Als vervanger voor mayonaise Aardappelsalade, kipsalade, eiersalade: in alle salades waar normaal een flinke klodder mayonaise door gaat, kun je Griekse yoghurt gebruiken.
" Mayonaise kan je door vanalles vervangen! Ik denk vooral aan olijfolie met verse kruiden, yoghurt of verse kaas met kruiden enz.. Maar indien je toch een alternatief zoekt dat er het meeste op lijkt kan je altijd grijpen naar legumaise of yogonaise, beide producten zijn in de handel verkrijgbaar .
Als je bijvoorbeeld een broodje tonijnsalade maakt, kun je in plaats van mayonaise Griekse yoghurt gebruiken (eventueel ook wat mosterd). Als je dan zout, peper en andere ingrediënten toevoegt, proef je het verschil nauwelijks.
Als je de yoghurt wilt verhitten, kun je het best de dikke soorten nemen, zoals Griekse, Bulgaarse of Turkse yoghurt. Deze schiften namelijk niet bij verhitting. Gewone yoghurt doet dat wel. Kies voor de volle varianten voor een meer romige smaak.
Griekse yoghurt is een andere goede optie voor het vervangen van creme fraiche. Het heeft een pittige smaak en romige textuur en heeft ook veel eiwitten. Net als zure room is het echter meestal minder vet dan creme fraiche, dus je moet het recept mogelijk aanpassen.
Gebruik Griekse yoghurt als u weinig van uw favoriete zuivelproducten in huis hebt. Als u weinig zuivelproducten in huis hebt, maak u dan geen zorgen. Griekse yoghurt kan melk, zure room en slagroom vervangen . Melk: Als u weinig melk, halfvolle melk of light room in huis hebt, kunt u Griekse yoghurt gebruiken om het verschil te compenseren.
Griekse yoghurt en melk
Meng gelijke delen Griekse yoghurt en volle melk en gebruik het in plaats van dezelfde hoeveelheid slagroom. Let op: deze vervanger kan dikte toevoegen aan gerechten zoals soepen of sauzen, maar het mag niet worden gebruikt in recepten die moeten worden opgeklopt .
Griekse yoghurt kan worden gebruikt als een 1:1-wissel voor mayonaise op sandwiches, geklopt in zelfgemaakte saladedressing of gevouwen in aardappelsalade. Het is een eiwitrijke vervanger die dezelfde romige consistentie biedt als traditionele mayonaise.
Hoewel mayonaise een hoofdbestanddeel is van de sandwichspread, kun je het ook vervangen door een ander ingrediënt: Griekse yoghurt. Volgens Cooking Light werkt Griekse yoghurt goed in tonijnsalade omdat het net zo romig is als mayonaise en ook een licht pittig smaakprofiel heeft .
Gewone Griekse yoghurt is een gezond alternatief voor zowel Miracle Whip als mayonaise . Het biedt niet alleen een vergelijkbare textuur en pittigheid, maar ook meer eiwitten en minder calorieën ( 10 ).
Ga voor een azijn & olie-sausje
Het is een erg oud recept, maar het blijft een heerlijk alternatief voor mayonaise. Neem 2 eetlepels extra vierge olijfolie en 2 eetlepels azijn. Voeg Provençaalse kruiden toe en je hebt een heel gezonde, lichte vinaigrette.
Het is hopelijk geen verrassing, maar mayonaise bevat olie en eierdooiers en is daarom niet erg gezond. Er bestaan gezondere alternatieven voor een gele of witte saus, bijvoorbeeld een avocado, tzatziki of een lekkere zelfgemaakte salsa.
Je hebt de keuze tussen een versie met mayonaise en eentje op basis van yoghurt. Beide zijn gezond, maar yoghurt bevat wel minder calorieën. Kerriesaus op basis van mayonaise: Heel eenvoudig te maken, meng gewoon al deze ingrediënten bij elkaar!
Gezonde alternatieven voor mayonaise zijn halvanaise of yogonaise, deze varianten bevatten minder calorieën. Yogonaise bevat nog minder calorieën dan halvanaise. Ook zijn er tegenwoordig nog andere alternatieven op de markt onder de naam 'frites lijn'.
Griekse yoghurt bevat meer eiwitten en minder calorieën
Met 10 gram eiwit en 110 calorieën per portie van 1/2 kopje is gewone Griekse yoghurt (gemaakt met volle melk) een geweldige bron van eiwitten (zowel caseïne als wei), terwijl mayonaise slechts 1 gram eiwit per 1/2 kopje bevat - en niet te vergeten 771 calorieën.
Maar bij een bezoek aan het kruidenschap zie je een herkenbaar blauw en wit etiket in een verpakking die identiek is aan die van de mayonaise, met de "pittige frisheid van Miracle Whip ". En blijkbaar wordt Miracle Whip gecategoriseerd als een "dressing" als het duidelijk in het kruidenschap hangt en er net zo uitziet als mayonaise.
Onze romige, pittige Griekse yoghurt is een geweldige vervanging voor zure room of andere room met veel vet in soepen, sauzen en stoofschotels. Maar hitte kan ervoor zorgen dat yoghurt gaat schiften , dus klop het er aan het einde van het vuur doorheen en verwarm het gerecht voorzichtig op laag vuur als dat nodig is, maar laat het niet sudderen of koken.
Griekse yoghurt is een goede vervanger voor slagroom, omdat de yoghurt een dikke en romige textuur heeft. Je kunt dit zuivelproduct in zowel zoete als hartige gerechten gebruiken. Je kunt het beste voor een volle variant kiezen, zodat het resultaat lekker romig wordt.
Ja op alles . Als je al een vrij dikke soep op je handen hebt, verdun de yoghurt dan met wat kippenbouillon voordat je het toevoegt, misschien tot dezelfde hoeveelheid als voor de room in het recept.
Pittige volle Griekse yoghurt is een prima vervanger voor crème fraîche in een mum van tijd . Hoewel het niet zo vet is, zal het een vergelijkbare romige textuur geven en kan het in een 1:1 verhouding worden vervangen. Het werkt in zowel zoete als hartige recepten.
In tegenstelling tot gewone yoghurt gaat Griekse yoghurt namelijk niet schiften als je het verwarmt. De combinatie van dat kenmerk én de dikke structuur zorgt ervoor dat Griekse yoghurt een goed alternatief is voor zure room of crème fraîche tijdens het koken.
Volle Griekse yoghurt biedt de beste benadering van zure room's smaak en textuur, en kan worden gebruikt als een een-op-een vervanging voor zure room . Als je wilt, kun je wat slagroom door elk percentage Griekse yoghurt roeren om het een wat rijkere body en hoger vetgehalte te geven.
Het belangrijkste verschil dat u moet weten tussen yoghurt en crème fraîche is dat yoghurt van melk wordt gemaakt, terwijl crème fraîche van slagroom wordt gemaakt . Dit verschil in basisingrediënten heeft invloed op het kweekproces en uiteindelijk op de smaak en textuur van het eindproduct.
Het is best wel een kunst om yoghurt te verhitten zonder dat hij schift; het lukt heel goed als je een stabilisator toevoegt, bijvoorbeeld maizena of eidooier, maar je kunt hem ook al roerend op laag vuur verwarmen en niet aan de kook laten komen.