Komkommers bevatten nauwelijks koolhydraten of calorieën: een half pond bevat ongeveer 15 calorieën, en dat is evenveel als in 5 pinda's. Als je dus je maag vult met komkommers in plaats van met ander voedsel, dan helpt dat als je wat gewicht wilt verliezen.
De vezels in een komkommer helpen om de spijsvertering vlotter te doen verlopen. Dagelijks komkommer eten is daardoor een natuurlijk hulpmiddel tegen chronische constipatie. Door het hoge watergehalte en het lage aantal calorieën is de groente daarbovenop een ideaal voedingsmiddel voor mensen die willen afvallen.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Komkommers zijn rijk aan vezels, vitaminen en mineralen. Als je 250 gram komkommer eet dan heb je bijna 20% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine K binnen, een belangrijk stof die helpt je bloed gezond te houden.
Komkommerwater gaat vitaminetekort tegen
We eten allemaal nog steeds te veel verwerkt voedsel en hebben daardoor soms een tekort aan belangrijke vitamines en mineralen. Komkommers zijn echter een zeer rijke bron van vitamine A en C en mangaan en door komkommerwater te drinken, vul je eventuele tekorten makkelijk aan.
Net als het vruchtvlees is ook de schil van de komkommer supergezond en bevat het veel vitaminen A en antioxidanten die goed zijn voor ons lichaam. Dus, niet waar.
Groenten zoals bijvoorbeeld komkommers bevatten ongeveer 14 kcal per 100 gram. Dat is erg weinig en zelfs door 1 kg komkommers te eten kom je nog maar aan 140 kcal. Daarom mag je vrijwel onbeperkt groenten eten als je wil afvallen.
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
Als je eigenlijk geen calorieën binnen wilt krijgen maar toch iets wilt snacken dan is komkommer de perfecte oplossing. Deze heerlijke sappige groente bevat nauwelijks koolhydraten en vetten maar wel een boel mineralen die goed voor je zijn. Je kunt daardoor zoveel komkommer eten als je wilt voor het slapen gaan.
Een komkommer van 100 gram, bevat slechts 15kcal. Een hele komkommer bevat 38 kcal, aangezien één komkommer ongeveer 250 gram weegt.
Daarnaast bevat komkommer vitamines B en C en andere mineralen als calcium, magnesium, fosfor en ijzer. Geen enorme hoeveelheden, maar ook weer niet verwaarloosbaar.
Komkommer bevat opvallend weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen. Je kunt komkommer iedere dag eten en ook gewoon met schil en al. Juist zelfs, want in de schil en vlak daaronder zitten veel belangrijke voedingsstoffen.
De combinatie van 95% water, kalium en magnesium zorgt ervoor dat komkommers je huid hydrateren, een gezonde gloed geven én huidveroudering tegengaan. Last van een verbrande huid of wallen onder je ogen, komkommerplakjes zouden wonderen verrichten.
6: Komkommers en het hart
Daarnaast zijn komkommers rijk aan kalium en magnesium. Een portie van 150 gram ongeschilde komkommer bevat 193 milligram kalium en 17 milligram magnesium. Kalium speelt een rol bij het reguleren van de bloeddruk. De al genoemde cucurbitacines kunnen aderverkalking helpen te voorkomen.
Sommige groenten bevatten veel koolhydraten waaronder uien, spruitjes, courgette en rode paprika. Het is dus beter om deze groenten te vermijden. Maar er zijn ook groenten die (bijna) geen koolhydraten bevatten. Bijvoorbeeld tuinkers, rucola, sla, broccoli en champignons.
Komkommer is een ideale groente voor wie wil afvallen. Door het vocht en de vezels houdt komkommer je lang verzadigd, terwijl je zeer weinig calorieën binnenkrijgt.
Voorbeelden gezonde tussendoortjes en snacks
Altijd lekker is een portie (snack)groente. Zoals komkommer, cherrytomaten, reepjes paprika, worteltjes, radijsjes, stukjes rauwe bloemkool, bleekselderij, rettich, enzovoorts. Eventueel met dip, zoals de gegrilde groentedip. Een portie vers fruit.
Hoe kun je komkommer klaarmaken? Meestal eten we komkommer rauw. Hij kan ook gestoofd, gebakken en gekookt worden.
Vervang frisdrank door het komkommerwater, zo geniet je van een fris drankje dat niet alleen gezond is, maar ook lief voor je lijn. Daarnaast verbeteren de voedingsvezels in de komkommer je spijsvertering, je stoelgang, het cholesterolgehalte in het bloed en de metabolische werking van je lichaam.
Komkommersap drinken betekent namelijk je lichaam en geest trakteren op een mooie dosis vitamine A, C, K, verschillende B-vitaminen, kalium, foliumzuur, mangaan en calcium. Het hoge gehalte aan vitamine K maakt dat ons Fuel komkommersap de bloedstolling ondersteunt en helpt om je botten sterk te houden.
Wist je dat de komkommer tot de top drie behoort van meest gekweekte groente? Zo kom je bijna nooit voor een leeg schap te staan en dat is maar goed ook, want de komkommer is geschikt om elke dag te eten. Hij is lekker, gezond en bevat ook nog eens weinig calorieën.
Komkommers bevatten per 100 gram maar 13 kilocalorieën. De snackkomkommers van Tommies bevatten per snackkomkommer ongeveer 3 kcal.
Komkommer is een gezonde groente in diverse opzichten. Deze groentensoort kan bijvoorbeeld helpen tegen maagzuur. Maagzuur na het eten kan verschillende ongemakken veroorzaken. De meeste medicijnen voor maagzuur smaken niet lekker en werken vaak ook niet effectief, geven gebruikers aan.