Rauwe cacao kopen als beste keuze Het beste voor je gezondheid is de rauwe cacao poeder. Deze is onbewerkt en bevat dus alle voedingsstoffen en goede eigenschappen in zijn puurste vorm. Cacao Raw is gezond, maar je moet het eten met mate. Een gezond en gevarieerd voedingspatroon blijft het beste.
"Om de gezondheidsvoordelen van cacaopoeder te krijgen, koop je ongezoete cacaopoeder zonder toegevoegde ingrediënten ", zegt Fazio. "Het bevat minder calorieën, minder vet en suiker en meer antioxidanten dan chocoladepoeder. Zorg er wel voor dat je het etiket leest, want daarop staat of het product cacao of chocolade bevat."
Porcelana, de puurste vorm van criollo-cacao, en de Nacional, een type forastero-cacaoboon , worden beide beschouwd als enkele van de beste cacaobonen ter wereld.
Zeldzame cacaovariëteiten zoals Nacional en Porcelana zijn gevonden in delen van noordelijk Zuid-Amerika, en veel mensen beschouwen deze als een van de beste cacaobonen ter wereld. Op het Caribische eiland Trinidad groeit alleen Trinitario-cacao, een zeer smaakvolle cacaosoort die honderden jaren geleden op het eiland is ontwikkeld.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter.
Wat is de beste cacao? De beste cacao is rauwe cacao. Rauwe cacao behoudt door de koude verwerking een grote hoeveelheid van zijn oorspronkelijke voedingsstoffen. Gewoon cacaopoeder wordt bij hogere temperaturen verwerkt, waardoor het eindproduct minder voedingsstoffen bevat.
Het beste voor je gezondheid is de rauwe cacao poeder. Deze is onbewerkt en bevat dus alle voedingsstoffen en goede eigenschappen in zijn puurste vorm.
Ongeacht wat voor soort cacaopoeder u koopt, controleer altijd het etiket om er zeker van te zijn dat het gemaakt is van 100 procent cacao en dat er geen suikers, stabilisatoren of antiklontermiddelen aan zijn toegevoegd .
Droste is een merk van Nederlands cacaopoeder , net als Rodelle en Hershey's “Special Dark.”
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
"Ecuador staat wereldwijd bekend om de productie van de arriba, een bijzonder verfijnde cacaosoort. Deze variant kenmerkt zich door de geurige, bloemige en pittige smaak. Er staat een grote Nestlé-fabriek in Ecuador, waar we bonen verwerken, cacaoproducten voor de exportmarkt maken en chocolade voor de lokale markt.
Kleurmeting om de kwaliteit van cacaobonen te bepalen
Onvoldoende gefermenteerde bonen variëren van gedeeltelijk bruin en gedeeltelijk paars tot volledig paars en zout. Door de kleur van uw cacaobonen te meten voordat ze tot poeder worden vermalen, kunt u onvolkomenheden vaststellen voordat het eindproduct wordt geproduceerd .
Noka – €1380 voor een kilogram.
Door hun cacao plantages in Trinidad, Venezuela, Ivoorkust en Ecuador is Noka de beste pure chocolade ter wereld.
Cacaopoeder bevat ook polyfenolen, antioxidanten die helpen om cholesterol- en bloedsuikerspiegels te verbeteren en het risico op hartziekten te verminderen . Cacaopoeder is rijk aan theobromine, wat helpt om ontstekingen te verminderen en u kan beschermen tegen ziekten zoals hartziekten, kanker en diabetes.
Als je in de VS woont, is de cacaopoeder die je vaak in het bakschap ziet natuurlijk, zoals Hershey's (niet de Special Dark, de gewone) of Ghirardelli . De smaak verschilt per merk, maar je kunt me altijd een van deze twee vinden.
Cacaopoeder behoudt doorgaans alle of de meeste voedingsstoffen (waaronder calorieën en het meeste vet) van de cacaokern, vooral wanneer de rauwe kern wordt gemalen om poeder te maken, omdat deze dan niet wordt blootgesteld aan hitte.
Het Van Houten hydraulisch persenproces
Omdat dit cacaopoeder de chemische verbindingen die van nature in cacao voorkomen, behoudt, blijven veel van de potentiële gezondheidsvoordelen na dit proces ontegenzeggelijk behouden (Minifie 1970).
Nederlandse cacao heeft een intensere "chocoladeachtige" smaak , terwijl natuurlijke cacao er lichter uitziet en licht wrang smaakt. Maar omdat je niet met chemische rijsmiddelen werkt, heeft je keuze voor cacao niet veel invloed op de textuur van het dessert.
Cacao bevat essentiële mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium en koper. Magnesium is belangrijk voor ons energieniveau, is goed bij vermoeidheid en speelt een rol bij onze spierfunctie, zenuwgeleiding en botgezondheid. Geen enkele andere voedingsbron bevat zoveel magnesium als cacao.
Denk na over het smaakprofiel dat u wilt bereiken in uw gebakken goederen . Als u op zoek bent naar een intense chocoladepunch, kies dan voor ongezoete cacaopoeder. Voor een zachtere chocoladesmaak, kies dan voor in Nederland verwerkte cacao. Natuurlijke cacaopoeder zit er tussenin met zijn uitgebalanceerde zuurgraad en gematigde chocoladesmaak.
Premium cacaopoeder is 22% tot 24% vet, twee keer zoveel als gewone cacaopoeder . Omdat we zo weinig cacao gebruiken in recepten, is het vetverschil verwaarloosbaar in het geheel en is het de moeite waard om de cacao met het hoogste vetgehalte te kopen vanwege de kwaliteit.
Guittard Cacao Rouge
Deze cacaopoeder is favoriet bij veel professionele banketbakkers en is een uitstekende cacao voor algemeen gebruik. Het is Nederlands verwerkt, maar krijgt een dieprode kleur.
Pure chocolade zou goed zijn voor de gezondheid. Er zou een gunstig effect zijn op hart- en bloedvaten. Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën.
De flavonoïden die in cacao worden gevonden, zijn uiterst krachtige antioxidanten en ontstekingsremmende middelen, met bekende mechanismen die de hersenen en de cardiovasculaire gezondheid ten goede komen.
Biologische rauwe criollo cacao
De criollo cacaoboon wordt ook wel de koningin van de cacao genoemd vanwege de hoge kwaliteit en delicate smaak. De rauwe cacao producten zijn 100% zuiver en onverhit en biologisch geteeld.