Pindakaas met augurk
Deze combinatie is eigenlijk zo gek nog niet. Bij gado gado, een knapperige Indonesische salade, is de pindasaus onmisbaar. Hier wordt vaak ook nog iets friszurigs bij gegeten als atjar of komkommer op zuur. Als je er zo over nadenkt kan een broodje pindakaas met augurk best lekker zijn.
Toepassingen. Pindakaas wordt in Nederland meestal op brood gegeten, soms in combinatie met ander beleg, zoals hagelslag of suiker. Pindakaas kan ook de basis vormen voor een vorm van satésaus, de pindasaus. De pindakaas wordt daartoe gemengd met melk, sambal, sojasaus, zout, suiker en eventueel ui of andere kruiden.
Een klassieke combinatie als appel- of banaanschijfjes en pindakaas is een veilige keuze en zal uw zoetekauw tevreden stellen zonder enig schuldgevoel. U kunt ook out of the box denken en andere vruchten proberen, zoals aardbeien, bosbessen, peren, perziken of frambozen.
Meng PB met yoghurt, kaneel en een vleugje honing of ahornsiroop . Dip in appelschijfjes, selderij of smeer op toast met banaanschijfjes en kokos. Meng in noedels. Dankzij de zoute, nootachtige smaak en romige textuur smaken Aziatisch geïnspireerde noedelgerechten goddelijk met pindasaus.
Dip selderij of wortels in pindakaas. Meng met yoghurt. Garneer een roerbakgerecht met pindakaassaus (zie recept voor pindakaasnoedels met tofu hieronder). Gebruik pindakaas in plaats van tahini bij het maken van hummus (zie recept voor pindakaashummus hieronder).
Een klein handje noten per dag kan de gezondheid op een positief beïnvloeden. “Pinda's zijn net zo gezond als noten”, zegt hoogleraar Piet van den Brandt. Ander onderzoek toont aan dat mensen die veel pindakaas eten, een minder groot risico lopen om bepaalde ziekten te krijgen.
Schijfjes Granny Smith appel werken goed, vooral in combinatie met jam of marmelade. Ik gebruik plakjes vers fruit in plaats van jam - appels, peren, aardbeien. Zo lekker! Bananen zijn mijn go to!
Verse bessen - Niets zegt zomer meer dan wat verse bessen. Je kunt ze plukken, ze voorbereiden en ze combineren met wat pinda's voor een snack die allerlei voedingsstoffen bevat en je langer zal verzadigen. Er is geen betere manier om wat zomer toe te voegen aan je Virginia Peanuts.
Smaakcombinaties met pinda in een fruithapje
🍌🥜 Banaan en pindakaas: Een klassieke combinatie die altijd een succes is. (Hier word ik zelf ook altijd heel blij van!) 🍏🥜 Gekookte appel, kaneel en pindakaas: De frisheid van de appel gaat goed samen met de romige pindakaas.
Pindakaas kan je op elk moment van de dag gebruiken. Bijvoorbeeld 's ochtends een schepje door de havermout, een lepeltje door de smoothie, of op een lekkere boterham. Varieer de lunch met lekkere bananen-pindakaas wentelteefjes of een peanut-butter jelly tosti. 's Avonds ideaal als basis voor satésaus.
Volgens het Voedingscentrum kun je een gesloten pot pindakaas zelfs tot twee maanden na de THT-datum consumeren. Mogelijk zelfs langer, mits de pindakaas er goed uitziet en niet gek ruikt. Heb je de pot geopend? Dan kan je pindakaas ongeveer een jaar bewaren.
Waarom is pindakaas met banaan gezond? Vitamine C bevordert de opname van ijzer uit de voeding. En laat er nou in een banaan per 100 gram 8,7 gram vitamine C zitten. Dit kan het ijzer uit de pindakaas dus beter opnemen.
Volgens ons testpanel is Vita D'or 100% pindakaas van Lidl de beste pure pindakaas uit de supermarkt. Dit merk kreeg een 7,8 als gemiddeld cijfer en is ook nog eens één van de goedkoopste varianten (€ 2,98 per pot van 600 gram).
Pinda's bevatten veel vezels, eiwitten, verschillende B-vitamines, vitamine E en magnesium. Als je een volkoren boterham met 100% pindakaas (of een handje ongezouten pinda's) eet, krijg je dus allerlei belangrijke voedingsstoffen binnen. In noten, en dus ook in 100% pindakaas, zit veel onverzadigd vet.
Beste pindakaas sandwich combinaties
Pindakaas en geraspte kaas , daarna gegrild. De Elvis-pindakaas, plakjes banaan en knapperige bacon. Gegrild voor bonuspunten. Pindakaas, plakjes appel, kaneel en rozijnen.
Pindakaas is een goede bron van eiwitten en gezonde vetten. Het is wel belangrijk om op de hoeveelheid suiker te letten. Kies bijvoorbeeld voor natuurlijke of pure pindakaas. Deze varianten bevatten vaak alleen pinda's en een beetje zout, waardoor ze meestal gezonder zijn.
Je kunt ook crunch-elementen toevoegen zoals kokosvlokken, granola of chiazaad . Als je je avontuurlijk voelt, probeer dan de populaire bacon-pindakaascombinatie of probeer Elvis' beroemde combinatie van pindakaas, bacon en banaan.
Ja, pindakaas is hartstikke goed voor je stoelgang. Een goede stoelgang vereist namelijk voldoende voedingsvezels: plantaardige bestanddelen die positieve invloed op je lichaam hebben. Zo houden ze vocht vast in de darmen, waardoor je − hoe zullen we het noemen − makkelijker doorspoelt.
Indien je erg gezond eet en de theelepel pindakaas die je neemt binnen je caloriebehoefte valt, is afvallen geen probleem. De hoge hoeveelheid calorieën is bovendien ook erg verzadigend. Een te grote hoeveelheid pindakaas in een vloeibare smoothie is echter minder verstandig.
Zijn er nadelen aan het eten van pindakaas? Pindakaas is een calorierijk voedsel , dus houd dat in gedachten als u uw calorie-inname in de gaten houdt. Sommige pindakaassoorten kunnen meer toegevoegde suikers, gehydrogeneerde oliën en zout bevatten, dus controleer het etiket nogmaals en kies de optie die het beste bij u past.
Wortelen en pindakaas gaan zo goed samen
Je zult me hierin moeten vertrouwen. Wortelsticks gedoopt in pindakaas zijn echt geweldig! Ik raad je ten zeerste aan om het vandaag nog te proberen.
Niet te veel
Te veel pinda's of pindakaas eten is niet goed. De onverzadigde vetten bevatten namelijk veel calorieën, ook al hebben ze verder een gezonde werking in het lichaam. Als je niet zo veel calorieën verbrandt op een dag, moet je oppassen dat je niet te veel vetrijke producten, zoals pindakaas, neemt.
Daarnaast bevatten pinda's antioxidanten zoals resveratrol, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben en kunnen helpen bij het verminderen van spierontstekingen na inspanning. Pindakaas op volkorenbrood: Smeer pindakaas op volkorenbrood als een smakelijke en voedzame pre- of post-workout snack.