Een rode druif bevat meer van calcium, magnesium, vezels en vitamine C ook al is het verschil erg klein. Er zit aan de andere kant meer vitamine B6, ijzer en kalium in een witte druif.
Blauwe druiven vs.
Als je naar de voedingsvezels en antioxidanten kijkt, steekt blauw er met kop en schouders bovenuit. Blauwe druiven bevatten 2,1 gram vezels tegenover 1,4 gram die witte druiven bevatten, en de hoge dosis anthocyanen – een soort antioxidant – is te danken aan de donkere kleur van de minivruchtjes.
“Fruit bevat van nature uit veel suiker", vervolgt Borgdorff. Als je dus heel veel fruit eet krijg je automatisch veel suiker binnen. Maar als je je gewoon houdt aan de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram per dag, dan is er niets aan de hand. Er zitten verder geen andere nadelen verbonden aan het eten van druiven.”
Rode druiven zijn erg zoet en voedend, ze bevatten meer vezels dan witte druiven. Ook staan de donkergekleurde druiven in de top 5 van de meest vet verbrandende vruchten. Rode druiven bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die je helpen om vrije radicalen te bestrijden.
Rode druiven hebben rode én blauwe kleurstoffen in de schil (de samenstelling hangt af van het ras), witte druiven zijn geel of licht groen. De kleur van de druif zit dus in de schil, snij een druif maar eens doormidden. Je zit dat het vruchtvlees helder van kleur is.
Hoeveel druiven mag je per dag eten? Volgens de Schijf van Vijf moeten volwassenen minimaal 2 porties fruit per dag eten. Daarbij telt een trosje druiven van 100 gram als één portie. Je mag er dus gerust 200 gram van eten.
Last van constipatie? Een klein trosje rijpe druiven in de late middag en na de hoofdmaaltijd helpt je van je probleem af. De cellulosevezels in de schil hebben immers een regulerende invloed op je darmwerking.
Banaan en druiven zijn inderdaad typen fruit met wat meer suikers, bovendien bevatten ze weinig vitamine C. Daarentegen bevat een banaan meer kalium, zink, en vitamine B6 dan de meeste soorten fruit. Bovendien bevat een banaan de voedingsvezel inuline, dat een voedingsbodem is voor goede darmbacteriën.
Sommige mensen moeten ze echter beperken of vermijden. Baby's en kleine kinderen mogen geen hele druiven eten, omdat ze een verstikkingsgevaar vormen. Als uw kind jonger is dan 2 jaar, moet u de schil verwijderen en de druiven in vieren snijden. U moet het eten van druiven of druivenproducten vermijden als u een druivenallergie hebt.
Het eten van grote hoeveelheden druiven kan diarree veroorzaken . Sommige mensen hebben allergische reacties op druiven en druivenproducten. Andere bijwerkingen kunnen zijn: hoesten, droge mond en hoofdpijn.
Nee! Van fruit wordt je niet dik! Alle verhalen over dat je van bananen en druiven dik wordt zijn dus niet waar! Je komt alleen aan als je meer calorieën eet dan je verbruikt, dit heeft niks met fruit te maken.
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Als je dus heel veel fruit eet krijg je automatisch veel suiker binnen. Maar als je je gewoon houdt aan de aanbevolen hoeveelheid van 200 gram per dag, dan is er niets aan de hand. Er zitten verder geen andere nadelen verbonden aan het eten van druiven.”
Bij sommige druivensoorten zijn de polyfenolen geconcentreerd in de schil, en bij andere zijn ze overvloediger aanwezig in het vruchtvlees. Concord- en paarse druiven hebben de hoogste totale antioxidanten vergeleken met rode en groene . Maar alle soorten hebben een antioxidantenboost. Polyfenolen staan bekend om hun gezondheidsbevorderende kwaliteiten.
Verlaag de bloeddruk met Concord-druiven Concord-druiven bevatten veel flavonoïden, waaronder resveratrol, die de bloeddruk kunnen verlagen door de vloeibaarheid van het bloed te verbeteren. Resveratrol ontspant ook de slagaderwanden om voldoende circulatie mogelijk te maken en de druk in de slagaders te verlagen.
Druiven zitten bomvol suiker . Als je echter een zwak hebt voor druiven, zul je veel goeds consumeren: rode druiven bevatten anthocyanen, die in verband zijn gebracht met lagere niveaus van "slechte" cholesterol, hogere niveaus van "goede" cholesterol en een lager risico op insulineresistentie.
SABLE SEEDLESS is een mid-seizoen blauwe pitloze druif met een tropische smaak, die vooral wordt gewaardeerd in het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en elders op het Europese continent. SCARLOTTA SEEDLESS®, een late rode pitloze variëteit, is het nieuwste commerciële ras van Sun World.
Net als ander fruit staan druiven in de Schijf van Vijf. Dat geldt voor druiven met én zonder pit, beide zijn een gezonde keuze. Misschien vind je pitloze druiven lekkerder eten, maar voor je gezondheid maakt het niet uit of je die kiest of druiven met pitten.
Frambozen. Blauwe druiven. Peer. Pruimen - zowel vers als gedroogd werkt dit fruit erg goed; het wordt niet voor niks vaak al bij kinderen gegeven.
De blauwe druivenplant 'Vitis Rondo' is in ons klimaat één van de beste blauwe druiven, die lekkere vruchten geeft. Deze druivenplant produceert grote trossen van zoete, donkerblauwe tafeldruiven, die ook gebruikt kunnen worden als wijndruif.
Druiven zijn heerlijk en makkelijk te eten, maar let op de portiegrootte. Als u er te veel in één keer eet, zullen de calorieën en koolhydraten snel oplopen. Dit kan de gezondheidsvoordelen tenietdoen en uw risico op gewichtstoename vergroten . Druiven bevatten natuurlijke suikers, maar worden beschouwd als een voedsel met een lage glycemische index (GI).
Witte en lichte druiven kunnen voldoende ijzer bevatten om vermoeidheid te bestrijden. En vanwege de hoeveelheid ijzer die deze druiven bevatten, kunnen witte druiven ook bloedarmoede voorkomen, wat het gebrek aan ijzer in de bloedbaan is. IJzertekort zorgt er natuurlijk voor dat je geest en lichaam traag worden.
Samenvatting. Gezond eten kan mensen helpen beter te herstellen van hoest en verkoudheid. Vermijd citrusvruchten, pittig eten, druiven en bananen tijdens hoest en verkoudheid .