Maizena: mix en fix! Twee eetlepels van een van deze goedjes doen wonderen voor je soep! Mix ze in een bakje met koud water totdat een vloeibaar papje ontstaat. Giet kleine delen van dit papje bij je soep terwijl je goed doorroert.
Met maïzena (maïszetmeel) of aardappelzetmeel geef je soepen en ook sauzen namelijk extra binding in een handomdraai. Los een deel zetmeel op in een kleine hoeveelheid water tot je een glad papje hebt en voeg dit toe aan je soep om klonters te voorkomen.
Voeg bloem of maïzena toe
Doe een eetlepel van beide in een kleine kom en roer er 2-3 eetlepels soep door tot je een glad mengsel hebt. Roer dit terug in de soep en breng het aan de kook. Laat het een paar minuten koken zodat de zetmeelkorrels kunnen barsten en dikker worden en de bloemsmaak eruit kan koken.
Soms moet soep gewoon langer sudderen om de perfecte consistentie te bereiken . Controleer of de groenten zacht zijn en proef dan de bouillon. Als de soep wat waterig smaakt, geef hem dan meer tijd.
Soep: Gebruik ca. 15 g Maizena voor 1 l soep.
Ga voor bloem of maïszetmeel
Dat trucje kun je ook gebruiken als je soep te dun blijkt. Meng 1 el bloem of maïzena met 3 el soep in een apart kommetje, en voeg dat mengsel opnieuw toe aan je soep. Breng zachtjes aan de kook en laat enkele minuten pruttelen.
Gebruik gelijke delen maïzena of aardappelzetmeel met melk of koud water. Meng het mengsel tot een papje. Voeg het papje al roerend door een warme saus of soep. Blijf roeren totdat het gerecht gebonden is.
HOE MAAK JE EEN ROMIGE BUTTERNUTPOENGOEDERSOEP DIKKER? Deze Butternut Squash zou heerlijk dik en romig moeten zijn, maar als je je soep dikker wilt maken, kun je dat doen met een papje van maizena . Meng gewoon 1 eetlepel maizena met 3 eetlepels water tot het glad is. Voeg toe aan de soep en laat sudderen tot het dikker is geworden.
“Pompoensoep is het lekkerst met je goede, ouderwetse varianten zoals butternut of Queensland blue — de hardere pompoenen,” zegt ze. “ Zachte pompoenen kunnen de soep wat waterig maken . Ze zijn een ander beest… dan je standaard groenteboerenpompoen.”
Wil je een gebonden soep indikken? Kookroom, crème fraîche of sojaroom zorgt voor een dikkere soep én een romige smaak. Twee vliegen in één klap! Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door.
Om pompoenpuree dikker te maken:
Doe de puree in de kaasdoek, wikkel hem in en knijp hem voorzichtig uit om overtollige vloeistof eruit te krijgen . Voor een consistentie die vergelijkbaar is met puree uit blik, kon ik bijna 1 kopje vloeistof uit 2 kleine taartpompoenen zeven.
Voor degenen die echter een dikkere puree van pompoen willen, kunnen eenvoudig wat lagen kaasdoek toevoegen . Laat de kaasdoek het overtollige vocht eruit trekken en geniet dan van het gerecht. Vervang de kaasdoek eenvoudig door wat sneetjes brood.
Of als je langzaam kookt, stoomt of aan de kook brengt etc. DEKSEL ERAF Als je de vloeistof wilt laten inkoken om een soep, saus, jus of stoofpot dikker te maken, kun je het beste het deksel eraf houden . Hoe langer het kookt, hoe meer water er verdampt en hoe meer geconcentreerde en verbeterde smaak het oplevert.
Om een soep of saus te binden kun je boter gebruiken, maar ook een schep Maizena (merknaam voor maiszetmeel) doet de truc. Je kunt maiszetmeel gebruiken voor het opstijven van slagroom, het krokant bakken van ingrediënten of het verdikken van soepen.
Bloem: Maak de chowder dikker met bloem voor alle doeleinden . Kruiden: Kruid de vissoep met Old Bay-kruiden, zout en peper. Verdampte melk: Verdampte melk maakt de chowder nog dikker en rijker.
Er zijn verschillende manieren om pompoensoep dikker te maken. De makkelijkste manier is om de soep te laten inkoken door wat van de vloeistof te laten verdampen. Je kunt ook een papje van bloem of maizena en water gebruiken, een theelepel of twee van een van beide verdikkingsmiddelen toevoegen aan een kleine kom en 2 tot 3 theelepels soep erdoor roeren om een papje te maken .
Je kunt de pompoensoep volgens dit recept al een dag van tevoren maken en hem de dag erna opwarmen. Qua smaak is hij dan nog lekkerder!
Je wilt het opwarmen en de smaken van de andere ingrediënten in je soep laten absorberen, maar dat is alles. Het mag nooit langdurig op het fornuis sudderen . (Sommige tomatensoepen of chowders zijn uitzonderingen op deze regel — je voegt je zuivelproducten eerder in het kookproces toe.
Hoe kun je butternut squash soep beter laten smaken dan het gemiddelde recept, dat soms echt flauw en waterig kan zijn? Begin met het roosteren van de pompoen tot deze begint te karamelliseren . Dit zal zoetheid en complexere smaken toevoegen. Gebruik een goede groente-atock als basis in plaats van water.
Sommige chefs geven de voorkeur aan de kneedbaarheid van rijstmeel; het klontert bijvoorbeeld niet zo veel als maizena en het geeft geen opvallende kleur, wat handig is als je heldere bouillon wilt verdikken. Je kunt ook havermout proberen .
Pompoen bevat veel vitamine C, en dat is dan weer goed om je immuunsysteem in shape te houden. Regelmatig een kommetje pompoensoep verwarmt en voedt je dus niet alleen, het helpt je ook gezond de herfst en winter door te komen.
Voeg zetmeel toe aan een waterige soep om deze dikker te maken. Bloem, maïszetmeel of fijne aardappelen zijn allemaal goede opties.
Houd er rekening mee dat bloem een hoger eiwitgehalte heeft dan maizena, waardoor het de neiging heeft om meer te binden en een iets dikkere saus kan geven. Aardappelzetmeel: Aardappelzetmeel is een alternatief dat vergelijkbaar is met maizena.
Laat het mengsel van maizena en vloeistof 5 of 10 minuten zachtjes koken. Na deze tijd zou het moeten beginnen te bubbelen en dikker te worden. Laat het langer koken als het niet lijkt te zijn ingedikt. Roer het mengsel van maizena en vloeistof nog twee minuten.