In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren. Uiteraard niet in de zon, op of bij de verwarming, maar op een donkere en droge plek.
Ja, je mag kaas meenemen in het vliegtuig. Maar zorg wel dat het geen vloeibare kaas is. Kaas mag mee naar landen in de EU, maar ook naar landen als Amerika. Wil je 100% zeker zijn dat het mee mag, stop het dan sealed in je ingecheckte bagage en niet in je handbagage.
Vacuüm verpakken van harde kazen ...
Zorg ervoor dat kaas vacuüm verpakt is of goed verpakt is nadat u het gekocht hebt, want het zal niet overleven zonder de juiste verzorging. Harde en halfharde kazen moeten altijd vacuüm verpakt zijn. "Veel onafhankelijke kaaswinkels in het buitenland zijn bekend met het helpen van toeristen met het inpakken van kaas voor lange vluchten," zegt Darlington.
Bewaar kaas in de originele verpakking en leg het op de koelste, donkerste plek die mogelijk is . Dit is waarschijnlijk uw ingecheckte koffer als u vliegt. Als u rijdt, is dit niet uw kofferbak. Voor reistijden langer dan één dag is een koelbox uw beste optie.
Neemt u romige of vaste kaas mee? Dat maakt een verschil bij de TSA-screening. Hoewel vaste kaas is toegestaan, mag u geen romige kazen meenemen die groter zijn dan 3,4 ounces . Voor zowel vaste als romige kaas kan een extra veiligheidscontrole nodig zijn.
Leg de vacuümverpakte kazen in een koelbox of een koeltas met extra koelelementen. Wanneer kaas namelijk (te) warm wordt, ontstaat schimmelvorming en dat willen we natuurlijk voorkomen.
Het goede nieuws is dat veel soorten kaas mee naar huis kunnen worden genomen, zolang ze: 1) verzegeld/vacuüm verpakt zijn (de meeste kaaswinkels in Italië doen dit op verzoek voor u) 2) niet vloeibaar/vloeibaar zijn - oftewel geen Cottage of Ricotta en 3) geen vlees bevatten (zoals spek). Een vriend van mij heeft hier een goed artikel over geschreven.
Ingecheckte bagage: Ja
Vlees, zeevruchten, groenten en andere niet-vloeibare voedingsmiddelen zijn toegestaan in zowel handbagage als ruimbagage. Als het voedsel is verpakt met ijs of koelelementen in een koelbox of andere container, moeten het ijs of de koelelementen volledig bevroren zijn wanneer ze door de screening worden gebracht.
Deze artikelen zijn vrij van douanerechten en BTW zolang hun waarde minder is dan £390 per volwassene. Daarom zou u geen probleem moeten hebben om kaas mee te nemen naar het VK zolang het minder waard is dan £390 !
Maar opgelet: je mag niet alle etenswaren meenemen. Voor de meeste vliegmaatschappijen geldt de regel dat alles wat kneedbaar is (choco, pindakaas, zachte kaas …), niet meegenomen mag worden. Een boterhammetje met kaas, snoep of fruit mag je wel gewoon meenemen op het vliegtuig.
De strikte regels rondom vloeistoffen in de handbagage zijn ingevoerd na een verijdelde terroristische aanslag in 2006. Terroristen probeerden een aanslag te plegen met vloeibare explosieven verborgen in drinkflesjes. Dit incident leidde tot wereldwijde verscherping van de veiligheidsmaatregelen op luchthavens.
U mag geen producten van dierlijke oorsprong, zoals voedsel of dranken die vlees of zuivel bevatten, of planten en plantaardige producten, meer meenemen naar de EU in uw bagage, voertuig of persoon.
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen. De houdbaarheid na die vier uur is afhankelijk van de kaassoort.
Bijvoorbeeld, kaas in vacuümverpakte verpakking die niet in de koelkast wordt bewaard, blijft maximaal een paar dagen goed. Er is eigenlijk maar één specifiek geval waarin kaas zonder koeling kan worden bewaard, namelijk de hele kaas.
Vaste voedingsmiddelen (geen vloeistoffen of gels) kunnen worden vervoerd in uw handbagage of ingecheckte bagage . Vloeibare of gelachtige voedingsmiddelen groter dan 3,4 oz zijn niet toegestaan in handbagage en dienen indien mogelijk in uw ingecheckte bagage te worden geplaatst.
Voor de meeste soorten voedsel gelden geen beperkingen, behalve voor vloeibare of gelachtige producten. Voor vloeistoffen geldt: maximaal 100 ml per verpakking, verpakt in een transparante, hersluitbare plastic zak. Voor droge snacks zoals chips of gedroogd fruit bestaan geen hoeveelheidsbeperkingen.
Ja, u mag eten in uw handbagage of ingecheckte bagage meenemen , maar vergeet niet dat al het eten röntgenscreening moet ondergaan. Vloeibare voedingsmiddelen, gels of aerosolen moeten voldoen aan de 3-1-1-regel voor vloeistoffen.
In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
Truck, trein, schip. Kaas wordt vervoerd in een geïsoleerde en indien nodig gekoelde ruimte, ideaal bij een temperatuur tussen 6 en 10°C, afhankelijk van het type kaas. Ventilatie is belangrijk om te schimmelgroei te voorkomen. Het transport gebeurt hoofdzakelijk per vrachtwagen, schip of trein.
Heel kort gesteld: eet een beetje kaas vanwege de voedingswaarde, maar wel de magere varianten vanwege het verzadigde vet. Voor volwassenen is het advies 40 gram per dag (twee plakken).
Eigenlijk alles, zolang het maar niet op de lijst van gevaarlijke zaken staat en minder is dan 100 milliliter. Mini-pindakaascupjes zijn bijvoorbeeld geen probleem. Verder mag je gewoon etenswaren meenemen in je handbagage. Hollandse kaas en hagelslag kan je dus gerust in je tas stoppen.
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Waar kun je kaas in bewaren? Wij raden aan om de kaas in vetvrij kaaspapier te wikkelen. De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt.