Na het bereiden van de kippensoep, kun je kippensoep maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je kippensoep langer bewaren? Dan kun je de soep invriezen. Dan kun je de kippensoep maximaal 3 maanden bewaren.
Soep kun je nog 2 dagen bewaren in de koelkast.
Heb je op dinsdag soep gemaakt, dan mag je het tot en met donderdag nog eten. Daarna gooi je de soep het beste weg, de kans op gevaarlijke bacteriën is dan namelijk een stuk groter.
Zo weet u of de soep nog te eten is
Ziet de soep er niet lekker uit en ruikt het zuur? Dan kunt u hem beter weggooien. Bij de varianten met melk of room kan het zijn dat het gaat schiften. Dit kan geen kwaad, door hem op te warmen en door te roeren, zullen de vlokken verdwijnen.
Kippensoep blijft meestal drie tot vijf dagen goed. Romige soepen blijven waarschijnlijk drie dagen goed, en zeevruchtensoep twee of drie dagen.
Is kippensoep gezond? Kippensoep is gezond, mits je geen zout toevoegt. Voeg vooral wél veel groenten toe, en misschien wat gember. Dan heb je een soep die je zeker goed doet.
De beste recepten voor kippensoep zitten boordevol groenten zoals wortels, selderij en uien — die allemaal rijk zijn aan vitamine C en K , om nog maar te zwijgen van andere antioxidanten en mineralen. Vitamine C is een voedingsstof die je lichaam nodig heeft om bloedvaten, kraakbeen, spieren en collageen in je botten te vormen.
Na het bereiden van de kippensoep, kun je kippensoep maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je kippensoep langer bewaren? Dan kun je de soep invriezen. Dan kun je de kippensoep maximaal 3 maanden bewaren.
Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zijn soepen en stoofschotels met vlees en groenten drie tot vier dagen veilig om te eten, mits ze in de koelkast worden bewaard .
Controleer de geur: Als de soep zuur ruikt of een onaangename geur heeft , is dat een teken dat bacteriën zijn gaan groeien en dat het niet langer veilig is om te eten. Kijk uit naar schimmel: Als je schimmel ziet groeien op het oppervlak van de soep, is het zeker tijd om het weg te gooien.
Over het algemeen kan zelfgemaakte kippennoedelsoep drie tot vijf dagen in de koelkast bewaard worden , terwijl soepen uit blik een langere houdbaarheid hebben, tot wel een week. Het is belangrijk om op te merken dat dit algemene richtlijnen zijn en dat de versheid van de soep altijd beoordeeld moet worden op het uiterlijk, de geur en de smaak.
Vermijd zure (of zoete) soep
Melkproducten zoals kruidenkaas of room maken de soep ook zuurder, dus gebruik deze met mate. Soep die te traag wordt afgekoeld, wordt ook sneller zuur. Je koelt de soep als je ze wilt bewaren dus best zo snel mogelijk af!
Maar let op, laat de soep niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan, want bij kamertemperatuur kunnen bacteriën snel hun kans grijpen. Eenmaal goed afgekoeld, kun je de soep in de koelkast nog maximaal 2 dagen bewaren – perfect op er later opnieuw van te smullen!
Een schuimlaag op je soep met daarin vervelende stukjes ziet er niet alleen vies uit, het is ook niet zo lekker. Deze laag is namelijk opgebouwd uit vetten uit het vlees in de soep en overige overbodigheden. Hierom moet je je soep afschuimen en wel snel ook.
Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen. Giet soep uit blik daarom liever over in een plastic bakje.
Voedsel mag niet langer dan twee uur op kamertemperatuur zijn. Ondiepe bakjes of kleine hoeveelheden warm voedsel kunnen direct in de koelkast worden geplaatst of snel worden gekoeld in een ijs- of koudwaterbad voordat ze in de koelkast worden gezet. Bedek voedsel om vocht vast te houden en te voorkomen dat het geuren van ander voedsel opneemt.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op.
Clostridium perfringens
Kan voedselvergiftiging veroorzaken als soepen, stoofschotels en jus met vlees, vis of gevogelte gedurende langere tijd op kamertemperatuur worden bewaard en niet in de koelkast .
Als u een bewaarcontainer gebruikt, schept u eerst de gewenste hoeveelheid soep in de container. Plaats vervolgens een laag Glad ® Press'n Seal ® direct op de soep om een luchtdichte barrière te creëren. Doe ten slotte het deksel op de container en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten voordat u deze in de koelkast bewaart.
Bedorven soepen, met name die met vlees, gevogelte of zeevruchten, ruiken en smaken vies . De bouillon of saus kan er slijmerig uitzien. Bedorven soep kan er ook beschimmeld uitzien.
Hoe lang blijven restjes goed? Volgens de FDA Food Code moeten alle bederfelijke etenswaren die geopend of bereid zijn, na maximaal 7 dagen worden weggegooid . Restjes mogen niet langer dan dat in uw koelkast blijven. Sommige etenswaren moeten zelfs vóór de 7 dagen worden weggegooid.
De soorten bacteriën die wel ziektes veroorzaken, hebben geen invloed op de smaak, geur of het uiterlijk van voedsel. Daarom is het belangrijk om gekoelde restjes binnen 3-4 dagen in te vriezen of weg te gooien. Als u niet zeker weet hoe lang uw restjes in de koelkast hebben gelegen, neem dan geen risico – gooi ze weg als u twijfelt!
Zeevruchtensoep blijft maar twee tot drie dagen goed, romige soepen blijven waarschijnlijk drie dagen goed, kippensoep drie tot vijf dagen en zuurrijke en heldere groentesoepen blijven het langst goed. Maar als je iets "vreemds" ruikt, ziet of proeft, blijf dan aan de veilige kant en gooi je soep weg.
Geen echte bewijzen. Viroloog Ab Osterhaus heeft tegen de Volkskrant gezegd dat er geen echte bewijzen zijn dat verse kippensoep een echte medicinale werking heeft.
Bewaartip voor dit product
Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.
Een zelfgemaakte bouillon kun je goed afgedekt tot wel 5 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt hem natuurlijk ook invriezen: laat de bouillon dan nog verder inkoken tot hij licht stroperig is. Schenk hem in ijsblokvormpjes en zet ze in de diepvriezer. Perfect als basis voor saus of soep.