Zij raden aan om voor de gezondheid dagelijks 2,5 gram hoog-flavanolgehalte cacaopoeder of 10 gram hoog-flavanolgehalte chocolade binnen te krijgen. Volgens ander onderzoek is het voor volwassenen veilig om dagelijks 2 gram cacaoflavanolen te eten.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken. Wij adviseren om naar je lichaam te luisteren en een dosis te vinden die voor jou het beste werkt.
Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Het heeft een gunstig effect op je hart en vaatstelsel en kan de stress doen verminderen. Daarnaast is de rauwe cacao een goede bron van mineralen en antioxidanten en kent cacaopoeder in zijn rauwe vorm geen extra toevoegingen. Het is dan ook niet voor niks dat cacao raw wordt gerekend tot de Superfoods.
Positieve energie. Theobromine is een alkaloïde die verantwoordelijk is voor het stimulerende effect van cacao. Het stimuleert het hart, verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Vergeleken met cafeïne geeft theobromine een langere en zachtere energie zonder de piek en de dip die veel mensen ervaren.
In grote hoeveelheden kan theobromine schadelijk zijn voor je DNA. Dus wil je starten met rauwe cacao, dan wordt raadpleging van een arts geadviseerd bij: prikkelbaardarmsyndroom, diabetes, reuma en bij mensen met een angst- of hartritmestoornis.
Cacao bevat stimulerende stoffen zoals cafeïne en theobromine. Cafeïne kan de mentale alertheid verhogen. Theobromine zorgt voor een betere doorbloeding wat kan leiden tot betere cognitieve functies zoals het concentratievermogen, geheugen en probleemoplossend vermogen.
Cacao bevat van nature ook cafeïne, maar de hoeveelheid is te klein om een belemmerend effect te hebben op de nachtrust. Samenvatting: Cacao is rijk aan magnesium; een mineraal dat betrokken is bij een goede nachtrust en een ontspannen gevoel.
Cacao heeft een subtiel effect, sommigen merken het direct, anderen na een week cacao drinken. Je krijgt de meeste voordelen van cacao door het regelmatig te drinken en het is belangrijk om aan te voelen wat en hoeveel jou het beste ondersteunt. Het is een fijn alternatief voor koffie.
Hallucinogeen of psychoactief. Sommige beoefenaars beweren dat cacao kan functioneren als een neurologische drug, vergelijkbaar met cannabis of andere geestverruimende planten . Maar hoewel cacao bepaalde bestanddelen gemeen heeft, zijn ze ofwel in microscopisch kleine hoeveelheden aanwezig of worden ze niet op dezelfde manier door het lichaam verwerkt.
Hoeveel cacaopoeder moet ik elke dag eten? A. Volgens de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid is de aanbevolen dagelijkse inname 0,1 ounce (2,5 gram) cacaopoeder met een hoog flavanolengehalte. Simpel gezegd, u mag niet meer dan vier tot zes theelepels rauwe cacao per dag consumeren.
Lepel de cacao in een drinkbeker. Giet er een beetje water bij, net genoeg om de cacaopoeder te bedekken . Meng met een lepel tot het dik en romig is. Giet de rest van het hete water erbij, terwijl u voorzichtig roert.
De cacao kan je puur drinken, maar is vrij bitter van smaak. Je kunt de cacao daarom ook met andere kruiden mixen, met een snufje kaneel of cayennepoeder bijvoorbeeld.
Rijk aan magnesium, kan cacao ontspanning bevorderen en spanning verlichten, wat mogelijk een goede nachtrust bevordert. Het is echter cruciaal om naar je lichaam te luisteren. Als je slaapproblemen ervaart na het nuttigen van cacao in de avond, is het het beste om je cacao-inname te verplaatsen naar een eerder deel van de dag .
Velen kunnen de impact van Keith's Cacao direct voelen, wat wij begrijpen als een energieke vermenging met de Cacao Spirit. Binnen 20-30 minuten wordt er over het algemeen een soort buzz gevoeld, terwijl 45 minuten na inname het moment is waarop de volledige effecten optreden; als de maag niet vol is, dat wil zeggen.
Gebruik zo'n 1 tot 6 theelepels cacaopoeder per dag gemixt door je smoothie, shake of toetje.
De flavonoïden die in cacao worden gevonden, zijn uiterst krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen, met bekende mechanismen die de hersenen en de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen.
Het eten van grote hoeveelheden kan cafeïne-gerelateerde bijwerkingen veroorzaken, zoals nervositeit, vaker plassen, slapeloosheid en een snelle hartslag. Cacao kan allergische huidreacties veroorzaken en kan ook migrainehoofdpijn veroorzaken .
Ceremoniële dosis is 42 gram. Dagelijkse meditatiedosis is 20 - 25 gram. Het wordt niet aanbevolen om dagelijks ceremoniële doses te drinken en als u dagelijks met cacao wilt werken en andere dranken zoals koffie, zwarte thee of energiedranken wilt vervangen, gebruik dan een meditatiedosis van 20 - 25 gram per dag.
In cacao vind je, net zoals in groenten en fruit, flavonoïden terug. Deze bioactieve componenten hebben antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Ze kunnen de darmgezondheid positief beïnvloeden, geeft wetenschappelijk onderzoek aan3, en zouden belangrijk kunnen zijn voor mensen met chronische darmziekten.
Wanneer jij een stukje gezonde chocolade eet voor elke maaltijd, dan stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet. De hoge hoeveelheid antioxidanten in de chocolade ondersteunt de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.
Rauwe cacao beschermt tegen hart- en vaatziekten
Door het hoge gehalte antioxidanten heeft cacao een beschermend effect op hart- en vaatziekten. Cacao bevat daarnaast ook veel mineralen als magnesium die ook het hart ondersteunen, spieren ontspannen en de hersenfunctie stimuleren.
Studies hebben ook aangetoond dat cacao helpt om energieverbruik en metabolisme te reguleren en tegelijkertijd het gevoel van volheid te vergroten. Met andere woorden, hoewel chocolade vaak wordt geassocieerd met gewichtstoename, kan cacaopoeder daadwerkelijk helpen om gewicht te verliezen en tegelijkertijd belangrijke voedingsstoffen te leveren.
Er zijn verschillende redenen om cacao te kiezen ipv koffie. Het is een mildere stimulant en bevat gezonde bestanddelen. Cacao geeft een meer geaarde en langdurige energie, bevat geluksmoleculen, mineralen, antioxidanten en verbetert de cognitieve prestaties.
Het consumeren van cacao-extract of zeer pure chocolade bleek verschillende cardiovasculaire risicofactoren te verminderen in een nieuwe metastudie, een studie van andere studies. Cacaoconsumptie leek de bloeddruk in het algemeen te verlagen, evenals slechte cholesterol en bloedsuiker.