Kleine stukken vlees, kip of vis zijn eenvoudig te ontdooien in een magnetron. Leg het op een bord of schaal, zodat het vrijkomende vocht wordt opgevangen. Ook bevroren restjes van een maaltijd kun je ontdooien in de magnetron.
Snel vlees ontdooien in de microgolfoven (5 à 10 minuten)
In de magnetron kun je vlees ontdooien binnen de 5 of 10 minuten, maar je moet voorzichtig zijn. Gebruik bij voorkeur de ontdooistand: wanneer je het vlees ontdooit op een te hoog vermogen, zullen er al stukjes beginnen te garen en dat is niet de bedoeling.
Vlees ontdooien in water
Een snelle manier om je vlees vanuit de vriezer te kunnen bereiden, is door het te ontdooien in een bak water. Vul een ruime schaal met koud water. Leg het ingepakte vlees hierin en laat dit buiten de koelkast staan. Dit gaat supersnel!
Wanneer u klaar bent om uw bevroren gekookte kip te gebruiken, kunt u deze uit de vriezer halen en tot vier dagen in de koelkast laten ontdooien. Als u haast heeft, kunt u de bevroren gekookte kip ook ontdooien met behulp van de magnetron, hoewel we dit niet aanraden .
Het kan natuurlijk gebeuren dat je vergeet om het vlees uit de vriezer te halen. Leg het vlees dan in een bak en voeg lauwwarm water hieraan toe. Op het laatst kun je nog wat warmer water toevoegen. Na 15 tot 20 minuten zal het vlees ontdooid zijn.
Ben je vergeten om eten op tijd uit de vriezer te halen? Kleine stukken vlees, kip of vis zijn eenvoudig te ontdooien in een magnetron. Leg het op een bord of schaal, zodat het vrijkomende vocht wordt opgevangen. Ook bevroren restjes van een maaltijd kun je ontdooien in de magnetron.
Dep de kip goed droog met keukenpapier en bedek de borstfilets met aluminiumfolie. Druk de folie goed aan zodat die contact maakt met de kip. Houd de poten en vleugels vrij, deze moeten warm worden in de magnetron. Leg de kip op een bord en verhit telkens 15 seconden op 800 - 1000 Watt in de magnetron.
Bereidingsinstructies voor de magnetron: 1. Open de zak met kip en doe het in een magnetronbestendige bak. 2. Verwarm de kip onafgedekt op de hoogste stand gedurende 3 minuten in de magnetron .
Het ontdooien van kip in de magnetron duurt ongeveer 8-10 minuten per pond , dus u kunt verwachten dat het 16-20 minuten duurt om 2 pond kip volledig te ontdooien. Uw magnetron kan u vragen om een instelling voor het ontdooien van gevogelte te selecteren en het gewicht in te voeren, en vervolgens automatisch de ontdooitijd voor u in te stellen.
Met de ontdooifunctie ontdooi je producten zonder deze te verwarmen. Ontdooi snel een boterham voor het ontbijt of gehakt voor in de pastasaus. Bij het gebruik van de ontdooistand op een magnetron selecteer je het gewicht. De magnetron start hierna met het juiste wattage en de juiste ontdooitijd.
Eten ontdooien gaat nog sneller in de microgolfoven. Doe wat je wilt ontdooien in een bakje dat geschikt is voor de magnetron (ontdooi bijvoorbeeld nooit rechtstreeks in het piepschuimen bakje van de supermarkt!) en verwarm het op de speciale ontdooistand.
De veiligste manier om kip te ontdooien is om het uit de vriezer te halen, in een bakje te doen en het op een lage plank in de koelkast te zetten gedurende ten minste 24 uur of totdat het niet meer bevroren is . Er zijn ook andere manieren om kip sneller te ontdooien. Kip kan sneller ontdooien door een koudwaterbad of een magnetron te gebruiken.
De veiligste manier om voedsel te ontdooien is in de koelkast
Houd rekening met ten minste 24 uur voor elke 2-2,5 kg (4-5 lbs) . Zodra het voedsel ontdooid is, kook of eet het binnen 24 uur. Vries het niet opnieuw in. Het is niet veilig om het op kamertemperatuur te ontdooien.
Ontdooi in de koelkast, niet op het aanrecht, en laat een paar uur tot een hele dag ontdooien, afhankelijk van de grootte . Een veilige richtlijn is om vijf uur per pond te rekenen. Wanneer u gevogelte in de koelkast ontdooit, zorg er dan voor dat u het op de onderste plank achterin de koelkast legt.
De kooktijden voor bevroren kipfilet in de magnetron variëren, maar een algemene richtlijn is 9-10 minuten voor 1 8oz-borst op een lager vermogensniveau . Factoren zoals hoeveelheid, magnetronvermogen en gewenste textuur beïnvloeden de kooktijd. Begin met het lagere bereik en voeg indien nodig meer tijd toe voor de beste resultaten.
Magnetron 1. Leg de bevroren reepjes in het midden van een magnetronbestendig bord. 2. Verwarm de reepjes afgedekt op HOOG: 1/2 kopje gedurende 1 tot 1 1/2 minuut, 1 kopje gedurende 1 1/2 tot 2 minuten, 1 1/2 kopje gedurende 2 tot 3 minuten.
Wanneer u een stuk rauwe kip in de magnetron kookt, is de kans dat het gelijkmatig en grondig kookt erg klein, waardoor u een potentieel risico op bacteriële besmetting loopt. Hetzelfde kan gezegd worden van andere stukken rauw vlees.
Voeg 1 eetlepel water per stuk kipfilet toe aan de schaal om de stoom te versterken. Magnetron op vol vermogen gedurende de tijd die in de tabel hierboven is aangegeven 3-4 minuten of totdat het helemaal is opgewarmd.
In de magnetron: ongeveer drie minuten op het volle vermogen in de papieren zak. In de oven: ongeveer 10 minuten op 180 graden, uit de zak halen.
✨Ovenmethode✨ Verwarm de oven voor op 350F. Bedek de bodem van een ovenschaal met water of kippenbouillon en leg de kip erbovenop. Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak gedurende 15 minuten, halverwege omdraaien. Zorg ervoor dat de interne temperatuur 165F is voordat u serveert.
Ontdooien op de ontdooistand
Ontdooi je de kip uit de diepvries met de opwarmstand, dan gaart het vlees al mee voordat deze helemaal ontdooid is. En niets is vervelender dan dat een bevroren boterham als een slap, klef sneetje de magnetron uit komt.
Zet de oven aan op 350 °F (175 °C). Leg de gekookte bevroren kip op een bakplaat of in een ovenschaal. De kip moet 20 tot 30 minuten in de oven worden verwarmd, of totdat deze een temperatuur van 165 °F (74 °C) van binnen heeft bereikt. U kunt aluminiumfolie gebruiken om het te verbergen.
Ja, je kunt bevroren kip direct in de oven doen.
Het bereiden van een heerlijk diner is net zo eenvoudig als onze smaken overheerlijk zijn. De meeste van onze kipcurry's kunnen direct uit de diepvries in de magnetron of oven worden bereid , maar lees wel eerst de instructies voordat u begint!
Curry's. Om de curry uit de koelkast op te warmen, giet u de inhoud in een bakje en verwarmt u deze op het fornuis of in de magnetron gedurende 4-5 minuten, regelmatig roerend tot de curry helemaal heet is .