Yoghurt maakt deel uit van die producten die, als ze koel worden bewaard en niet worden geopend, twee tot drie weken na de vervaldatum nog kunnen geconsumeerd worden!
Gooi de yoghurt dus niet meteen weg zodra de THT-datum verlopen is. Gebruik ook hier je zintuigen en controleer of de smaak, de geur en de kleur nog goed zijn. Zijn die OK, dan kan je de yoghurt nog opeten.
Volgens Eat By Date, een website die de werkelijke houdbaarheid van onze favoriete voedingsmiddelen weergeeft, is yoghurt nog steeds veilig om te consumeren, zolang de houdbaarheidsdatum maar een tot twee weken is verstreken. (Denk er maar eens over na: yoghurt is in feite gewoon bedorven melk; een week of twee extra kan geen kwaad.)
De beste truc om te checken of yoghurt die er nog normaal uitziet nog te eten valt is om goed te ruiken. Je neus zal je zelden bedriegen. Een opvallend zure of ranzige geur is een veeg teken. Die yoghurt kieper je beter de vuilnisemmer in.
Dikke zuivelresten, zoals yoghurt en vla, kunnen ook met verpakking en al in de vuilnisbak bij het restafval. Composteringsinstallaties maken van ons groente-, fruit- en tuinafval compost en groen gas. De land-en tuinbouw gebruikt die compost als bodemverbeteraar zodat gewassen beter groeien.
Bevroren yoghurt
Dit is een uitstekende manier om yoghurt die bijna over de datum is op te maken en een gezonder alternatief te creëren voor traditioneel ijs. Meng yoghurt met fruit zoals aardbeien of mango's, een scheutje honing of zelfs wat chocoladechips voor een zoete twist. Vries in in mallen voor een makkelijke snack.
In plaats daarvan is het invriezen van yoghurt een opmerkelijk snelle en gemakkelijke methode. Alle yoghurt, of het nu vol of mager is, gezeefd (zoals Griekse of skyr), puur of gemengd met fruit, kan tot twee maanden worden ingevroren . Technisch gezien is het veilig om het nog lang daarna te eten, maar twee maanden is echt de limiet als het gaat om smaak en textuur.
Simpel gezegd, bij producten met het opschrift 'ten minste houdbaar tot' is het perfect veilig om ze ook na die datum nog te consumeren. Staan de dag, maand en het jaar vermeld in de houdbaarheidsdatum, dan heb je nog drie maanden na die datum de tijd om het product te consumeren.
Zelfs al één dag na de TGT-datum kunnen er gevaarlijke hoeveelheden bacteriën op de producten zitten. Heb je thuis een product dat bijna over de TGT-datum is, maar geen tijd om het ervoor nog op te eten? Geen probleem. Steek het in de diepvries en ontdooi en verwerk het wanneer je wél tijd hebt.
Het invriesproces kan het smaakprofiel veranderen, waardoor de yoghurt minder aantrekkelijk wordt . De pittigheid kan sterker worden of de yoghurt kan een onaangename smaak krijgen. Bovendien kan invriezen de slapende bacteriën in de yoghurt reactiveren.
Re: Müller Fruit Corner yoghurt
* Het lijkt erop dat ze wel degelijk bevriezen .
Het optimale koelkasttemperatuurbereik voor het bewaren van vers voedsel ligt tussen 38 - 40 graden Fahrenheit. Als uw voedsel bevriest, is het mogelijk dat de temperatuurinstelling van uw koelkast per ongeluk te laag is ingesteld . Dit is een veelvoorkomend probleem dat ertoe kan leiden dat uw koelkast voedsel bevriest.
Yoghurt maakt deel uit van die producten die, als ze koel worden bewaard en niet worden geopend, twee tot drie weken na de vervaldatum nog kunnen geconsumeerd worden!
Volgens de Foodkeeper-app van de Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) moet yoghurt binnen 1 tot 2 weken na de aankoopdatum worden geconsumeerd. (Bij deze termijn gaan we er overigens vanuit dat je de yoghurt in de koelkast hebt bewaard.) Daarna is er geen garantie meer dat je de yoghurt nog veilig kunt eten.
Room, yoghurt of melk waarvan de houdbaarheidsdatum op de verpakking is verstreken, is over het algemeen nog 1-2 weken houdbaar . Slaagt het voor de geurtest? 👃 Als het niet zuur ruikt, is het goed.
Naast gewone suiker gebruiken veel merken de giftige genetisch gemanipuleerde glucosestroop en andere bewerkte suikers in hun yoghurt. Suikeralcoholen zoals mannitol, xylitol, erythritol, sorbitol en maltitol kunnen een aantal angstaanjagende gastro-intestinale bijwerkingen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gas, buikpijn en diarree.
Yoghurt altijd in de koelkast laten ontdooien, niet op het aanrecht . Laat het minstens 24 uur ontdooien. Vergeet niet om te roeren na het ontdooien - als dit niet helpt met de textuur, vrees dan niet. Korrelige of vloeibare yoghurts zijn niet te detecteren in smoothies of baksels, en bieden dezelfde voedingsvoordelen.
Op het moment dat het pak geopend is, moet het direct in de koelkast worden gezet. Als een gebruikt pak een uur buiten de koelkast staat, gaat er een dag van de houdbaarheidsdatum af.
Is yoghurt houdbaar als het bevroren is? Als u zich zorgen maakt over de houdbaarheid van yoghurt, is het invriezen ervan een uitstekende manier om de houdbaarheid te verlengen. Volgens de USDA is bevroren yoghurt tot twee maanden houdbaar. Bevroren yoghurt zal echter uiteindelijk bederven, net als gekoelde yoghurt .
Fruithoek
Een heerlijke romige yoghurt van Müller, met een portie sappige vruchtencompote.
Zuivel. Zure zuivel zoals yoghurt en karnemelk kan wel worden ingevroren, maar verliest dan zijn gladde structuur. Verse kazen zoals roomkaas en hüttenkäse kunnen prima worden ingevroren, ze kunnen zelfs een maand in het vriesvak overleven.
De levende en actieve culturen van yoghurt overleven het invriesproces. Toch moet je het 's nachts in de koelkast laten ontdooien om ervoor te zorgen dat het veilig blijft om te eten .
Wij raden af om uw Light* & Free-product in te vriezen, aangezien het niet ontworpen is om in te vriezen . Dit kan de kwaliteit van het product beïnvloeden.
Als u individuele portiebekers yoghurt koopt, zijn deze doorgaans veilig om in te vriezen, zolang ze niet in glazen containers zitten . Als u uw yoghurt in bulk koopt of de verpakking wilt verwijderen, zorg er dan voor dat de container die u kiest veilig is om in de vriezer te zetten.