Is je pindasaus te dun? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Juist te dik? Verdun 'm dan met water.
Laat de pindakaas smelten. Doe een paar lepels pindakaas in een schaal die je in de magnetronschaal en zet het er steeds 15 seconden in totdat je een saus-achtige substantie hebt.
Pindakaas is super vergevingsgezind en wordt gemakkelijk dikker of dunner door toevoeging van water en/of hitte . Verschillende toepassingen profiteren van verschillende soorten pindakaas "saus". Als iets niet werkt met uw druppel, eet het dan en herhaal.
Laagje olie
Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar. De harde stukjes pinda drijven eerst nog een tijdje in dit vet, maar zakken daarna naar beneden.
Wil je het nog wat smeuïger dan kan je er een klein scheutje olie doorheen doen. Heb je arachideolie in huis gebruik dat dan, en anders gewoon een scheutje zonnebloemolie of olijfolie.
Twee eenvoudige manieren om pindakaas te verdunnen
De National Peanut Board raadt aan om een beetje water toe te voegen voor wat extra vocht . Voeg het water langzaam toe en zorg ervoor dat u het niet overdrijft — te veel water kan de pindakaas dun maken. Een andere optie is om pindakaas te verwarmen om het vetgehalte vloeibaar te maken.
Je kunt proberen om de oude pindakaas op een bakplaat te leggen en deze voorzichtig te verwarmen in een oven op een lage temperatuur, rond de 250°F (120°C), gedurende een paar minuten . Dit kan helpen om het wat zachter te maken en wat van de oorspronkelijke textuur te herstellen.
Begin met iets minder dan gelijke delen warm water en notenboter en voeg indien nodig meer water toe, totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Het is dik omdat het gemaakt is van pinda's en olie . Het zou dunner zijn als er meer olie in zat, maar dan zou het te olieachtig zijn. Het is een afweging tussen te modderig en te olieachtig en dus maken ze het glad maar dik.
Als het mengsel te droog dreigt te worden, doe er dan een scheutje olie bij, ook een scheutje gember siroop en/of citroensap kan het wat smeuïger maken en de gember is een heerlijke combi met de pinda.
Spoel de rauwe ongepelde pinda's grondig af in water. Doe het water, zout, kruiden en pinda's in een grote soeppan en breng aan de kook: Dek af en zet het vuur laag genoeg om het zachtjes te laten koken. Kook 2 tot 3 uur of langer (sommigen koken hun pinda's de hele dag), totdat de pinda's de gewenste zachtheid hebben bereikt.
Eerst moet je een magnetronbestendige kom en een goede lepel om te roeren in handen krijgen. Zodra je de pindakaas in de kom hebt geschept, zet je hem 30 seconden in de magnetron, roer je hem goed door en doe je hem er nog eens 30 seconden in . Herhaal dit proces totdat het de gewenste textuur heeft.
Als het te dik is, verdun het dan met meer water . Voor een leuke smaak twist, voeg wat verse geraspte gember toe naar smaak.
Wel wordt de pindakaas hierdoor wat harder. Om dat harde tegen te gaan kun je dit doen: Je kunt de pindakaas in de koelkast bewaren, doe dit wel alleen als je het voor meer dan 4 maanden wegstopt. Voor het eten is niet gekoeld veel smaakvoller.
In 100% pindakaas zit geen palmvet. Palmvet staat vanwege de impact op het milieu in een kwaad daglicht. Omdat er geen palmvet in 100% pindkaas zit, is hij duurzamer. Daardoor ontstaat wel vaak een laagje olie bovenop de 100% pindakaas in het potje.
Die pindakaas is hartstikke vloeibaar. Het wordt echt een smeerboel, niet alleen op je handen maar ook op je boterham.
Hoe maak je 100% pindakaas weer smeuïg? - Quora. (Meer)olie toevoegen. De pinda-olie die vrijkomt bij het malen van de pinda is dus niet genoeg. Je krijgt het smeuïg, bij naar behoefte, een beetje olie erdoor te mengen met een lepel of een mes.
Maar veel van deze "natuurlijke" pindakaassoorten hebben een vervelend ingrediënt gemeen: palmolie . Palmolie is "natuurlijk", zeker, maar het is ook slecht voor het milieu en slecht voor je gezondheid (het bevat ongelooflijk veel verzadigd vet).
Dat is geen teken van bederf, maar is een natuurlijk verschijnsel als de olie zich scheidt . U kunt dit eenvoudig oplossen door de olie terug in de pindakaas te roeren totdat u de gewenste consistentie hebt bereikt. Om te voorkomen dat de olie zich scheidt, kunt u proberen de pot pindakaas ondersteboven te bewaren, zodat de olie gelijkmatiger wordt verdeeld.
Meer manieren om pindakaas te verdunnen
Verwarm gewoon je water, olie, melk of andere vloeistof en giet het over de boter terwijl je klopt . Voeg beetje bij beetje vloeistof toe en het zou in no time de juiste consistentie moeten hebben.
Als u teveel water toevoegt of het niet goed mengt, kan er scheiding optreden, waarbij het water en de pindakaas zich in verschillende lagen scheiden . U kunt het mengsel meestal opnieuw emulgeren door het opnieuw te roeren of te blenden, maar het kan zijn dat het niet terugkeert naar de oorspronkelijke textuur.
Als het te dik is, voeg dan meer olie toe, een theelepel per keer , totdat je tevreden bent met de consistentie. Veganistische pindakaas: gebruik ahornsiroop in plaats van honing om de pindakaas zoeter te maken. Bewaren: doe de pindakaas in een voedselveilige container of pot, dek deze af en bewaar deze maximaal 1 maand in de koelkast.
Zodra je pindakaas in de pan is afgemeten, zet je de pan op het fornuis en zet je de brander laag. Verwarm de pindakaas geleidelijk om te voorkomen dat het een verbrande smaak krijgt. Roer voortdurend. Roer voorzichtig met een lepel terwijl de pindakaas langzaam opwarmt.
De Upside Down Methode: Bewaar een pot natuurlijke pindakaas ondersteboven gedurende één tot drie dagen, schud dan 20 seconden voordat u hem opent . Blijkbaar zorgt het ondersteboven bewaren van de pot ervoor dat de olie weer omhoog komt door de pindakaas en zichzelf mengt.
Dus ik zocht op Google naar Salvaging Undercooked Peanut Brittle en volgde Tiffany's behulpzame instructies om de stukjes terug in de pan te gooien, het vuur hoger te zetten en te roeren, roeren, roeren tot het kookt en wacht met het gieten in de pan tot het 300 graden is .