De lekkerste chocoladeletters zijn volgens het testpanel duidelijk die van Tony's Chocolonely (€ 3,39 voor 180 gram) met een 7,6 als eindcijfer.
De chocoladeletters 'M', 'P' en 'S' zijn het meest populair. Veel Nederlandse namen beginnen met de letter 'M', maar ook de woorden mama en moeder.
Om voor elke letter dezelfde hoeveelheid chocolade te gebruiken, varieert de fabrikant de dikte van de letter. Op deze manier wordt niet de ene letter bevoordeeld boven de andere, bijvoorbeeld met brede letters zoals de W of de M die meer chocolade krijgen dan smalle letters zoals de I of de J.
SPAR | Verkade chocoladeletter puur - je vindt het bij SPAR.
Massieve chocola zijn repen, chocoladeletters en figuren als paashazen en paaseieren. In deze vorm is chocolade ongeveer een jaar houdbaar. Is de chocolade echter een omhulsel van een vorm of te wel is de chocolade gevuld? Dan zijn deze minder lang houdbaar.
Pure chocolade, met zijn hogere cacaogehalte, kan tot wel drie jaar na de houdbaarheidsdatum nog goed blijven . Vanwege het hoge melkgehalte zijn melk- en witte chocolade misschien niet zo lang houdbaar als pure chocolade, maar hun houdbaarheid is nog steeds niet te versmaden — je kunt verwachten dat je er nog zo'n 8 maanden mee vooruit kunt.
NIET IN DE KOELKAST BEWAREN !
Chocolade absorbeert gemakkelijk geuren van alles wat zich in de koelkast bevindt (Roquefortkaas, lamscurry, u begrijpt het idee).
De lekkerste chocoladeletters zijn volgens het testpanel duidelijk die van Tony's Chocolonely (€ 3,39 voor 180 gram) met een 7,6 als eindcijfer.
“Een pure chocoladeletter is niet per se gezonder dan een melkchocoladeletter. Er zit namelijk nog steeds veel toegevoegde suiker in.
Veel mensen denken dat sommige letters meer chocolade bevatten dan andere letters. Dat is vaak niet het geval. De letter Y wordt bijvoorbeeld dikker gemaakt, zodat deze even zwaar is als de letter M. Zo wordt elke letter van het alfabet gemaakt met hetzelfde gewicht.
M, P en S zijn de meest populaire letters
De M is de meest verkochte chocoladeletter. Er zijn veel Nederlandse voornamen die met een M beginnen, maar ook omdat moeder/mama met een M begint.
De meest verkochte chocoladeletter is de M. Deze letter staat op de 1e plaats omdat het ook de letter is voor mama en moeder.
Brieven werden in de 19e eeuw geassocieerd met Sinterklaas, toen een laken werd gebruikt om Sinterklaascadeaus te bedekken . Een brooddeegletter, bovenop het laken gelegd, gaf aan waar de cadeaus van elk kind zich bevonden. Tijdens de 19e eeuw leidden ontwikkelingen in de verwerking van cacaobonen tot de productie van chocoladerepen.
Van alle letters die door Verkade worden verkocht, wordt de letter S het meest gekozen en de Q het minst. De M en de P worden na de S het meest verkocht en met Q achteraan in de rij staan X, U en Y. Deze verhouding is de laatste jaren ongeveer gelijkgebleven, licht een woordvoerder toe.
Om gewichtstoename te voorkomen , mag u niet meer dan 50 gram pure chocolade per dag consumeren . Een dieet met veel flavonoïden, zoals chocolade, kan helpen celschade te verminderen, wat vaak in verband wordt gebracht met veel ziekten. Flavonoïden, zoals epicatechine, worden verantwoordelijk geacht voor de kankerbestrijdende eigenschappen.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
De populairste chocoladereep uit hun merkenportefeuille is Toblerone, Deze reep gevuld met melkchocolade, noga, amandel en honing, is bekend door zijn 'bergachtige' vorm, die zou verwijzen naar de berg Matterhorn in Zwitserland waar de chocoladereep ontworpen en geproduceerd werd vooraleer het merk door Mondelez werd ...
Over het algemeen kan het koelen van chocolade de houdbaarheid met ten minste 25% verlengen, terwijl het invriezen de houdbaarheid met 50% of meer kan verlengen . Doe de originele doos in een stevige plastic diepvrieszak, sluit deze goed af en bewaar deze vervolgens tot een jaar in de koelkast, of vries deze tot 18 maanden in voor de beste kwaliteit.
Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont. Dit komt door condensatie en heeft geen invloed op de smaak of kwaliteit van de chocolade.
Het doel van het koelen van chocolade is om het vers te houden en slechte smaak en kwaliteit te voorkomen . Sla en zuivelproducten zijn enkele veelvoorkomende voedingsmiddelen die gekoeld moeten worden om vers te blijven, maar veganistische chocoladerepen en chocoladeschijven om te bakken vereisen een andere bewaarmethode om ze smakelijk en aangenaam te houden.
Kun je chocolade eten die gebloeid is? Chocoladebloei ziet er misschien niet smakelijk uit, maar het is volkomen veilig om te eten . Dat betekent echter niet dat je het wilt eten, aangezien zowel de smaak als de textuur aangetast kunnen worden. "Bloom ontneemt de chocolade meestal een aantal van zijn meest aangename eigenschappen," zegt Laiskonis.
Schimmel kan gedijen op chocolade in warme, vochtige omstandigheden . Schimmelsporen zijn microscopisch kleine deeltjes in aarde, rottende planten en zelfs menselijk en dierlijk haar. Het is logisch dat schimmels en fungi zich ook ophopen in voedselproducten!
Over het algemeen gesproken, ja . De wikkels zijn voedselveilige materialen en de chocolade zelf ondergaat geen schadelijk chemisch proces wanneer het smelt. Dat gezegd hebbende, als het smelt en weer stolt, zullen de textuur en het uiterlijk er enorm onder lijden.