De voordelen van een heteluchtoven Het grote voordeel van convectieovens / heteluchtovens, in vergelijking met een elektrische oven, is dat ze de kooktijd tot 25% en de kooktemperatuur tot 30% kunnen verkorten. Deze units zijn zo veelzijdig dat ze kunnen worden gebruikt om te koken, opwarmen, braden, en bakken.
Eten opwarmen in de oven
De meeste gerechten kunnen worden opgewarmd bij 150 tot 180 graden Celsius. Gebruik hiervoor een ovenbestendige schaal of bakplaat. Controleer tijdens het opwarmen regelmatig of het eten gaar is door even in de oven te kijken of het gerecht te roeren.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Hete lucht
De warmteplaat aan de achterkant wordt heet en een ventilator verspreidt de warmte door heel de oven. De oven is op iedere plek even warm, dus je kunt hier veel gerechten in bereiden, zoals broodjes, koekjes, frites, ovenschotels, taarten en quiches.
Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie. Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken.
Airfryer/broodroosteroven
Zowel airfryers als broodroosterovens zijn kleine convectieovens die met behulp van ventilatoren lucht rond het voedsel laten circuleren. Hierdoor zijn ze ideaal voor het opwarmen van bijvoorbeeld frietjes, gefrituurde kip in alle soorten en maten en zelfs filodeeg.
Een oven kan worden gebruikt om eten op te warmen zoals je dat met een magnetron zou doen, maar het duurt langer om dat te doen . Sommige ovens hebben een magnetronfunctie, dus je kunt deze functie gebruiken om alles te doen wat een gewone magnetron kan.
Vermijd het bakken van gerechten met convectie, zoals taarten, snelbrood, vla en andere delicate desserts en gebakjes .
Een heteluchtoven warmt sneller op dan een elektrische oven, dus snel een lekker knapperig korstje of een smeuïge lasagne, dat gaat gemakkelijk met hetelucht. Overal in je oven is de temperatuur hetzelfde, ideaal voor het bakken van meerdere ovenschotels in één keer.
Zoals we al zeiden bakt een heteluchtoven vaak iets warmer dan een conventionele oven. Reken je een recept om van boven- en onderwarmte naar hetelucht, verlaag de temperatuur dan met 20%. Wil je omrekenen van hetelucht naar boven- en onderwarmte, verhoog de temperatuur dan met 25%.
Convectiekoken is ideaal voor gerechten die beter gedijen in een droog klimaat en waarbij u het bruinen en knapperig worden wilt stimuleren. Dus het roosteren van vlees, aardappelen en groenten is allemaal ideaal, en het is geweldig voor het opwarmen van dingen zoals gefrituurde kip of het bakken van pizza .
Voedsel kan in de oven worden opgewarmd zonder dat het uitdroogt door het in een ovenvaste schaal te leggen, het af te dekken met aluminiumfolie en het te verwarmen op een lage temperatuur, meestal rond de 200-250°F (95-120°C), totdat het helemaal is opgewarmd . Deze methode helpt vocht vast te houden en voorkomt dat het voedsel uitdroogt.
Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.
Als het brood goed gerezen is bakken in een hete oven van 200 °C (heteluchtoven 180°C) gedurende 35-40 minuten. Voor kleine broodjes is 15 tot 20 minuten voldoende. Het brood is gaar als het hol klinkt als u er op klopt. Voor een mooie bruine korst bestrijken met wat water zodra het brood uit de oven komt.
Met alleen boven- en onderwarmte bak je namelijk op een hogere temperatuur dan met de heteluchtstand. What is this? Een ezelsbruggetje: van boven- en onderwarmte naar hetelucht verlaag je de temperatuur met ongeveer 10 procent. 200 graden boven- en onderwarmte = 180 graden hetelucht.
Bij een heteluchtoven blaast een ventilator hete lucht de oven rond. Hierdoor is de temperatuur in de oven overal gelijk. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld een hele kip in de oven wilt braden of wanneer je gerechten onder elkaar in de oven verwarmt of bereidt. Alle gerechten krijgen zo evenveel warmte.
Voordelen heteluchtoven
Heteluchtoven maken geen gebruik van gas. De temperatuurregeling van een heteluchtoven is in feite thermostatisch omdat er geen warmtezones in de oven zijn wat je bij een directe warmtebron wel heeft. Dit kookt makkelijker en je hoeft ook minder op te letten.
Persoonlijk denk ik dat de beste methode conventionele of convectieovens zijn , omdat de aardappel in beide gevallen gelijkmatig gaar wordt. De convectieoven bereikt op een andere manier hetzelfde resultaat, maar heeft een iets lagere temperatuur en kookt in iets minder tijd.
Convectie - Een gemakkelijke manier om soepen, stoofschotels en ovenschotels te koken . De koelkast en vriezer thuis gevuld houden met heerlijke gezonde maaltijden is net als het runnen van een restaurant, je moet altijd vooruit plannen.
Opwarmen op het fornuis is een geweldige manier om veel etenswaren weer in de oorspronkelijke textuur te krijgen, vooral dingen met veel vocht zoals soepen en stoofschotels. Houd het vuur laag tot gemiddeld en roer vaak om gelijkmatige verwarming te bevorderen . Kies bij het opwarmen op het fornuis het juiste kookgerei voor het eten dat u opwarmt.
Als we het hebben over goed voorverwarmen, dan moet het eten net zo worden voorverwarmd als hoe het is gekookt: dezelfde temperatuur en tijd. Meestal willen we echter dat ons eten zo snel mogelijk wordt voorverwarmd. Dus ik zou 5 minuten op 350 graden aanbevelen voor kleine, dunne porties en 10 minuten op 350 graden voor grote, dichte porties .
Antwoord: De opwarmmodus op de Convection Steam Oven (CSO) gebruikt stoom en hete lucht om voedsel voorzichtig te rehydrateren. Gebruik om voedsel op te warmen dat in de oven, het fornuis of de magnetron kan worden opgewarmd .
Als je geen magnetron hebt of simpelweg niet de voorkeur geeft aan opwarmen in de magnetron of in de pan, is het heel goed mogelijk om je gerecht op te warmen in de oven.
De eenvoudigste manier is eten opwarmen in een pan. Deze manier is goed voor bevroren soepen, stoofschotels en andere vloeibare gerechten. Ook dit is een manier dat vaak wat langer kan duren om ervoor te zorgen dat het eten niet verbrand.