We bewaren onze kaas in plastic Daarnaast kan plastic verpakkingsmateriaal ervoor zorgen dat de kaas ook een plastic-achtig smaakje krijgt. Verpak de kaas in speciaal kaaspapier met een dun laagje folie aan de binnenkant of maak gebruik van vetvrij bakpapier of ademende huishoudfolie.
Plasticfolie is uit den boze — sterker nog, kaas in plasticfolie wikkelen zorgt er alleen maar voor dat het sneller bederft. Kies in plaats daarvan voor bakpapier of vetvrij papier , waardoor de kaas kan ademen en er geen extra vocht bij kan komen. Je kunt ook kaaspapier gebruiken, maar dat is een stuk duurder.
Verpakking. Elk stuk harde kaas wordt met de grootste zorg vers voor u gesneden en vacuümverpakt. Vervolgens leggen we de kazen in schokabsorberend materiaal en worden de kazen verpakt in dozen. De doos dient als extra bescherming, zodat we uw bestelling kunnen beschermen tegen val of stootschade.
De meeste kaassoorten worden verpakt in plasticfolie of aluminium- of tinfolie . Kaas wordt voornamelijk vervoerd in dozen.
Thermogesealde verpakking
Het meest voorkomende type kaasverpakking is vacuümverpakte plastic multibarrière of halfharde folie , die ideaal is om vocht buiten te houden en de smaak te behouden.
Regel één: gebruik vooral geen plasticfolie. Kaas moet kunnen ademen, en dat verhindert folie net. Gebruik liever bakpapier of speciaal kaaspapier (dat je in de gespecialiseerde handel kunt kopen). Vouw het papier zo strak mogelijk rond je restje kaas en maak het uiteinde vast met een stukje doorzichtige tape.
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Wikkel het in papier
Knip gewoon een vierkantje bakpapier af en vouw het om je kaas heen alsof je een cadeautje inpakt. Vermijd huishoudfolie, aluminiumfolie en andere plastic wikkels, want deze kunnen je kaas de verkeerde smaken geven.
Niet goed . Plastic laat geen luchtuitwisseling toe, wat betekent dat het uw kazen niet laat ademen, wat resulteert in een kortere houdbaarheid en afbraak van de smaken en aroma's. Er is nog erger; cellofaan geeft uw kaas vaak een smaak van plastic.
De meeste kazen moeten in bakpapier of gewaxt kaaspapier (als u dat kunt vinden) worden gewikkeld in een afgesloten plastic bak met vochtig keukenpapier of een doek om de luchtvochtigheid te reguleren en te voorkomen dat de kazen uitdrogen.
Bakpapier: Bakpapier is een geschikt alternatief voor het inpakken van zachte kazen .
Kaaspapier zijn vellen papier die speciaal gemaakt zijn om kaas in te verpakken. Ingepakte kaas is langer houdbaar, representatief verpakt en de omgeving is beschermd tegen vetvlekken. Dankzij de PE laag wordt de kaas goed afgesloten tegen druipen, geventileerd en beschermd.
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.
Geen erg, gebruik bakpapier. Daarin bewaart de kaas het beste. Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming.
Een kaasdoos of een Tupperware bak zijn ook manieren om het natuurproduct te bewaren, maar bij kaaspapier blijft de kaas het meest smeuïg en smaakvol wat ons betreft. Let er wel op dat je zowel het kaaspapier als de bak luchtdicht afsluit. Hiermee voorkom je uitdroging.
kaasdoos (meervoud kaasdozen) Alternatieve vorm van kaasdoos (“container voor kaas”) Een apparaat dat vroeger door phreakers werd gebruikt om een vaste telefoonlijn om te zetten in een openbare telefoon .
Vacuümverpakte kaas bewaren in de koelkast
Als de verpakking netjes strak om de kaas blijft zitten na ontvangst, dan kunt u vacuümverpakte kaas zeker twee maanden bewaren in de koelkast. Als u het daarna uit de verpakking haalt, zal het stuk kaas zal nog net zo vers zijn als toen we het afsneden .
Het ideale antwoord voor het bewaren van kaas is tweelaags kaaspapier . Hoewel was- en bakpapier gecombineerd met een strategisch halfgeopende plastic zak een behoorlijke vervanging kunnen zijn, is een tweelaags kaaspapier het perfecte soort inpakpapier dat uw kazen vochtig en beschermd kan houden.
U kunt het effect van kaaspapier nabootsen door de kaas eerst in een laag bak- of vetvrij papier te wikkelen en het vervolgens in een plastic zak of een hersluitbare voedselcontainer te doen .
Het papier dat de meeste retailers gebruiken om kaas in te pakken is slagers- of diepvriespapier , zegt Goldman. Het probleem: die papieren "zijn niet ontworpen om de luchtvochtigheid te reguleren of zuurstofuitwisseling mogelijk te maken, wat beide cruciaal is voor het goed bewaren van kaas", zegt hij. Formaticum-papier en andere soortgelijke papieren zijn gemaakt om die taak te doen.
Zachte en halfzachte kazen omvatten witte schimmelkazen zoals brie en camembert, of zachte blauwschimmelkaassoorten. Om de kaas te laten 'ademen', moet u ze nooit in huishoudfolie wikkelen. Wikkel ze in plaats daarvan in kaaspapier of bakpapier om te voorkomen dat de kaas gaat zweten en de milde smaken te behouden .
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De harde kaas is uitgedroogd of beschimmeld of ruikt vreemd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Lekkere voorbeelden zijn cottagecheese, ricotta, zachte verse geitenkaas en mozzarella. Ook plattekaas is een goed idee. Die bevat zoveel minder vet en zout dat hij eigenlijk meer tot de melkproducten dan de kazen behoort.