De Lindt EXCELLENCE donkere chocoladereep is gemaakt van zachte donkere chocolade met 70% cacao, met een krachtig aroma en een volle cacaosmaak: een genot voor alle zintuigen.
Duik met al je zintuigen in de verfijnde rijkdom van een Lindt EXCELLENCE 70% Cocoa Dark Chocolate Bar . Deze volle donkere chocolade reep heeft een diepe, donkere kleur en een aantrekkelijk aroma met goed uitgebalanceerde cacaotonen die robuust zijn, maar niet te intens, met een uitzonderlijk zijdezacht gevoel.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Cacaopercentage in pure chocolade
Wanneer mag je pure chocolade daadwerkelijk 'pure chocolade' noemen? Pure chocolade moet voor minstens 35 procent uit cacao bestaan. Pure chocolade met een cacaopercentage van 35% valt nog in de categorie 'zoet', er bestaat namelijk ook pure chocolade met zelfs 85% of 99% cacao.
Een cacaogehalte van 85 procent is ideaal, maar als dit te bitter is, dan bevat een cacaogehalte van 70 procent nog steeds voldoende antioxidanten. Maar hoe gezond rauwe chocolade ook zou zijn, het kan nooit onderdeel uitmaken van een gezond dieet.
Pure chocolade die voor ten minste 70% uit cacao bestaat, bevat veel essentiële voedingsstoffen . Het bevat veel ijzer, magnesium, koper en mangaan. Het bevat ook calcium, kalium en zink, en sporen van vitamine A, B, E en K.
Cacao wordt gezien als superfood. Superfoods zijn rauwe, onbewerkte voedingsmiddelen met een pure, natuurlijke smaak en bevatten vele goede eigenschappen. Rauwe cacao is dan ook erg gezond. Het bevat vele vitamines en mineralen en kan heilzame effecten hebben voor je gezondheid.
Dus een pure chocolade reep met een cacaogehalte van 70%, betekent dat 70% van de chocolade is gemaakt van ingrediënten die uitsluitend in de cacaoboon voorkomen . De resterende 30% zal bestaan uit andere ingrediënten zoals suiker, voornamelijk, maar kan bijvoorbeeld ook zeer kleine percentages vanillesmaak bevatten.
50 procent suiker
De overige 50 procent bestaat voor 20 procent uit palmolie, 13 procent hazelnoten, 8,7 procent melkpoeder, 7,4 procent cacao, 0,48 procent vanilline (chemische verbinding) en 0,02 procent Lecithine (een mix van fosfolipiden en olie uit eierdooiers, koolzaad, melk en soja).
Pure chocolade bevat 50-90% cacaobestanddelen, cacaoboter en suiker , terwijl melkchocolade tussen de 10-50% cacaobestanddelen, cacaoboter, melk in een of andere vorm en suiker bevat.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter.
AH's beste keuze voor pure chocolade is de Delicata Reep pure chocolade Uganda 80%. Deze reep bevat: cacaomassa (uit Uganda), suiker, cacaoboter en natuurlijk vanillearoma. Het kost €2,19 voor 100 gram.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Ervaar met al uw zintuigen de verfijnde rijkdom van een Lindt EXCELLENCE 100% Cacao Pure Chocolade Reep.
De meeste pure chocolade, vooral die met een hoog cacaopercentage (meestal boven de 70%), zijn van nature zuivelvrij . Ze bevatten namelijk cacaomassa, cacaoboter, suiker en soms vanille en sojalecithine, maar geen melk of melkproducten.
Nutella is de merknaam van een pasta voor broodbeleg van het Italiaanse bedrijf Ferrero. De pasta werd in 1946 ontwikkeld en in 1964 op de markt geïntroduceerd, aanvankelijk onder de naam 'Giandujot Supercrema'.
Omschrijving. Melkchocolade (van Alpenmelk). Cacao: ten minste 33 %.
Goed nieuws voor fans van gezond eten én van een dikke laag choco op de boterham. Alex Helsen (46) heeft Choco Yoco ontwikkeld, een smeerpasta op basis van yoghurt. “Die bevat fors minder vetten en suikers en kreeg wereldwijd als enige de Nutri-score A.”
Het smaakprofiel van 70% pure chocolade is uniek en complex. De eerste smaak die u opmerkt na het nemen van een hap van deze heerlijke lekkernij is de bittere cacaonoot . Dit wordt gevolgd door hints van koffie, noten en geroosterde gerst. De nasmaak is licht zoet met een vleugje karamel.
Als u om een specifieke chocoladereep vraagt, dan heeft elke reep met 100% cacao het hoogste cacaogehalte. Goede voorbeelden zijn de Bonnat Le 100%, de Domori Puro 100% en elke andere 100% reep van elke maker.
Chocoladeproducenten mengen melkbestanddelen en suiker en mengen deze voorzichtig met chocoladelikeur en cacaopoeder . Pure chocolade wordt gemaakt met een hoger percentage cacao om de rijke en intense smaak te creëren. Vervolgens wordt het mengsel gedroogd en wordt het een kruimelig poeder van pure chocolade.
Pure chocolade krijgt de stempel 'beter' omdat het een hoog gehalte aan cacao bevat en daarmee meer polyfenolen. Als het klopt dat deze polyfenolen gezondheidseffecten hebben, dan kunnen we het beste voor de pure variant gaan. Melkchocolade bevat namelijk minder cacao en witte chocolade bevat zelfs helemaal geen cacao.
Nee, 100% pure chocoladerepen worden niet beschouwd als "lege calorieën" omdat ze waardevolle voedingsstoffen bevatten zoals vezels, ijzer, magnesium en antioxidanten, ondanks dat ze weinig suiker bevatten. Ze bevatten echter nog steeds veel calorieën en moeten met mate worden geconsumeerd als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet.
Chocola bevat lecithine, dit heeft een gunstig effect op de cholesterolgehaltes van het bloed; Cacao is rijk aan magnesium. Dit bevordert de energiestofwisseling, de spier functionaliteit en de zenuwprikkeloverdracht. Chocolade is rijk aan polyfenolen.