In Frankrijk zorgde afgeprijsde potten chocoladepasta voor flinke rellen. In de Franse supermarkt Intermarché werden de potten Nutella namelijk verkocht met een mega hoge korting. Liefhebbers konden de chocoladepasta nu kopen voor 1,40 euro, in plaats van de normale 4,50 euro.
Nutella is een chocoladepasta gemaakt van hazelnoten en is erg populair in Frankrijk .
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. En de naam bestaat uit twee talen. Nut, het Engels voor noot en 'ella' het latijns voor zoet. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Onder meer door corona zijn heel wat voedsel- en grondstofprijzen gestegen, en producenten trachten die kosten uiteraard door te rekenen. In het geval van Nutella zijn onder meer hazelnoten, een essentieel ingrediënt van de chocopasta, duurder geworden.
Het onmiskenbare recept van Nutella® is wereldwijd hetzelfde. Het wordt gemaakt door 7 zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsingrediënten te combineren, waardoor het zijn unieke romigheid en intense smaak krijgt.
De meeste kinderen (en volwassenen) zijn dol op Nutella, en dat is niet voor niets: chocolade en hazelnoot is een geweldige smaakcombinatie. Maar er is nog een reden waarom Nutella zo lekker smaakt en zo populair is: het zit vol met toegevoegde suikers .
Een pot Nutella 3,02 euro en in Duitsland 2,79 euro. Een pak Magnums kost in Duitsland 3,73 euro en in Nederland 5,22 euro.
Beperkte concurrentie : Nutella heeft weinig directe concurrenten die passen bij de specifieke smaak, textuur en merkimago. Dit gebrek aan concurrentie stelt het merk in staat om zijn prijzen vast te stellen zonder significante neerwaartse druk.
Na de Tweede Wereldoorlog was cacao uiterst schaars. Ferrero, oorspronkelijk afkomstig uit Piëmont in Italië, heeft van dit lastige probleem een slimme oplossing gemaakt door een zoete pasta te maken van hazelnoten, suiker en een beetje van de zeldzame cacao. De voorvader van Nutella® werd geboren.
Tegenwoordig wordt het product wereldwijd verkocht; het is met name in Europa, Australië en de Verenigde Staten populair.
Vergeleken met Europese Nutella wordt Amerikaanse Nutella over het algemeen beschreven als lichter van kleur, meer chocolade- en suikerachtig van smaak, en olieachtiger en dunner van consistentie dan zijn Italiaanse soortgenoot . Italiaanse Nutella wordt vaak beschreven als donkerder en rijker van smaak en textuur, en met sterkere nootachtige smaaktonen.
Nutella wordt beschreven als een chocolade- en hazelnootpasta , hoewel het voornamelijk gemaakt is van suiker en palmolie. Het productieproces voor dit voedingsmiddel lijkt erg op een generieke productie van chocoladepasta.
“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Zou jij het ervoor overhebben? In Frankrijk zorgde afgeprijsde potten chocoladepasta voor flinke rellen. In de Franse supermarkt Intermarché werden de potten Nutella namelijk verkocht met een mega hoge korting. Liefhebbers konden de chocoladepasta nu kopen voor 1,40 euro, in plaats van de normale 4,50 euro.
Volgens de statistieken van het bedrijf Ferrero wordt Frankrijk beschouwd als de grootste consument van Nutella ter wereld. Jaarlijks wordt hier meer dan 25% van de wereldproductie geconsumeerd en geproduceerd.
Voor de Europese en Zuid-Afrikaanse markt heeft Ferrero 2 fabrieken in Italië, één in Frankrijk, één in Duitsland, één in Polen en één in Turkije. Voor de Noord-Amerikaanse markt wordt Nutella geproduceerd in Canada en Mexico .
The recipe was improved and the first-ever jar of a new hazelnut and cocoa cream was created, a name that today is synonymous with the spread & smile: Nutella®. With its iconic design, Nutella® was launched in Germany.
In chocoladepasta zitten veel meer harde vetten dan in pindakaas . Ook de olie in chocoladepasta kan vaak minder goed tegen kou dan de olie in pindakaas. Daarom wordt chocopasta vaak wel hard in de koelkast en pindakaas niet!
Ferrero maakt Nutella. Ferrero Rocher lijkt een gegoten stijvere vorm van Nutella te zijn met fijngehakte noten of zaden erin . Het is niet verrassend dat ze hetzelfde smaken.
Het duurste land om Nutella te kopen is Thailand , waar een pot Nutella $ 6,23 kost. Volgens Stevie drijft de lage vraag naar westers voedsel en het gebrek aan nabijgelegen fabrieken de prijs in Thailand op.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
De delicaat zoete hazelnootcrème werd in 1940 ontwikkeld door de Italiaanse banketbakker Pietro Ferrero en is sinds 1965 ook in Duitsland verkrijgbaar.
Nutella is wereldwijd populair geworden vanwege de romige textuur en zoete smaak . Met mate nuttigen kan zonder ernstige gezondheidsschade.
Nutella heeft een heerlijk zoete smaak omdat suiker het hoofdingrediënt is. Palmolie geeft Nutella een smeerbare, romige textuur. Wat Nutella, nou ja Nutella maakt, is de combinatie van hazelnoten met cacao. Volgens het ingrediëntenlabel bestaat elke pot uit ongeveer 13% hazelnoten.
Hoewel het cacao bevat en wordt gemaakt door de bekende luxe chocoladefabrikant Ferrero, wordt Nutella niet per se aangemerkt als "chocolade". Het is meer een hazelnoot-chocoladepasta . Het is echt een eigen ding, dat dapper op het ritme van zijn eigen trommel marcheert.