Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie. Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken.
De eenvoudigste manier is eten opwarmen in een pan. Deze manier is goed voor bevroren soepen, stoofschotels en andere vloeibare gerechten. Ook dit is een manier dat vaak wat langer kan duren om ervoor te zorgen dat het eten niet verbrand.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Je kunt eten absoluut opwarmen in de oven, maar dat duurt wel langer dan in de magnetron. Bovendien wordt het eten, door de warme lucht, eerder droog. De magnetron is dus beter geschikt voor het opwarmen van maaltijden. Zet de temperatuur van de oven niet te hoog, bijvoorbeeld 110 of 120 graden Celsius.
Belangrijk als je een gerecht opwarmt in de oven: met aluminiumfolie over het gerecht, voorkom je dat je eten uitdroogt. Ook een deksel of omgekeerd bord op een ovenschaal of vuurvaste pan voorkomt dit. Zet de oven op de juiste temperatuur en tijd. Een goede richtlijn is 10-15 minuten op 180 graden.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Airfryer/broodroosteroven
Zowel airfryers als broodroosterovens zijn kleine convectieovens die met behulp van ventilatoren lucht rond het voedsel laten circuleren. Hierdoor zijn ze ideaal voor het opwarmen van bijvoorbeeld frietjes, gefrituurde kip in alle soorten en maten en zelfs filodeeg.
Broodroosterovens kunnen bijna alles opwarmen wat een conventionele oven kan. CNET raadt de Panasonic FlashXpress Toaster Oven aan. Instant Pot is de kooksensatie die bijna alles kan. Het kan voedsel stomen, rijst koken, yoghurt maken, langzaam koken en snelkoken.
Knapperige lekkernijen – De airfryer is de beste als het gaat om het bereiken van een bevredigende crunch. Gebruik hem voor het koken of opwarmen van voedsel dat baat heeft bij een knapperige textuur, zoals frietjes, wings of gepaneerde items.
Zet je pan op het fornuis en spray er een beetje kookolie op. Als het eten iets vloeibaars is, voeg dan een paar eetlepels water toe aan de pan, doe het eten erin, doe het deksel erop en verwarm het langzaam op middelhoog vuur. Roer het eten af en toe om het gelijkmatig te verwarmen.
Afhankelijk van het gerecht kun je een fornuis, oven, broodroosteroven, airfryer, slowcooker, elektrische pot, etc. gebruiken. Ik kocht dit voor mijn man die bouwvakker is en hij is er dol op. Nu hebben 4 van zijn collega's ze.
Zodra u uw broodroosteroven hebt aangezet, wikkelt u uw sandwich in aluminiumfolie en legt u deze er maximaal 10 minuten in . Dit zou meer dan genoeg tijd moeten zijn om uw restjes weer op te warmen, dus controleer na vijf minuten of de gewenste temperatuur is bereikt.
Alternatieven voor magnetrons
Gezonde alternatieven zijn onder andere: Het fornuis : Alles wat u in de magnetron opwarmt, kunt u op het fornuis opwarmen. Voeg een scheutje water toe aan de pan met het eten. Dek het vervolgens af met een deksel en zet het een paar minuten op het fornuis om op te warmen.
Een oven kan worden gebruikt om eten op te warmen zoals je dat met een magnetron zou doen, maar het duurt langer om dat te doen . Sommige ovens hebben een magnetronfunctie, dus je kunt deze functie gebruiken om alles te doen wat een gewone magnetron kan.
Toaster ovens koken langzamer dan magnetrons en zijn het beste in het knapperig of bruin maken van voedsel met een laag watergehalte, zoals brood en gebakken goederen. Toaster ovens functioneren echter als standaard ovens en kunnen niet zo snel of eenvoudig algemene magnetrontaken uitvoeren, zoals het verwarmen van vloeibare ingrediënten, dranken, soepen of popcorn.
Geen magnetron in huis, dan kun je een kant-en-klaar maaltijd ook opwarmen in de oven of pan. Zet de oven op 180 graden Celsius en laat de maaltijden ongeveer 20 minuten in de oven staan. Verwijder bij het gebruik van de oven wel de folie. Gebruik je het fornuis, dan kun je het beste een koekenpan gebruiken.
Er is heel weinig dat je in een magnetron kunt koken dat je niet kunt koken met iets anders in je keuken, zoals een fornuis of oven, met uitzondering van sommige magnetronmaaltijden . Als je echter een gewone thuiskok bent, kun je meestal afscheid nemen van je magnetron als je ruimte wilt besparen.
Is een magnetron boven het fornuis ouderwets? Nee , magnetrons boven het fornuis zijn een geweldige manier om ruimte op het aanrecht vrij te maken en uw apparaten te consolideren. Ze zijn er in verschillende maten en designs, zodat u de perfecte stijl voor uw keuken kunt vinden.
Schep het eten tijdens het verwarmen regelmatig om. Zo zorg je ervoor dat het gelijkmatig wordt opgewarmd. Ook als je een draaiplateau in je magnetron hebt, is het nog steeds belangrijk om eten door te roeren. Verdeel de gerechten in kleine porties zodat ze sneller verwarmen.
Door uw eten af te dekken met een ovenvaste deksel of aluminiumfolie voorkomt u dat het uitdroogt tijdens het opwarmen.
Over het algemeen moet je gerechten opwarmen op een lage temperatuur, zoals 350°F, zodat ze niet uitdrogen. Bedek je gerecht met folie en kook het 8-20 minuten (afhankelijk van het eten) tot het helemaal gaar is . Eten zoals vlees of ovenschotels zijn over het algemeen goed op te warmen in de oven, omdat ze dan meestal niet zo uitdrogen.
Gebruik een oventemperatuur van 80 graden om je borden op te warmen. Je gerechten koelen daardoor minder snel af en dat smaakt een stuk lekkerder.
Als het om vochtige etenswaren gaat, doe ze dan in een ovenvaste keramische schaal of ovenschaal, voeg een of twee theelepels water toe, dek af met een deksel of aluminiumfolie en verwarm het geheel op 175 graden gedurende 20 tot 30 minuten , afhankelijk van de hoeveelheid eten.