Bewaar chocolade, niet te warm en niet te koud Chocolade is een kwetsbaar product en kan het best bewaard worden op een droge, koele plek bij een temperatuur tussen de 14 en 18 graden Celsius. Zoek een donkere plek uit, zoals een keukenkastje, voorraadkast of kelder (als deze niet vochtig is).
Bereiden. - De gouden regels bij het smelten van chocolade : De chocolade niet te heet verwarmen en de kom boven heet water mag het water niet raken. Als je chocolade smelt met een een vloeistof moet je minstens 1 eetlepel vloeistof gebruiken per 50 g chocolade.
Beste is om chocolade op een koele plek te bewaren en dus niet in de ijskast of bij een warmtebron. Bij extreem warm weer is het handig om de chocolade in de ijskast te bewaren, mits het luchtdicht verpakt is.
Neem een vel bakpapier waarop je het glas of kommetje met chocola of candy melts leeg giet. Met een spatel smeer ik het uit tot een redelijk dunne laag zodat het snel uithardt. Eenmaal uitgehard snij je het met een mes in blokjes en kun je ze prima bewaren tot je ze de volgende keer weer nodig hebt.
Na vijf minuten plaatst u de chocolade gedurende 30 minuten in een koelkast op 14-16 °C om ze volledig te laten kristalliseren. Vergeet ze daarna niet uit te halen want anders kunnen ze last krijgen van de condens.
Chocolade heeft doorgaans ongeveer 20-30 minuten nodig om volledig uit te harden en op kamertemperatuur te komen. Door uw gesmolten chocolade in de koelkast te zetten , kunt u deze tijden halveren, waardoor het uithardingsproces wordt versneld.
Gebruik zuivel . Een andere zekere manier om de originele textuur van de gesmolten chocolade te doen herleven, is door zuivelproducten zoals hete room toe te voegen en te roeren tot het weer glad is.
Je kunt de uitgeharde chocolade pellen en in een afsluitbare zak bewaren, waar het makkelijk uit elkaar valt, maar ik hak het liever in hapklare stukjes voor gebruiksgemak. Vanwege mogelijke verontreinigingen en de kans dat je chocolade niet meer perfect is, kun je die zak met restjes het beste in de koelkast bewaren .
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Bewaar uw chocolade op een donkere plaats
Om de vorm van uw chocolade te behouden, is uw eerste stap om het uit de zon en extreme hitte te houden. Licht is een energie die warmte uitstraalt, waardoor uw chocolade sneller smelt. Het is het beste om uw chocolade in een kast of kastje te bewaren om te voorkomen dat ze smelten.
De beste plek om chocolade te bewaren is in een koele, droge en donkere omgeving, zoals een voorraadkast of keukenkastje . Je wilt het bewaren uit de buurt van hitte, vocht en licht. Chocolade gedijt bij kamertemperatuur en lage luchtvochtigheidsniveaus, idealiter tussen 65 en 68 graden Fahrenheit, en minder dan 55 procent luchtvochtigheid.
Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker. Het mooie is wel dat je de chocolade gewoon weer opnieuw kunt smelten… en dan góed laten stollen. Op de juiste temperatuur.
Als u een pakket chocolade wilt versturen, is het een goed idee om de chocolade te beschermen met bubbelplastic, ze vervolgens in een geïsoleerde doos te doen met een coldpack en de doos goed te sluiten voordat u ze verzendt . Dat zorgt ervoor dat de chocolade niet smelt tijdens het verzenden.
Je chocolade bewaren op een koele, droge plek, uit de buurt van direct zonlicht, is een van de eenvoudigste trucjes om te voorkomen dat het smelt zonder dat je een koelkast nodig hebt. Door chocolade op kamertemperatuur te bewaren – idealiter tussen de 18°C en 20°C – kun je de heerlijke smaak en textuur langer behouden.
Gebruik koelelementen : Leg koelelementen of gelpacks naast uw chocolade in een geïsoleerde tas of koelbox.
Bewaar jouw chocolade lucht- en lichtdicht
Maar mocht je overvallen worden door een hittegolf en smelt je chocolade bijna weg. Verpak dan je chocolade lucht- en lichtdicht in aluminiumfolie en plaats dit weer in een trommeltje of in een ziplock verpakking.
Ik merk dat dit gebeurt als chocolade te agressief wordt verhit . Blijkbaar is chocolade ook gevoelig voor vastlopen als het in contact komt met een soort vocht tijdens het smelten.
Om gesmolten chocolade te verdunnen, voeg een kleine hoeveelheid neutrale olie toe, zoals plantaardige olie of cacaoboter, en roer voorzichtig tot het de gewenste consistentie heeft bereikt . Smelt langzaam om oververhitting te voorkomen en houd water buiten om te voorkomen dat de chocolade gaat klonteren.
Voeg een beetje plantaardige olie toe voordat u uw chocolade smelt. Onze chefs raden zonnebloemolie of druivenpitolie aan, maar elke geurloze plantaardige olie is geschikt. Dit voorkomt dat uw chocolade uitdroogt. U hebt niet veel olie nodig om uw chocolade gesmolten te houden.
boven een waterbad of in de magnetron. Zodra de chocolade 1 20 F bereikt, haal je het van het vuur, voeg je een klein deel van de overgebleven chocolade toe. uit de verpakking en meng je tot je 88 tot 90 graden bereikt. Deze keer is de chocolade getempereerd, heeft een gladde en glanzende afwerking en breekt als je hem doormidden breekt.
Chocolade hoeft niet gloeiend heet te zijn om op temperatuur te blijven; een simpele 86°F is voldoende. Test: Doop een mes, lepel of spatel in de chocolade en zet het op een koele kamertemperatuur (65°F tot 70°F) . Als de chocolade op temperatuur is, zal deze vrij snel uitharden (binnen 3 tot 5 minuten) en stevig en glanzend worden.
De belangrijkste reden hiervoor is dat een vochtige en koude omgeving (zoals in de koelkast) kan leiden tot suikerbloei zodra de chocolade in een warmere atmosfeer wordt gebracht . Dit gebeurt wanneer de suikers in de chocolade worden aangetrokken door het vocht op het oppervlak van de reep, naar de oppervlakte stijgen en vervolgens oplossen.
Twee derde van de gesmolten chocolade wordt op een koud marmeren tafeloppervlak gegoten. De chocolade wordt uitgespreid en bewerkt met een spatel totdat de temperatuur van de chocolade ongeveer 81 graden F (27 graden C) is. In dit stadium is het dik en begint het te stollen.
Preciezer is het als je wat chocolade op een paletmes of plastic krabbertje doet en in de koelkast legt. Na een minuut of drie zal de chocolade uitharden. Je kunt de chocolade dan van het paletmes afslaan of door het krabbertje te buigen, los laten komen. Je ziet daarbij of de chocolade uithardt en of er een knak is.