Opwarmen in de oven Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
De ovenschotel zet je op hetzelfde aantal graden en even lang in de oven als normaal. De volgende dag warm je de ovenschotel op door deze 30 minuten in de oven te zetten op 140°C. Dek de ovenschotel na 10 minuten af met aluminiumfolie om uitdroging te voorkomen.
Verwarm de oven voor op 200–250°F (90–120°C) . Doe de restjes in een ovenvaste schaal en dek af met aluminiumfolie om het vocht vast te houden. De opwarmtijd varieert afhankelijk van de restjes.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Opwarmen in de oven
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Houd gekookt vlees warm door het aan de zijkant van het grillrek te leggen, niet direct boven de kolen waar het te gaar kan worden . Thuis kan het gekookte vlees warm worden gehouden in een warme oven (ongeveer 200 °F), in een chafing dish of slowcooker, of op een warmhoudplaat.
Je kunt de ovenschaal ook in een oven van 350 F graden zetten, afgedekt, gedurende 20-25 minuten, tot het helemaal warm is . Als je iets knapperigs toevoegt aan de bovenkant van de ovenschaal, zoals gebakken uien, dan zul je de deksel eraf willen halen voor de laatste 5-10 minuten en ze toevoegen voor de laatste kooktijd om ze knapperig te krijgen.
De broodrooster of broodroosteroven is meestal mijn go-to opwarmapparaat omdat het gelijkmatige, zachte verwarming biedt. Als je bang bent dat eten uitdroogt, dek het dan gewoon af met aluminiumfolie. Kies voor een oven met een lage temperatuur (niet warmer dan 350°F) en controleer je eten af en toe totdat het is opgewarmd.
Om ervoor te zorgen dat gerechten zoals gebraden vlees en ovenschotels niet uitdrogen tijdens het opwarmen, moet u ze mogelijk afdekken met aluminiumfolie. Hoewel de opwarmtijd varieert afhankelijk van het gerecht, moet u een lage temperatuur gebruiken en koken tot het gerecht is opgewarmd (70°C gedurende ten minste 2 minuten) .
Als u uw ovenschotel van tevoren hebt gebakken, dekt u de schaal eenvoudig af met folie en verwarmt u deze opnieuw op 350˚F tot deze helemaal is opgewarmd . Afhankelijk van het type gerecht moet u mogelijk vocht toevoegen om te voorkomen dat het uitdroogt, bijvoorbeeld een scheutje melk bij gebakken macaroni en kaas.
Wil je een gerecht koel houden? Omwikkel het dan met de glanzende kant van de folie naar buiten. Ook een ovenschotel die je wilt beschermen tegen bruin verbranden dek je op deze manier af.
Hoe verwarm je lasagne? Als je restjes lasagne van de vorige dag hebt, kun je deze weer opwarmen. Warm de lasagne bijvoorbeeld opnieuw op in de oven.
Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie. Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken.
Ik heb een kleine broodrooster. Als ik een bord restjes opwarm (een portie van één), wikkel ik ze meestal in aluminiumfolie. Dan zet ik de temperatuur op 425F en de timer op 11 minuten . Hierdoor wordt het eten lekker warm en droogt het niet uit.
Eten opwarmen in de oven
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.
Om restjes op te warmen, legt u het varkensvlees op een bakplaat en zet u het 15-30 minuten in de oven op 190 graden Celsius, of tot het warm is .
VULLING, AARDAPPELPUREE, YAMS
Oven – Plaats de afgedekte pan in een voorverwarmde oven van 325°F gedurende 20 minuten. U kunt de laatste tien minuten de folie verwijderen voor een licht goudbruin korstje. Magnetron – Plaats in een magnetronbestendige container en verwarm 8 – 10 minuten op medium vermogen.
Door uw eten af te dekken met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie voorkomt u dat het uitdroogt tijdens het opwarmen.
Dit staat vermeld op bijvoorbeeld de thermometer (EN 13485). Bewaar levensmiddelen die warm bewaard moeten worden, altijd boven de 60 °C. Dit geldt bijvoorbeeld voor (onderdelen van) kant-en-klare maaltijden. In de hygiënecodes staat hoe u de temperatuur bij opslag en bewaren kunt controleren.
Bekleed de kist met een quilt of een dikke handdoek, leg de in aluminiumfolie verpakte lasagne erop, vouw de quilt eroverheen om de warmte vast te houden en vertrek naar het feest.
Als het om vochtige etenswaren gaat, doe ze dan in een ovenvaste keramische schaal of ovenschaal, voeg een of twee theelepels water toe, dek af met een deksel of aluminiumfolie en verwarm het geheel op 175 graden gedurende 20 tot 30 minuten , afhankelijk van de hoeveelheid eten.
Het beste aan een ovenschotel zijn de restjes voor de volgende dag, toch? Ikzelf dek de schotel af met aluminiumfolie en warm ze op in de oven, op 160°C. Een halfuurtje is voldoende.
Raadpleeg de gids voor kookmodi voor convectiestoomovens voor specifieke instructies voor voedsel, inclusief informatie over het opwarmen van andere restjes, zoals pizza. Enkele portie: gebruik de opwarmmodus op 250 °F (121 °C) gedurende 7-9 minuten . Grote schaal: gebruik de convectiemodus op 250 °F (121 °C). Stel de sonde in op 170 °F (77 °C).