Als je klaar bent om je ingevroren zelfgemaakte pasta te bereiden, haal je hem uit de vriezer en doe je hem direct in een pan met kokend water met zout. Voor noedelsoep kun je je bouillon aan de kook brengen en je noedels direct aan de pan toevoegen. Het wordt niet aangeraden om ongekookte pasta eerst te ontdooien.
Verse pasta is ook goed in te vriezen. Doe de bevroren pasta dan direct in het kokend water en verleng de kooktijd met een minuut. Laat het zeker niet ontdooien voordat je het gaat koken, dan blijft er niets over van je verse pasta.
Ontdooien in de koelkast
De beste manier om producten te ontdooien is om het 24 uur van tevoren uit je vriezer te halen en in je koelkast te leggen. Door je product op deze manier langzaam te ontdooien behoudt het meer kwaliteit. Ook bespaar je zo energiekosten. Dek het product altijd af als je het in de koelkast zet.
Het is belangrijk om de pasta in een luchtdichte zak of bewaardoos te bewaren om uitdroging te voorkomen. Men kan verse pasta ook invriezen, maar die kan dan een beetje aan elkaar kleven. Daarom kunnen kleine porties ingevroren worden om te vermijden dat de pasta een te groot blok vormt na het invriezen.
Ja, je kunt zowel gekookte als verse pasta invriezen. Verse pasta invriezen vereist dat je de pasta eerst lichtjes laat drogen voordat je het in luchtdichte zakken of bakjes doet.
Zelfgemaakte en verse pasta kun je afgedekt 24 uur in de koelkast en tot maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren. Laat de pasta voor gebruik niet ontdooien, maar kook een halve minuut extra. Reeds bereide pasta kun je afgedekt in de koelkast 2 dagen bewaren en tot maximaal 3 maanden in de diepvries.
Eenmaal bevroren, verpak pasta in diepvriesbestendige containers voor opslag. Voor de beste textuur en smaak, raden we aan om niet langer dan een maand in te vriezen. Wanneer u vanuit bevroren toestand kookt, ontdooi dan niet. Volg de normale kookinstructies voor het type pasta dat u hebt, en voeg slechts 30-60 seconden extra kooktijd toe .
Of doe de bevroren pasta direct in kokend water of een sudderende pastasaus . De ontdooi- en opwarmtijd is afhankelijk van de hoeveelheid pasta die u gebruikt, maar 1 tot 2 minuten is meestal alles wat u nodig hebt om pasta op de gewenste temperatuur te brengen.
Het moet direct uit de diepvries worden gekookt (één voorbereidingsstap minder!) Voor maximale smaak kookt u uw pasta tot net onder al dente en bakt u deze vervolgens in de saus waarin u hem serveert . Meng verse pasta niet met olie!
pasta om de perfecte ervaring te krijgen die we u absoluut willen laten beleven: 1) Ontdooi uw pasta of saus niet ! Houd uw saus 2 uur voor consumptie uit de vriezer. 2) Gebruik een grote pan gevuld met water om uw pasta voldoende ruimte te geven.
Kook verse pasta altijd in een ruime pan met gezouten water, een koffielepel per liter water. Een kooktijd van 2 à 3 minuten is voldoende. Verse pasta zal meteen naar de bodem van de kookpot zakken. Als de pasta na een paar minuten weer komt bovendrijven, is hij beetgaar en dus perfect.
Het drogen van zelfgemaakte pasta zorgt ervoor dat het zijn vorm beter behoudt wanneer het wordt gekookt en langer houdbaar is. Om het te drogen, snijd je de pasta in reepjes en leg ze op een bakplaat of een met bloem bestoven oppervlak.
Als je klaar bent om je ingevroren zelfgemaakte pasta te bereiden, haal je hem uit de vriezer en doe je hem direct in een pan met kokend water met zout.
Hoewel het al lang bewezen is door verschillende wetenschappers, weten heel veel mensen nog niet dat je voedingswaren het snelst en het best kunt ontdooien met koud water. Als je de etenswaren goed inpakt met plastic folie en in water legt, is de ontdooitijd een heel stuk korter dan in de koelkast.
Voor iets dat iets sneller is, zet je de container met saus in een kom met koud water . Als je echt haast hebt, zet je hem in de magnetron. Afhankelijk van de hoeveelheid saus in je container en het vermogen van je magnetron, kan dit 4 tot 7 minuten duren.
Dan kun je dit het beste in de oven opwarmen. Dit doe je door je oven voor te verwarmen op ongeveer 175 graden. Bedek vervolgens je kliekje met een beetje aluminiumfolie en warm dit in ongeveer 20 minuten op. Je kunt ook nog een scheutje melk aan je pasta of lasagne toevoegen om uitdroging te voorkomen.
Om direct uit de vriezer te koken, plaatst u de bevroren ziti in een koude oven en zet u de oven op 350°. Bak gedurende 1 1/2 uur, haal de deksel eraf en bak nog tien minuten tot de bovenkant bruin is.
Haal je bevroren spaghetti uit de diepvriesbestendige container en doe het in een metalen bakvorm. Haal je handige aluminiumfolie tevoorschijn, dek de pan af en zet je bevroren spaghetti in de oven. Kook het ongeveer 30 minuten en draai de pan dan 180 graden en laat het nog wat langer koken .
Het invriezen van deegproducten (zoals pasta) is vaak niet aan te raden omdat de textuur verloren gaat. Het beste resultaat krijg je door de pasta samen met de saus in te vriezen. Dit voorkomt plakken en zorgt ervoor dat je een complete maaltijd hebt als je het weer ontdooit.
PASTA INVRIEZEN:
Zelfs als u verse pasta langer dan een dag wilt bewaren, kunt u deze beter invriezen dan koelen . Als u de pasta te lang in de koelkast laat staan, kan de vochtigheid de smaak en textuur veranderen of de groei van bacteriën bevorderen. Invriezen kan ook beter zijn voor dikkere pasta, zoals gnocchi.
Verse pasta invriezen
In de koelkast kun je verse pasta twee, drie dagen bewaren, in de diepvries ongeveer een maand. Het is aan te bevelen om de verse pasta te koken voordat je hem invriest; dan blijft hij lekkerder en beter hanteerbaar.
Door je verse pasta te drogen zorg je ervoor dat deze zijn vorm behoudt. Je bent misschien een handige hand met een raviolisnijder, maar als je je verse pasta niet goed droogt, kan je vulling op de bodem van de pan belanden . Erger nog, je kunt eindigen met een onaangename klont pasta.
Verschil in voedingswaarde
Het verschil bleek bijna nihil. ,,100 gram gedroogde pasta komt ongeveer overeen met 250 gram koelverse pasta. Het verschil in calorieën op je bord is nagenoeg gelijk," meld de consumentenbond.
Je kan het deeg gerust een dag op voorhand maken. Bestuif het werkblad met bloem, wees voorzichtig met de hoeveelheid bloem.