Pompoensoep kun je tot 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat de soep afkoelen en doe hem daarna in luchtdichte doosjes.
Niet geschikt voor de diepvriezer
Soep met zuivel wordt er bijvoorbeeld niet beter op. Room, melk en kaas schiften namelijk bij het ontdooien. Ook vette varianten zijn geen fan van de vriezer. Tijdens het bevriezen maakt vet zich immers los van de rest van de vloeistof.
Kookroom, zo'n ingrediënt waar je soms maar een klein beetje van nodig hebt om je gerecht smaakvol te maken. Maar wat doe je dan met de rest van het flesje? Je kunt kookroom invriezen, maar de kans bestaat dan wel dat het gaat schiften wanneer je het opwarmt. Warm het dan dus echt langzaam op.
Soep met room of melk kan schiften als je ze opnieuw opwarmt. Dikwijls kun je dat wel verhelpen door je mixer er nog een keer in te zetten.
Laat de soep afkoelen tot kamertemperatuur en doe de soep vervolgens in diepvriesbestendige luchtdichte containers. Zorg ervoor dat er wat ruimte bovenin overblijft voor uitzetting. Voor het beste resultaat wordt pompoensoep het beste ingevroren zonder room of toevoegingen zoals croutons.
Soep met melk of room invriezen.
Hoewel niet-zuivelmelk zoals kokosmelk iets beter blijft, zullen soepen die ermee zijn ingevroren ook niet hetzelfde zijn als ze worden ontdooid. Volg deze tip: Houd alle zuivel- of niet-zuivelmelk of room achter als u een soep invriest die erom vraagt .
Bewaar overgebleven pompoensoep in een luchtdichte container in de koelkast tot 4 dagen. Het wordt dikker in de koelkast, dus ik raad aan om het op het fornuis op te warmen en indien nodig water toe te voegen om het te verdunnen tot de gewenste consistentie . Deze soep kan ook tot 3 maanden goed worden ingevroren.
Na slechts 20 minuten meng je de ingrediënten tot ze bedwelmend glad zijn en krul je je op met een grote kom warme, romige soep – zonder schuldgevoel! Dit romige Butternut Soup-recept is gemakkelijk van tevoren te maken en in te vriezen voor stressvrije diners of lunches gedurende de week.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Daarna gooi je de soep het beste weg, de kans op gevaarlijke bacteriën is dan namelijk een stuk groter.
Denk bijvoorbeeld aan romige mosterd- of champignonsoep. Ook vette soepen zullen minder lekker zijn. Vetten scheiden namelijk vocht uit in de vriezer, waardoor de substantie verandert. De varianten met veel groente, granen en pasta (vermicelli) worden in de vriezer snel papperig.
Pompoensoep kun je, eenmaal afgekoeld (i.v.m. bacteriën), ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar soep in een afgesloten bakje. Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer.
Is de soep na 2 dagen koelkast nog niet op? Wacht met weggooien! Hij kan nog prima door naar vervolgstation vriezer. Verse soep blijft 3 maanden goed bij een temperatuur van -18 °C.
De meeste soepen zijn bijna een week houdbaar
Zeevruchtensoep blijft maar twee tot drie dagen goed, romige soepen blijven waarschijnlijk drie dagen goed, kippensoep drie tot vijf dagen en zuurrijke en heldere groentesoepen blijven het langst goed. Maar als je iets "vreemds" ruikt, ziet of proeft, blijf dan aan de veilige kant en gooi je soep weg.
Je kunt de pompoensoep volgens dit recept al een dag van tevoren maken en hem de dag erna opwarmen. Qua smaak is hij dan nog lekkerder!
Als je iets invriest in je vriezer thuis, vriest het heel langzaam in (d.w.z. mush city). Om die reden kun je soep wel opnieuw invriezen , maar vlees niet zozeer. Hij merkt ook op dat invriezen de groei van bacteriën stopt, maar bestaande bacteriën niet doodt.
Door de soep na het ontdooien flink te kloppen (of opnieuw te mixen) kan de vloeistof weer emulgeren. Soepen met kokosmelk kunnen prima worden ingevroren en ontdooid ! Vraagt uw recept om verse kruiden toe te voegen aan het einde? Vries in zonder, en voeg verse kruiden toe wanneer u ontdooit en opwarmt.
Voedsel mag niet langer dan twee uur op kamertemperatuur blijven .
Als je de soep flauw vindt, probeer dan zout toe te voegen om alle smaken te laten knallen . Gebruik alle genoemde kruiden. Ik weet dat het een lange lijst lijkt, maar ze zijn allemaal heerlijk en belangrijk om de soep een warme en pittige kwaliteit te geven: tijm, komijn, gember, gevogeltekruiden en kaneel.
Voeg zetmeel toe aan een waterige soep om deze dikker te maken. Bloem, maïszetmeel of fijne aardappelen zijn allemaal goede opties.
Nee, room bevriest niet . Invriezen destabiliseert room. Bij het ontdooien loop je het risico dat de room zich scheidt (met water aan de ene kant en vet aan de andere kant). Er is echter geen reden waarom je gerechten met room niet zou kunnen invriezen.
Het is ideaal om soep op basis van room op het fornuis op te warmen, omdat je de temperatuur kunt regelen. Doe het in een pan en zet het fornuis op laag vuur, waarbij je de soep af en toe roert . Zodra er stoom naar de oppervlakte stijgt, betekent dit dat het voldoende is opgewarmd.
Helaas kunnen soepen met melk, room of andere zuivelproducten korrelig worden of uit elkaar vallen tijdens hun verblijf in de vriezer . De beste manier om romige soep in te vriezen? Bereid de soep tot het moment dat de zuivel wordt toegevoegd, vries hem dan in en voeg de zuivel toe nadat u de soep opnieuw hebt opgewarmd.
Zoals we al zeiden, blijven romige soepen over het algemeen drie tot vier dagen goed in de koelkast. Soepen met een bijzonder hoog zuivel-, melk- of roomgehalte blijven echter mogelijk niet zo lang goed en moeten binnen een of twee dagen worden geconsumeerd.
Maar let op, laat de soep niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan, want bij kamertemperatuur kunnen bacteriën snel hun kans grijpen. Eenmaal goed afgekoeld, kun je de soep in de koelkast nog maximaal 2 dagen bewaren – perfect op er later opnieuw van te smullen!
Soep bevat essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels: onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding. Omdat je zoveel verschillende ingrediënten kan gebruiken om ze te maken, wordt soep nooit eentonig. Je kan er dus zonder probleem alle dagen van smullen.