Bewaar stukjes geschilde appel afgedekt in de koelkast.
Door het fruit te besprenkelen met wat citroen-, limoen- of sinaasappelsap. De enzymen in het fruit die voor de verkleuring zorgen, werken namelijk minder goed in zuur. Ook vitamine C gaat verkleuring tegen.
Ook kunt u geschilde stukjes afgesloten in de koelkast bewaren. Door een beetje citroensap toe te voegen, voorkomt u dat de appel melig wordt en een bruine kleur krijgt. Wanneer u de geschilde stukjes op dezelfde manier invriest, kunt u de appels wel 8 tot 12 maanden bewaren.
In de koelkast: 4-6 weken. Gesneden: 3-5 dagen in de koelkast, 8 maanden in de vriezer.
Een open deur wellicht, maar geef je fruit zoveel mogelijk ongesneden mee en voorkom kneuzingen want daar wordt fruit ook bruin van. Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten trommel. Hoe minder zuurstof er bij je fruit komt, hoe minder snel het bruin kleurt.
Zodra u uw appelschijfjes hebt gesneden, spreidt u ze uit op een bord. Strooi koosjer zout over het blootgestelde vruchtvlees . Het fruit mag niet te zout smaken als u minder dan een eetlepel zout per appel gebruikt. Het gebruik van een fysieke barrière op uw appelschijfjes helpt om het oxidatieproces te voorkomen.
Als je de plakjes appel in een plastic bakje of zakje bewaart, zodat het resterende vocht niet kan verdampen, drogen de plakjes snel uit en worden ze bruin.
Gesneden appels
Zodra appels zijn gesneden, zegt Scheck dat ze zo snel mogelijk in de koelkast moeten worden gezet . En om te voorkomen dat ze bruin worden, "wikkel je ze strak in plastic of bijenwasfolie en consumeer je ze binnen een paar dagen", zegt ze.
De boosdoener: ethyleen
Hoe langer je een appel laat liggen, hoe meer ethyleengas hij namelijk produceert. Dat gas versnelt het rijpingsproces en doet appels dus sneller rotten. Als je je appels in een frisse omgeving zoals de koelkast legt, wordt de uitstoot van het ethyleengas vertraagd.
Appels. Appels kun je het beste bewaren in de koelkast op 4 °C. Dan zijn ze wel drie weken langer houdbaarder dan buiten de koelkast. Heb je een gezin dat een kilo appels per dag verorbert, dan is het natuurlijk economischer om ze buiten de koelkast te bewaren.
Appels bewaren kun je het beste zo doen
Het is het beste om appels te bewaren op een donkere, vochtige en koude omgeving (4-5°C is ideaal), zoals de groentelade van je koelkast. Daar blijven je appels vers, sappig en smaakvol. Heb je een garage of een koele kelder dan kun je de appels daar pima bewaren.
Een goede appel ziet er mooi en gaaf uit. Ook is de appel stevig en onbeschadigd. Als de appel beurse plekken heeft, dan is de appel bijvoorbeeld gevallen.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Je kunt ze ook heel invriezen.
Zout! Dat hoor je goed: als je de appelschijfjes even onderdompelt in een badje van zout water, blijven ze makkelijk enkele dagen hun frisse kleur behouden.
Daarom snijd ik ze het liefst vlak voordat ik ze ga gebruiken . Als je de appels echter van tevoren wilt snijden, raad ik je aan ze in citroensap te dopen en ze in een afgesloten bakje in de koelkast te bewaren om te voorkomen dat ze oxideren.
Als het om het gebruik van bananen gaat, kun je, als je een aantal voorbereide plakjes banaan hebt, het beste voorkomen dat ze bruin worden door ze in een beetje citroen-, ananas- of limoensap te gooien, die allemaal lekker zuur zijn en de enzymen doden die je mooie plakjes banaan in moes veranderen.
Ze geven de voorkeur aan de koeling . Appels blijven het langst houdbaar als ze op 31-36 graden Fahrenheit worden bewaard. Je wilt ze dus in het koelste deel van de koelkast bewaren.
Alleen exotisch fruit zoals banaan, ananas, mango en meloen kunnen niet goed tegen de kou. Bewaar dit soort fruit liever op de fruitschaal. Een koele plaats, zoals een kelder of voorraadkast, is de beste bewaarplek voor komkommer, tomaat, paprika, wortels, aubergine, courgette en uien.
Al het (voor)gesneden fruit moet je wel goed afdekken, het liefst zo luchtdicht mogelijk. Door te vacumeren bewaar je jouw gesneden fruit het langst. Ook verschillende soorten ongesneden fruit bewaar je in de koelkast. Zacht fruit, zoals aardbeien en frambozen, zijn hier een goed voorbeeld van.
Gewoon water
Snijd je appels, week ze in water en zet de nog wekende appels in de koelkast. Ze blijven minstens zes uur vers , wat dit een geweldige methode maakt als je appels voorbereidt om de volgende dag te gebruiken.
Antwoord: We moeten vers gesneden appels eten omdat appels ijzer bevatten . Als een gesneden appel een paar minuten wordt bewaard, begint het ijzer erin te roesten, waardoor de appel bruin wordt. ALS EEN GESNEDEN APPEL LANG WORDT BEWAARD, DAN BEGINT HET IJZER TE OXIDEREN EN WORDT DE APPEL BRUIN.
Appels zijn super gezond, maar het is natuurlijk niet zo dat je geen kans hebt om ziek te worden als je dagelijks een appel eet. Neem gerust elke dag een appeltje, maar blijf wel lekker variëren. Alle soorten fruit bevatten weer andere gezonde stoffen. We adviseren je om 2 stuks fruit per dag te eten.
Nadat je de appels hebt gesneden, raden we aan om ze op te bergen in de koelkast. Door ze bij lagere temperaturen te bewaren, kun je het oxidatieproces vertragen.
Uw gesneden en in plakjes gesneden appels moeten worden bewaard in hersluitbare zakken of luchtdichte containers, en vervolgens drie tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard. Als u ze niet behandelt, worden de gesneden oppervlakken van de appels al snel bruin na het snijden. Neem voor het koelen een paar minuten extra de tijd om te voorkomen dat de appels bruin worden.
Appelbehandelingsmethode: Honingwater
Voor deze methode roerde ik 1 eetlepel honing per kopje kraanwater op kamertemperatuur erdoor, weekte de plakjes vijf minuten en spoelde ze vervolgens af in een vergiet onder stromend kraanwater. De appelschijfjes bleven 12 uur vers, zowel op een bord als in een zak.