Je kunt het gewoon opbakken in een pan of wok. Dan wel eerst even ontdooien natuurlijk. Maar je kunt het ook in de magnetron opwarmen. Verwarm het dan 1 minuut op de hoogste stand, schep om en herhaal tot alles goed warm is.
Gebruik olie met een hoog rookpunt om een verbrande smaak te voorkomen. Voorkom last minute stress terwijl de wok op hoog vuur staat: snijd alles vantevoren en zet de ingrediënten klaar.
Verhit restjes door en door
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Ook voor als je eters krijgt heb je in no time een grote pan lekker eten op tafel staan. Nasi kun je ook goed een dag van tevoren maken en in de koelkast bewaren.
Dan kan je de oven het beste op 140 graden zetten, zo smelt het bakje niet. De maaltijd overscheppen in een ovenschaal kan natuurlijk ook. Koekenpan: Je kunt de nasi ook opwarmen door deze kort te roerbakken in een pan op middelhoog vuur.
Zodra de nasi goreng is afgekoeld, verdeel je het in luchtdichte bakjes en bewaar je het in de koelkast. Het blijft maximaal twee dagen goed. Om het gerecht op te warmen, kun je het in de magnetron doen of kort roerbakken tot het helemaal is opgewarmd .
Je kan nasi goreng twee dagen in de koelkast goed houden.
In een goed afgesloten bakje blijft het daar nog zeker twee dagen goed. Kun je het morgen of overmorgen nog 's avonds nog een keer eten of mooi als lunch meenemen naar je werk. Het is wel belangrijk om de nasi snel te laten afkoelen buiten de koelkast.
Verhit een flinke laag zonnebloemolie in de pan op hoog vuur en bak hierin de eieren in circa 2 minuten. Schep met een lepel af en toe was hete olie over de randen zodat deze goudbruin en crispy worden. Leg het ei op de nasi en breng het op smaak met zout. Serveer de nasi met gebakken uitjes en eventueel sambal.
Voor bijgerechten reken je namelijk gemiddeld 50 gram ongekookte rijst. Maar nasi is je hoofdgerecht en de rijst is daarin ook nog een belangrijk ingrediënt. Daarom gebruik je voor nasi ongeveer 75 gram ongekookte rijst per persoon.
Voor nasi gebruik je het beste langkorrelige rijst, zoals jasmijnrijst. Het heeft een zachte textuur, een lichte geur en subtiele smaak. De rijstkorrels zijn niet te plakkerig en dat is perfect voor luchtige nasi.
Voor nasi goreng heb je koude gekookte rijst nodig. Pandanrijst is erg geschikt voor nasi. Door het afkoelen van de rijst retrogradeert het zetmeel in de rijstkorrels. Dat wil zeggen dat de zetmeelkorrels stevige kristallen vormen.
De makkelijkste en meest veelzijdige manier om je rijst opnieuw op te warmen is door de rijst even te roerbakken in een pan of wok. Draai het vuur hoog, doe wat olie in de pan en voeg de koude rijst toe. Even goed omscheppen en je hebt binnen een paar minuten al lekker warme rijst.
Wij eten het liefst de nasi goreng met een extra gebakken ei, zelfgemaakte satésaus, gebakken uitjes, kroepoek en als ik tijd heb met zelfgemaakte kipsaté. De Nasi is in principe vullend genoeg om zonder vlees te eten. Ook erg lekker bij nasi is pittige tempeh of natuurlijk tafelzuur.
Kook dan de rijst een dag ervoor. Of kook de rijst 's middags, laat afkoelen op een bakplaat die je in de koelkast schuift. Zo krijg je droge, afgekoelde rijstkorrels – en de perfecte nasi.
In principe kun je met elke rijstsoort aan de slag, zo lang het niet 'plakkerig' is zoals risotto- of sushirijst. Nasi kun je het best maken 'droogkokende rijstsoort' zoals zilvervliesrijst, Surinaamse rijst, witte rijst of Basmati.
Doordat de nasi goreng voornamelijk uit groenten (vezels) en eiwitten bestaat vult het ook erg goed en bevat het zowel minder koolhydraten als minder calorieën. Kortom; een heerlijke koolhydraatarme maaltijd die ook nog binnen 20-30 minuten op tafel staat!
Hoe lang gekookte rijst houdbaar is, kan variëren en hangt grotendeels af van hoe de rijst wordt gekoeld en bewaard. Maar het is over het algemeen een goed idee om ermee te stoppen als je het drie tot vier dagen hebt gehad . De meeste voedingsmiddelen vertonen duidelijke tekenen dat ze bedorven zijn, maar met rijst is dat niet altijd zo duidelijk.
Nasi met een gebakken ei en een reuze kipsate. De maaltijden zijn aantal dagen houdbaar in uw koelkast bij 1-4 oC. U kunt de maaltijden ook invriezen.
Ja, je kunt voedselvergiftiging krijgen van het eten van opnieuw opgewarmde rijst.
Hetzelfde geldt voor afhaalmaaltijden, zoals Chinees. Er blijft vaak genoeg over voor een hele nieuwe maaltijd. Hoe lang kun je de restjes bewaren? Het Voedingscentrum heeft als vuistregel dat restjes eten twee dagen in de koelkast bewaard kunnen worden op 4°C.
Eerst laten afkoelen
Laat de kliekjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan. Doe ze in een afsluitbaar bakje en zet de datum erop.
Je kunt nasi in een goed afgesloten bak ongeveer 2 dagen bewaren in de koelkast. Invriezen kan ook. In een luchtdichte bak of diepvrieszak is nasi in de vriezer maximaal 3 maanden houdbaar. Haal om de nasi te ontdooien het bakje een dag voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast.
Hoe lang kun je nasi goreng bewaren? Als je verse rijst hebt gebruikt, kun je je restjes tot vier dagen bewaren in een luchtdichte verpakking in de koelkast. Als je restjes rijst van een eerdere maaltijd hebt gebruikt, moet je voorzichtiger zijn en wordt het over het algemeen niet aangeraden om het gerecht langer dan een dag te bewaren.