Lurpak® roomboter is met passie gemaakt voor iedereen die graag kookt, lekker eet en op zoek is naar (meer) inspiratie. Lurpak® wordt gemaakt van Deense room en heeft een unieke, frisse, romige smaak die het beste in jouw ingrediënten naar boven haalt. Ideaal om mee te bakken voor de allerlekkerste resultaten.
Met Lurpak® aan je zijde ben je als kok altijd klaar om te koken, bakken en wonderen te braden. Met zijn delicate smaak verbetert Lurpak® roomboter ongezouten de smaak van alles waar je het aan toevoegt.
Lurpak is een romige Deense boter van hoge kwaliteit en het blijkt geen merk te zijn maar een keurmerk (net als de Parmaham) die al meer dan 100 jaar bestaat. Om het keurmerk Lurpak te krijgen wordt er iedere twee weken een zogenaamde boterproeverij door het Deens Zuivel Bureau gehouden.
Perfect geschikt voor een breed scala aan gearomatiseerde cakes en brood . Zachte textuur, ideaal om op brood, sandwiches en toast te smeren zonder afbreuk te doen aan de smaak van boter. De toevoeging van koolzaadolie houdt gebakken goederen zacht en smeuïg zonder dat er plantaardige olie aan het recept hoeft te worden toegevoegd.
LURPAK® KWALITEITSBOTER SINDS 1901
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk, de room, wordt met veel zorg 'gerijpt', waarna er boter van wordt gemaakt. Melkzuurculturen worden toegevoegd die een frisse en licht aromatische smaak geven aan het romige karakter dat voor de kenmerkende Lurpak®smaak zorgt.
Gezondheid
Zoet beleg zoals Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje is niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Lurpak smeerbare boter gezouten 500 g kuipje kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Het meest waardevolle en smaakvolle deel van de melk – de room – wordt zorgvuldig "gerijpt" vóór het boterproductieproces. Er worden melkzuurculturen toegevoegd, wat een frisse en licht aromatische noot geeft met de onmiskenbare romigheid die de karakteristieke Lurpak®-smaak creëert . Dat is alles.
Roomboter geeft door het hoge vetpercentage veel smaak en een heerlijk smeuïg resultaat. Kies als het kan voor biologische (gras)boter en geniet van de lekkerste baksels. Bak je liever met margarine? Dat kan natuurlijk ook!
Volgens cijfers die gisteren werden gepubliceerd, heeft Lurpak-boter voor het eerst in 20 jaar Flora van de eerste plaats in de spreads-lijst gestoten .
Boter is het favoriete vet om te gebruiken in cakes en baksels en we gebruiken ongezouten boter voor al onze cakes in de bakkerijen. Het wordt gemaakt van gekarnde room, een proces dat het botervet van de karnemelk scheidt. Het wordt meestal gemaakt van koemelk en is geel van kleur.
Gezondheidseffecten: Hoog in verzadigd vet - Regelmatige consumptie kan het LDL (slechte) cholesterolgehalte en het risico op hartziekten verhogen . Verzadigd vet wordt in verband gebracht met hart- en vaatgezondheidsproblemen. Calorierijk - Het bevat veel calorieën, maar weinig.
Aldi smeerbare boter
Dit bevat Aldi's boter gemengd met koolzaadolie om het smeerbaar te maken - 64 procent boter, 26 procent koolzaadolie, water en zout. Dit leek zo op Lurpak, ik had moeite om het verschil te proeven! Het had een geweldige smaak en smeerde net zo goed als de Lurpak.
Ze smaken niet alleen hetzelfde, maar de smaak wordt ook nog eens versterkt als je bedenkt dat het minder dan de helft kost van de belachelijk dure #Lurpak ." Sommige kopers van boter gaven toe dat de Nordpak van Aldi weliswaar niet helemaal hetzelfde smaakt, maar dat ze het toch graag kopen om geld te besparen.
Lurpak ongezouten roomboter wordt gemaakt van 100% verse melk. We halen gewoon de room uit de melk en karnen deze tot boter. Wat overblijft is roomboter met de kenmerkende, romige, delicate en frisse smaak van.
Zuivelproducten, zoals room of boter, kan je zonder problemen invriezen.
Eén truc is om te weten dat je luchtige botercrème kunt maken met zowel gezouten als ongezouten Lurpak® – de keuze is aan jou. Zet er je stempel op, kook. Als je ervoor kiest om ongezouten boter te gebruiken in je botercrème, voeg dan een beetje zout toe bij het maken van de botercrème.
ONVERBETERDE AANPAK VAN KWALITEIT
Om Lurpak® Smeerbare Licht Gezouten te maken, beginnen we ons recept met Lurpak®- boter van 100% verse melk en een snufje zout.
Altijd een goed begin van een maaltijd: knapperig brood met romige boter. En dan hebben we het wel over écht goede boter. Eén van de betere boters in het supermarktschap is die van Lurpak. Gemaakt van Deense melk en die ligt gewoon naast de andere boter en margarine.
Wat we ook ontdekt hebben is dat een beetje olie in de boter goed is voor de cake en om hem vochtig te houden. Deze zogenaamde smeerbare boters variëren echter en we hebben ontdekt dat Lurpak de beste is omdat het het hoogste botergehalte heeft en omdat het de minste toevoegingen heeft, is het het puurst .
Bij geklaarde boter zijn de vaste bestandsdelen en het water gescheiden van de vetten. Deze pure botersoort kan veel beter tegen verhitting op hoge temperaturen en is daarom heel geschikt om in te bakken. Omdat geklaarde boter alleen uit vet bestaat, blijft deze langer goed dan normale roomboter.
Om te bakken en te eindigen met een succesvol eindresultaat raadt Braeckman (ongezouten) roomboter of maragine aan. “Al kan bakboter eventueel ook nog. Het verschil in die soorten boter is vooral het smeltpunt. Een goede roomboter heeft een laag smeltpunt.
Het blijkt dat de aanbevolen hoeveelheden vitamine A en D moeilijk te halen zijn als je geen halvarine of margarine op je brood smeert. Daarom adviseren we om het brood te besmeren met halvarine of margarine.
Gemaakt van onze rijke Jersey-melk. Elke Jersey-koe op onze boerderij wordt op een niet-GMO-manier in de wei gevoerd , wat zorgt voor melk van de hoogste en consistente kwaliteit met een romigere smaak.
Lurpak is een Deens botermerk van Arla Foods.
Lurpak® is wereldwijd hét roombotermerk. In Nederland zijn de Deense kwaliteitsboter en de smeerbare variant voor op brood minder bekend. Om dit te veranderen, wilde Arla Foods de kuipjes Lurpak® smeerbaar mét roomboter sterker in de markt zetten als kwalitatief alternatief voor margarine.