Hoe gebruik je ze? Doordat deze paprika weinig tot geen zaadjes bevat, is deze gemakkelijk uit de hand te eten. In rauwkost of salades is dit ook een goede groente om er doorheen te mengen. Naast het rauw eten van de snackpaprika, is deze ook goed te gebruiken voor de grill of om te bakken.
De snackpaprika bevat (bijna) geen zaadjes en is daarom heerlijk om uit de hand op te eten als gezond tussendoortje. In salades of rauwkost kun je hem ook goed verwerken. Grill of bak de snackpaprika ook eens. Of vul hem met bijvoorbeeld blokjes gekookte ham of met pesto en mozzarella.
Allemaal zijn ze lekker zoet van smaak. Puntpaprika's zijn perfect om rauw te eten of heel kort te verhitten. Snackpaprika's of snoeppaprika's zijn een tikkie kleiner dan gewone paprika's, maar smaken eigenlijk precies hetzelfde. Door hun formaat zijn ze heel handig als gezonde snack voor on the go.
Je kunt minipaprika's eten zoals je babyworteltjes eet. Doop ze gewoon in dingen als hummus, ranchdressing of blue cheese dressing en eet ze op. Wij roosteren ze soms graag in de oven voor extra smaak en om de boel eens wat af te wisselen.
Waarom is een snack-paprika goed voor je gezondheid:
Snack-paprika's zijn perfect om je groente inname mee op te krikken! Ze zitten bomvol vitamine C en leveren je bovendien volop vitamine B6, folaat (vitamine B11) en vitamine E. Hierdoor helpen snack-paprika's je weerstand optimaal te houden.
Goed voor de darmen
De vezels in paprika helpen om de ontlasting zachter te maken, wat bijdraagt aan een goede stoelgang en daarmee aan gezonde darmen. Wist je dat paprika's ook veel vocht bevatten? Maar liefst 92 procent van deze groente bestaat uit water.
Paprika's worden geplukt voordat ze rijp zijn en tinten geel, oranje of rood hebben. Paprika's kunnen zowel gekookt als rauw gegeten worden . Als ze rauw gegeten worden, hebben ze een licht bittere, bijna grassige smaak; als ze gekookt worden, hebben ze een licht zoete, aardse en plantaardige smaak.
Ook bij paprika zaaien kun je rekening houden met slechte buren: zaai je paprika niet naast knolsoorten, bonen of knolvenkel. Slechte buren zitten elkaar in de weg, en zorgen ervoor dat je groenten minder goed kunnen groeien.
We hebben het beste (en makkelijkste) voor het laatst bewaard: rauwe paprika's eten is veruit de meest voedzame manier om van dit verse fruit te genieten. Eet ze als tussendoortje, gooi ze in een lichte salade of snijd ze in plakjes en dip ze in hummus: het is moeilijk om de knapperige, zoete crunch van een rauwe paprika te verslaan.
Hoewel je de zaadjes uit minipaprika's kunt halen, hoeft dat niet. Het wit en de zaadjes in de paprika's zijn eetbaar en vanwege hun grootte zitten er minder zaadjes in dan bij gewone paprika's. Door de paprika's te roosteren worden het wit en de zaadjes zacht, dus ik eet ze graag in hun geheel.
Heerlijk zoet van smaak en met een wat dunnere schil dan de gewone paprika. Lekker om zo uit het vuistje te eten, of in een salade te verwerken. Of om er een paprikasoep van te maken. Maar ook heerlijk om te vullen en in de oven te bakken.
De zaden van een paprika hebben weinig smaak en zijn zelden of nooit van nut voor de structuur van een bereiding. Daarom worden ze meestal verwijderd.
Paprika's kunnen rauw of gekookt worden gegeten. Rauw kun je ze gebruiken in salades, in reepjes snijden en eten met dipsausjes, of als eetbare garnering. Snij paprika's in blokjes voor op pizza's, in stukjes voor spiesjes, in pastasauzen of bij roerbakken.
Bijna te schattig om op te eten, deze kleine paprikaatjes. Toch maar doen, want ze zijn lekker zoet en bevatten geen lastige zaadjes. Lekker zo uit het vuistje, of gevuld met bijvoorbeeld mozzarella, knoflookkwark of couscous.
Veelzijdige vruchtgroente
Het is familie van de chilipeper, maar heeft niet die kenmerkende pittige smaak. In de keuken kun je met paprika's alle kanten op: bakken, stomen, roosteren, vullen of gewoon rauw eten. En ze zijn er ook nog eens in allerlei kleuren en vormen.
Paprika's bevatten weinig calorieën en veel voedingsstoffen , waaronder verschillende belangrijke vitaminen, waaronder vitamine C. Je krijgt 120 milligram vitamine C binnen van slechts 1 kopje gehakte groene paprika. Vitamine C helpt je lichaam ijzer op te nemen en wonden te genezen.
Het is prima om elke dag paprika's te eten, maar sommige mensen moeten hun inname beperken tot één per dag . Te veel paprika's eten kan bij sommigen gasvorming en een opgeblazen gevoel veroorzaken, vanwege het hoge vezelgehalte. Het is ook een goed idee om verschillende soorten fruit en groenten in uw dieet op te nemen.
Paprika's zijn een eenvoudige toevoeging aan hoofdgerechten. Probeer ze in pasta primavera, soepen, stoofschotels of kip- of tonijnsalade .
Veel bite en een vleugje pit. Ideaal om kip, zeevruchten en rood vlees te begeleiden.
De capsaïcine die in paprika's zit, biedt veel gezondheidsvoordelen. Studies hebben aangetoond dat deze verbinding capsaïcine helpt om LDL-cholesterol te verlagen, diabetes onder controle te houden, pijn te verminderen en ontstekingen te verminderen.
Geroosterde paprika's met knoflook en kruiden
Bestrooi de paprikahelften met reepjes knoflook en gedroogde oregano en zet ze in de oven tot ze geblakerd en zoet zijn. Serveer bij London broil, lamsburgers of gegrilde kip.
Capsicum annum L. (CA) wordt veel gebruikt als specerij en is een rijke bron van antioxidante vitamines. Het wordt al lang gebruikt in de traditionele geneeskunde van India, de indianen en China als carminatief en als voorgerecht dat de leverfunctie normaliseert .