Een Europese pot Nutella bevat plantaardige olie en de Amerikaanse versie van Nutella bevat palmolie. Hierdoor smaakt de Europese Nutella meer naar hazelnoot en heeft het een rijkere chocoladesmaak. 5. Ieder jaar gaat een kwart van de hele hazelnoot oogst op aan de productie van Nutella!
Hoewel het cacao bevat en wordt gemaakt door de bekende luxe chocoladefabrikant Ferrero, wordt Nutella niet per se aangemerkt als "chocolade". Het is meer een hazelnoot-chocoladepasta . Het is echt een eigen ding, dat dapper op het ritme van zijn eigen trommel marcheert.
Becel en Boerinneke lijken qua samenstelling in grote lijnen op Nutella. Maar het kan ook met een pak minder zoetigheid. Galler doet er maar 5,2 gram suiker in - minder dan een klontje per boterham.
INGREDIËNTEN. Suiker, palmolie, HAZELNOTEN 13%, magere MELKPOEDER 8,7%, magere cacao 7,4%, emulgatoren: lecithinen [SOJA] ; vanilline. TARWEMEEL, palmolie, zout, GERSTEMOUTEXTRACT, biergist.
De activiteiten van Ferrero om duurzaamheid te bereiken binnen de hele waardeketen van de hazelnoot, omvatten de traceerbaarheid van dit ingrediënt. Onze hazelnoten komen voornamelijk uit Turkije, Italië, Chili en de Verenigde Staten.
Onze hazelnoten komen voornamelijk uit Turkije, Italië, Chili en de VS.
Ingrediënten. Nutella wordt vaak geadverteerd samen met melk en hazelnoten, hoewel deze ingrediënten een klein deel van het recept vormen. De hoofdingrediënten van Nutella zijn suiker en palmolie (meer dan 50%). Het bevat ook 13% hazelnoten, cacaobestanddelen en magere melk.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Vergeleken met Europese Nutella wordt Amerikaanse Nutella over het algemeen beschreven als lichter van kleur, meer chocolade- en suiker-georiënteerd in smaak, en olieachtiger en dunner in consistentie dan zijn Italiaanse soortgenoot. Italiaanse Nutella wordt vaak beschreven als donkerder en rijker in zowel smaak als textuur, en met sterkere nootachtige smaaktonen .
Hazelnootpasta gezond
De onverzadigde vetten dragen bij aan het verlagen van cholesterolgehalte. Deze verlagen weer de kans op hart- en vaatziekten. Doordat de pasta rijk is aan vezels, eiwitten en onverzadigde vetzuren houdt je een lang en verzadigd gevoel.
De prijs van de Nutellapotten blijft wel dezelfde, want volgens de producent zijn de productiekosten gestegen. Hazelnoten bijvoorbeeld - een essentieel ingrediënt van Nutellachoco - zijn de laatste jaren schaarser en dus duurder geworden.
In het debat tussen Nutella en Pyure Hazelnut Spread komt Pyure naar voren als de superieure keuze voor degenen die op zoek zijn naar een suikerarme, keto- en veganistische* optie. Nutella heeft misschien zijn aantrekkingskracht, maar als je factoren als suikergehalte en ingrediënten in overweging neemt, springt Pyure eruit als de duidelijke winnaar.
Nutella bevat naast suiker ook veel vet, die samen veel calorieën leveren. Als je dit veel en vaak eet, kan het op den duur gezondheidsproblemen veroorzaken. Het moet gezegd dat Nutella wel meer natuurlijke ingrediënten bevat dan sommige soortgelijke producten.
Hazelnoten zitten boordevol gezonde vetten, eiwitten, vitaminen en mineralen . Ze smaken dus niet alleen heerlijk, maar zijn ook een gezonde aanvulling op uw dieet.
De meeste kinderen (en volwassenen) zijn dol op Nutella, en dat is niet voor niets: chocolade en hazelnoot is een geweldige smaakcombinatie. Maar er is nog een reden waarom Nutella zo lekker smaakt en zo populair is: het zit vol met toegevoegde suikers .
Hazelnootpasta – Van Walgreens, prijs varieert per winkel. Dit is de chocolade-hazelnootpasta van Walgreens. Het is hun generieke merk Nutella met vergelijkbare ingrediënten (hoewel het zegt dat het plantaardige olie gebruikt in plaats van palmolie).
Ferrero maakt Nutella. Ferrero Rocher lijkt een gegoten stijvere vorm van Nutella te zijn met fijngehakte noten of zaden erin . Het is niet verrassend dat ze hetzelfde smaken.
Zweedse Nutella is het meest chocoladeachtig . Mensen die een minder zoete, meer nootachtige spread prefereren, zullen over het algemeen de Duitse en Zwitserse Nutella het lekkerst vinden (hoewel de Duitse Nutella beter scoort dan de Zwitserse). Belgische Nutella: natuurlijk is het nog steeds Nutella, maar het is de minst favoriete van alle 5 geteste soorten.
Zoals de meeste Italiaanse producten, heeft Italië een reputatie voor het verkrijgen van de meest verse ingrediënten . Sommigen zeggen dat de Amerikaanse versie zoeter is en niet zo hazelnoot-achtig als de Italiaanse versie. Het is ook zeer waarschijnlijk dat de Amerikaanse versie meer conserveringsmiddelen bevat, een gangbare praktijk met voedselproducten in Amerika.
De 'Giandujot'-pasta werd getransformeerd tot een romig nieuw product dat gemakkelijker te smeren was onder de naam SuperCrema. Het recept werd verbeterd en de allereerste pot met een nieuwe hazelnoot- en cacaocrème werd gecreëerd, een naam die vandaag iconisch is: Nutella®.
Waarom? De spread – en vergelijkbare producten – (denk aan de meeste commerciële potten pindakaas) bevatten palmolie . Naast dat het niet bepaald de gezondste ingrediënten zijn, is de herkomst ervan een probleem voor de planeet.
“Nutella”, geregistreerd in oktober 1963, kwam van het samenvoegen van het Engelse woord “nut”, van het typisch Italiaanse ingrediënt hazelnoot in de gianduja , met het Italiaanse positief klinkende achtervoegsel “ella”. De winnende combinatie kwam met de kleuren: de zwarte “N” en de andere letters in rood.
Hazelnoten hebben een milde, gesofisticeerde smaak die men kan omschrijven als zoet, rijk, boterachtig en rokerig. De rijke, zoete smaken maken ze ideaal om te verwerken in taart, gebak en chocoladeproducten, de boterachtige en rokerige smaken maken ze interessant voor snacks en zoute hapjes.
Wanneer je hazelnoten opneemt binnen je voedingspatroon kunnen deze een flinke bijdrage hebben aan uw gezondheid. Zo bevatten hazelnoten enkelvoudige onverzadigde vetzuren die een bijdrage leveren aan het gezond houden van het hart en de bloedvaten. Daarnaast zitten hazelnoten boordevol foliumzuur (vitamine B11).