Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft heel wat uitstekende chocolademerken gemaakt door 's werelds beste chocolatiers. Vlaanderen in het bijzonder wordt dikwijls de hoofdstad van de chocolade genoemd.
Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft een grote verscheidenheid aan topchocolademerken, gemaakt door 's werelds beste chocolatiers. De regio Vlaanderen wordt vaak de hoofdstad van chocolade genoemd. Zeker omdat twee van 's werelds grootste chocoladefabrieken, Callebaut en Puratos , hier gevestigd zijn.
De beginnende of bevestigde chocolatiers die in de prijzen vallen. In Brussel is de winnaar de welbekende Herman Van Dender. Als een van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België viert Van Dender dit jaar zijn 65e verjaardag.
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883.
Belgische chocolade wordt gemaakt van erg fijn gemalen cacaobonen, zodat ze een structuur heeft van vijftien tot achttien micron. Hoog cacaogehalte. Belgische chocolade heeft een hoger cacaogehalte dan de meeste internationale producten. Pure cacaoboter.
In 1987 werd Côte d'Or overgenomen door het Zwitserse bedrijf Jacobs Suchard, dat later fuseerde met Kraft General Foods. Kraft, de grootste voedingsgroep ter wereld, is met de merken Côte d'Or en Milka in zijn merkenportefeuille de Belgische marktleider en palmt ongeveer een derde van de chocolademarkt in.
Callebaut blijft een 100% Belgisch merk: alle Finest Belgian Chocolate wordt van boon tot chocolade in België gemaakt.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam. Het merk Milka heeft een zeer bekend symbool: de "Milka-koe".
“Belgische chocolade” is chocolade waarvan het volledige proces van mengen, raffineren en conchereren in België gebeurt. "Bovendien wordt Belgische chocolade fijn gemalen tot 18 micron, onder het gevoel van de smaakpapillen van de tong . Dit voorkomt een korrelige smaak in de mond wanneer de chocolade smelt op de tong.
Het hart van Brussel is het belangrijkste plein, de Grote Markt. Voor velen zijn de hemelse lekkernijen die verkocht worden bij een handvol eerbiedwaardige chocoladewinkels op of nabij het plein het beste aan de Grote Markt.
De paarse koe is zelfs zo populair dat ze door fans van het merk 'Lila' is genoemd. Milka chocoladerepen zijn gemaakt van Zwitserse alpenmelk. Milka staat ook bekend om zijn creatieve en ontroerende reclamecampagnes.
Het #1 chocolademerk van België
Als u op zoek bent naar gastronomische chocolade met een echt gedurfde smaak, is er geen betere keuze dan Côte d'Or . Opgericht in 1883, wiens naam Frans is voor Gold Coast, een verwijzing naar de oude naam van wat nu Ghana is, waar veel van 's werelds cacaobonen vandaan komen.
Overal zijn de pralines van Leonidas te koop. En allemaal komen ze uit de fabriek in Brussel. Geproduceerd met respect voor de vier sleutelwaarden van starter Leonidas: versheid, kwaliteit, keuze en betaalbaar voor iedereen.
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt . Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
Pierre Marcolini, de beste Belgische chocolade online.
Lekker! Lekkere chocolade die dichtbij de smaak van kilt chocolade komt. Helaas is kilt niet meer te koop maar ben blij dat ik de zero gevonden heb!
Côte d'Or is een producent van Belgische chocolade en is momenteel eigendom van Kraft Foods , het op één na grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld na Nestlé, voorheen eigendom van Philip Morris Companies Inc., nu bekend als Altria Group.
Côte d'Or werd later, in 1987, gekocht door Jacobs Suchard. Jacobs Suchard werd op zijn beurt in 1990 gekocht door Kraft General Foods, dat in 2012 zijn chocolade- en zoetwarenmerken onderbracht in Mondelez International. Mondelez is nu de eigenaar van het merk Côte d'Or.
Topkwaliteit. Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
Belgische chocolade (Frans: Chocolat Belge, Duits: Belgische Schokolade, Nederlands: Belgische Chocolade) is chocolade die in België wordt geproduceerd . Een belangrijke industrie sinds de 19e eeuw, vandaag de dag vormt het een belangrijk onderdeel van de economie en cultuur van het land.
Sinds enkele jaren streven we er bij Leonidas naar om uitsluitend duurzame cacao te gebruiken voor de productie van onze pralines. Dat betekent dat we 100% pure cacaoboter gebruiken, maar ook dat we de boeren in het Zuiden en de planeet respecteren.