Gemiddeld bevat 100 gram melkchocolade zo'n 50 gram suiker. Pure chocolade is daarentegen veel minder zoet en bevat dus ook minder suiker. Gemiddeld bevat 100 gram pure chocolade zo'n 25 gram suiker.
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
Inhoudelijke verschillen pure en melkchocolade
In puur zit ongeveer 40 procent suiker, in melk ongeveer 50 procent. Maar over het algemeen geldt: hoe minder suiker, hoe meer cacao en vet. Volgens de Consumentenbond is pure chocolade dus vaak wel vetter dan melkchocolade.
Hoewel pure chocolade nuttige antioxidanten en mineralen bevat, bevat het doorgaans ook veel suiker en vet. Hierdoor is het een calorierijk voedingsmiddel.
Donkere chocolade: Het bevat minder suiker dan melkchocolade en maar half zoveel als witte chocolade. Maar pure chocolade verlaagt de bloeddruk. 100% chocolade bevat geen toegevoegde suiker - maar het smaakt niet zoet en is niet noodzakelijkerwijs ieders smaak.
Pure chocolade , die veel cacao bevat, bevat veel minder suiker dan melk- of witte chocolade. De volgende tabel toont de hoeveelheid suikers in 10 gram chocolade, oftewel een standaardportie.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Is Lindt 90 Dark Chocolate gezond? - Quora. Ja, het is gezond , maar de gezondste repen zijn degene die niet met alkali zijn verwerkt. De ingrediëntenlijst laat je weten of het met alkali is verwerkt. De lindt 85% is niet met alkali verwerkt, dus die zou ik aanraden.
Nou, deze getallen geven aan hoeveel cacaobonen er in de chocolade zitten. Het percentage getal geeft aan hoeveel cacao erin zit en hoe het zal smaken. Bijvoorbeeld, pure chocolade repen bevatten ergens tussen de 55% en 90% cacao, wat ze een ietwat bittere, maar nog steeds eetbare smaak geeft.
Pure chocolade is geliefd door velen! Helaas bevat gewone chocolade nog veel toegevoegde suikers. Daar heeft Steviala ® wat op bedacht want deze chocolade bevat geen toegevoegde suikers. Deze Steviala ® chocolade reep is namelijk verlaagd in koolhydraten (7.6 per 100 g) en suikers ( 4.3 per 100 g).
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Maar is het waar? Chocoladefans, verheug u! Ja, deze snack kan uw diabetesrisico verlagen volgens Endocrine Abstracts. Dagelijkse consumptie van pure chocolade wordt geassocieerd met positieve effecten op insulinegevoeligheid en bloedsuiker — twee belangrijke factoren bij het ontwikkelen van diabetes.
Pure chocolade zit boordevol belangrijke mineralen, waaronder ijzer, magnesium, zink, koper en fosfor . In uw lichaam worden deze mineralen gebruikt om factoren zoals immuniteit te ondersteunen (zink), kunnen ze helpen uw botten en tanden gezond te houden (fosfor) en dragen ze bij aan een betere slaapkwaliteit (magnesium).
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma. Het kost €2,19 voor 100 gram.
Conclusie: chocolade helpt niet bij afvallen en is lang niet altijd gezond. Cacaopoeder, rauwe chocolade en pure chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan antioxidanten. Echter, bevat het ook veel verzadigd vet, waardoor het risico op hart- en vaatziekten juist verhoogt.
Pure chocolade wordt gezien als een gezond voedingsmiddel en veel mensen beschouwen het als een alternatief voor melkchocolade. Pure chocolade moet echter met mate worden gegeten, omdat het veel calorieën bevat.
Nee, zo gezond is pure chocolade niet
Dus nee, pure chocolade is niet veel gezonder dan melkchocolade. Alle soorten chocolade bestaan uit een flinke hoeveelheid suiker en vet en een relatief kleine hoeveelheid goede antioxidanten.
En gematigde hoeveelheden minimaal bewerkte, hoogwaardige pure chocolade kunnen ook goed zijn voor uw gezondheid. Streef naar chocolade die voor ten minste 70% uit cacao bestaat. Dit bevat meer natuurlijke vezels, mineralen, vitaminen en antioxidanten, en minder andere ingrediënten, zoals geraffineerde suiker en additieven.
Cacaopercentage in pure chocolade
Pure chocolade moet voor minstens 35 procent uit cacao bestaan. Pure chocolade met een cacaopercentage van 35% valt nog in de categorie 'zoet', er bestaat namelijk ook pure chocolade met zelfs 85% of 99% cacao.
Lindt 90% Cacao Supreme Pure Chocolade (3 blokjes) bevat 4 g totale koolhydraten , 2 g netto koolhydraten, 17 g vet, 3 g eiwit en 170 calorieën.
Ingrediënten: Ingrediënten: cacaomassa, suiker , cacaoboter, emulgator (SOJAlecithine), vanille.
Om samen te vatten, ja, pure chocolade kan inderdaad worden genoten als onderdeel van een keto-dieet, mits het een hoog cacaogehalte heeft (meer dan 70% is ideaal) en weinig suiker . Het is een heerlijke manier om die zoete trek te stillen terwijl je je aan je dieetplan houdt. De sleutel, zoals bij veel verwennerijen, ligt in matigheid.
Pure chocolade is rijk aan magnesium, ijzer en vitamine E en wordt beschouwd als gezond voedsel. De flavanolen die het bevat, werken als antidiabetica, vooral bij mensen met diabetes type 2 .
Er zijn inderdaad onderzoeken die aantonen dat het eten van pure chocolade gunstige gevolgen heeft voor de spijsvertering. Zo zou de ontlasting een vastere consistentie krijgen en zou de passagetijd in de darm vertragen.