Ga in maart aan de slag met: aardpeer, andijvie, broccolini, champignons, Chinese kool, knolselder, oesterzwam, paksoi, pastinaak, prei, rapen, radijsjes, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, selder, sla, spinazie, spruitjes, tuinkers, waterkers, witloof, witte kool en wortelen.
Wat is er in maart in het seizoen? Bekijk recepten voor asperges, artisjokken, broccoli, broccolini, waterkers, rucola, mosterdgroenten, groene knoflook, bosuien, prei, spinazie, snijbiet en venkel !
Seizoensfruit maart
Naast de bekende appels en peren worden er namelijk ook aardbeien geoogst. Weliswaar pas aan het einde van de maand, maar de warmte is in zicht.
Groenten van de maand maart
In maart, is het tijd voor alles dat onder de grond groeit! Aardappelen, bieten, prei, wortelen, rapen, pastinaak, zoete aardappelen, knolselder… We geven je een aantal ideetjes voor recepten!
In maart kunnen de eerste gewassen direct de grond in. Denk hierbij aan spruitjes, radijs, spinazie, herfst- en winteruien, wortelen, doperwten, rapen, snijbiet, peultjes, prei, postelein, raapstelen en kapucijners. De temperatuur is dan hoog genoeg voor deze gewassen om te overleven.
De maand maart is een geweldige tijd om lenteproducten in te slaan. Vul uw winkelwagen met papaja, verse groene erwten, yu choy, champignons en bladgroenten en geniet van deze voedingsmiddelen op hun best. Elk zit boordevol verschillende voedingsstoffen om de langere, warmere dagen van brandstof te voorzien.
Ga in maart aan de slag met: aardpeer, andijvie, broccolini, champignons, Chinese kool, knolselder, oesterzwam, paksoi, pastinaak, prei, rapen, radijsjes, rammenas, rode biet, rode kool, savooikool, schorseneren, selder, sla, spinazie, spruitjes, tuinkers, waterkers, witloof, witte kool en wortelen.
Zoek jij een mooi en betekenisvol cadeau voor iemand die geboren is in maart? De geboortebloem die hoort bij de maand maart is de Narcis. Mensen die geboren zijn in de maand maart zijn over het algemeen vrolijk, opgeruimd en opgewekt. De Narcis staat voor een nieuw begin, een nieuwe lente.
De sinaasappel is jaarrond verkrijgbaar maar stiekem weet jij ook dat het een wintervrucht is. Vooral de Spaanse sinaasappel valt goed in de smaak. De eerste nieuwe oogst Spaanse sinaasappelen is over het algemeen vanaf November verkrijgbaar. Dit seizoen loopt door tot en met maart.
In de maanden januari, februari en maart geniet je van lokaal seizoensfruit, zoals: Appels. Mandarijnen. Sinaasappels.
Andijvie, asperge, bloemkool, doperwt, groene selderij, koolrabi, kropsla, meiraap, paddenstoelen, paksoi, peultjes, prei, raapsteel, rabarber, radijs, rode biet, roodlof, snijbiet, spinazie, spitskool, ui, waterkers, wortel.
Wat kun je in maart in de moestuin oogsten? Het is wat vroeg, maar er valt al wat te oogsten uit de moestuin: vroeg gezaaide spinazie, de eerste rabarberstengels, waterkers, tuinzuring, sla en radijs.
Maart – Aquamarijn
In de meest ideale en mooie vorm is de kleur helderblauw. De aquamarijn behoort tot de beryl-groep en komt prachtig uit in een ovale of rechthoekige vorm.
April betekent lente! Maar ook genieten van primeurgroenten van eigen bodem. Asperges, spinazie, komkommer, tomaten…
Genoemd naar Mars, de god van de oorlog; mogelijk zo genoemd omdat in het voorjaar de strijd, die 's winters stillag, weer hervat kon worden. Overigens kan de vernoeming naar Mars ook te maken hebben met het feit dat hij oorspronkelijk de god van de vegetatie was; in maart komt deze na de winter immers weer op.
Meer landen met als beste reistijd maart:
Indonesië: elk eiland is een land op zich. Schotland: majestueuze bergen en uitgestrekte vlaktes. Marokko: koningssteden en prachtige woestijn. Sri Lanka: het beste van Azië in één land.
In het Verenigd Koninkrijk zijn seizoensproducten in de lente bijvoorbeeld groenten als asperges, rabarber en spinazie , terwijl seizoensproducten in de zomermaanden onder andere bessen, tomaten en courgettes zijn.
En niets verwelkomt het jaarlijkse groeiseizoen zo goed als de zoetheid van lentefruit. Natuurlijk houden we van klassieke winterfruitsoorten zoals peren en sinaasappels, maar onze smaakpapillen verlangen naar nieuwe smaken in maart. Op de eerste dag van de lente zijn we klaar voor verse aardbeien, bosbessen en mango's .
Is de honger naar vers groen heel groot dan kan je alvast aan de slag met verschillende kiemgroente. Dit kan je doen met erwten, radijsjes, waterkers, sojascheuten, mosterd, broccoli, basilicum, selder, prei, luzerne en racketsla.