Bevroren komkommer heeft een kalmerend en verzachtend effect en rozenwater hydrateert, kalmeert en egaliseert. De antioxidanten in rozenwater zorgen er daarnaast voor dat er meer huidcellen worden aangemaakt en dragen bij aan het herstellend vermogen van je huid.
Bekend is het gebruik van plakjes rauwe komkommer op de huid en ogen, om de huid te kalmeren en op te frissen. Komkommer olie wordt gebruikt om de huid rustiger en soepeler te maken. Om die reden zou het helpen bij milde zonnebrand, eczeem en psoriasis.
Komkommer tegen je acne (-littekens)
Deze frisse groene vrucht heeft bijzonder veel gunstige eigenschappen voor je huid. Onderzoeken hebben uitgewezen dat komkommer de aanmaak van talg en melanine vermindert.
Breng plakjes komkommer aan
Komkommerschijfjes helpen jouw huid er gezond, glad en stralender uit te laten zien dan voorheen. Leg twee plakjes gekoelde komkommer over je ogen. Laat de komkommers 20 minuten op je ogen liggen voordat je ze verwijdert.
Komkommers zitten namelijk vol met natuurlijke vitamines. door de vorm en structuur van een komkommer heeft het een hoge vochtinbrengende functie! De vitamines trekken zo snel het wallengebied in. Daarnaast helpt de verkoeling van de komkommers tegen de zwellingen.
Bevroren komkommer heeft een kalmerend en verzachtend effect en rozenwater hydrateert, kalmeert en egaliseert.
Groenten met veel water bevriezen snel, maar het is niet bevorderlijk voor de smaak om deze groenten in te vriezen. Komkommers, selderij en radijs worden slap wanneer je ze weer ontdooit en dat maakt een salade er nou niet echt beter op.
Komkommer als toner voor een vette huid:
Breng het sap aan op je gezicht met een wattenbolletje of -pad, vermijd het gebied rond de ogen. Laat de toner 10-15 minuten zitten en spoel je gezicht daarna af met koud water. Je kunt deze toner dagelijks gebruiken of indien nodig .
Komkommer bevat antioxidanten die helpen rimpels te verminderen . Het bevat ook foliumzuur en vitamine C. Terwijl foliumzuur de huid helpt om omgevingsgifstoffen te bestrijden, bevordert vitamine C de groei van nieuwere cellen. Deze componenten helpen uw huid er gezonder, jeugdiger en steviger uit te zien.
Komkommerschijfjes kunnen op zichzelf worden gebruikt of in combinatie met een gezichtsmasker, en het wordt aanbevolen om ze ongeveer 20 minuten te laten zitten - het is ook dezelfde tijd die de meeste gezichtsmaskers nodig hebben. Draai de komkommerschijfjes halverwege om om ze op te frissen. Je kunt je gezicht afspoelen nadat je komkommerschijfjes hebt gebruikt - of niet.
Komkommer tegen droogte
Breng het sap voorzichtig aan op je gezicht met een wattenbolletje of wattenschijfje, vlak voordat je naar bed gaat. Laat het de hele nacht zitten en spoel het de volgende ochtend af . Dit maakt het een effectief, stralend gezichtsmasker voor thuis. De komkommer helpt je huid te hydrateren, terwijl jij je schoonheidsslaapje doet.
Ontstekingsremmende eigenschappen: Komkommer heeft ontstekingsremmende eigenschappen die helpen de zwelling van de huid te verminderen en huidontstekingen te kalmeren, wat op zijn beurt acne kan voorkomen .
Voor acnegevoelige huid kan komkommersap helpen om krachtige essentiële oliën zoals tea tree olie te verdunnen . Op deze manier kunt u puistjes bestrijden zonder uw huid uit te drogen of te prikken. Komkommer kan ook direct op de huid worden gewreven, over acneplekken, of zelfs onder een sheetmasker worden gedaan terwijl u wacht.
Berth Goldstein: “Volgens een Pakistaanse studie, gepubliceerd in de African Journal of Biotechnology, kan komkommer ook het talggehalte van de huid verlagen, en dat helpt dan weer om acne te verminderen.
Komkommers zijn kleine, groene wonderen boordevol goede stoffen! Het bevat voedingsstoffen zoals magnesium, kalium, biotine, vitamine A en B1 wat stressverminderend werkt, hydratatie, dikker haar, UV-bescherming en stevigheid biedt.
Basis komkommermasker Blend of pureer een halve ongeschilde komkommer in een blender tot een gladde pasta. Scheid het sap van het bovenstaande mengsel door een zeef. Breng komkommersap aan op je gezicht. Laat het masker 15 minuten op de huid zitten.
Zodra het voldoende is afgekoeld, brengen ze het open uiteinde direct aan op schone, droge huid, net als een ijsroller. Sommigen wrijven het in cirkels rond, terwijl anderen brede opwaartse bewegingen maken gedurende ongeveer 10 tot 15 minuten , volgens een reeks video's op de app.
Komkommer is een natuurlijke huidtoner en heeft kalmerende eigenschappen die de verschijning van donkere kringen kunnen verminderen . Snijd een komkommer in dikke plakken. Leg de plakken in een kom met koud water en zet ze 30 minuten in de koelkast. Haal de plakken uit de koelkast en leg ze 10 minuten op uw gesloten oogleden.
Komkommers hebben sowieso een hydraterende werking doordat ze voor 95 procent uit water bestaan. Wanneer je dagelijks een flink stuk komkommer eet, kan dit ervoor zorgen dat gifstoffen sneller uit je lichaam afgevoerd worden. Ook zit er veel vitamine C in de groente. Voornamelijk in de schil, dus verwijder deze niet.
Wanneer uw huid dof aanvoelt , werken deze verkoelende komkommer- en citroenijsblokjes samen om uw huid op te fleuren. Masseer het, nadat het bevroren is, in de huid in intervallen van 30 seconden en spoel het daarna af met koud water.
Een schijfje komkommer kan de zwelling onder je ogen doen verminderen, en zorgt natuurlijk ook voor verkoeling. Naast het feit dat er mineralen en vitaminen in zitten, bevat komkommer ook cafeïnezuur. Dit doet wonderen voor de kwetsbare huid rond je ogen!
Smelt de was en olie op laag vuur, roer het komkommersap erdoor. Roer tot het koud is . De consistentie van de komkommermelk is harder dan ik dacht – de consistentie lijkt meer op koude room. Het recept is snel en gemakkelijk te maken, en omdat het komkommersap gekookt is, denk ik dat de room nog wel even houdbaar is.
Bevroren komkommers kunnen worden verwerkt in soepen, dips of smoothies , aangezien een papperige textuur deze gerechten niet zal maken of breken. Maar als je een salade of sandwich maakt die afhankelijk is van de knapperige textuur van een komkommer, kun je beter vasthouden aan verse producten.
Komkommers hebben een hoog watergehalte (ze bestaan voor 95 procent uit water), maar ze kunnen goed worden ingevroren. Komkommers invriezen is de beste manier om ze het hele jaar door te bewaren en ervan te genieten . Het is raadzaam om komkommerschijfjes in te vriezen in plaats van verse komkommers; hele komkommers worden zompig en verliezen hun smaak als je ze ontdooit.
Komkommer invriezen
Komkommer bestaat voor 94% uit water. Hierdoor wordt hij papperig bij het ontdooien. Voor je komkommer invriest, moet je hem dus eerst blancheren, wokken, bakken of grillen. Na de bereiding kan je jouw gerecht met komkommer tot 12 maanden bewaren in de diepvries.