Zowel fruit uit blik, fruit uit pot en fruit uit de diepvries bevatten ongeveer dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen als vers fruit.
Fruit uit blik of pot en diepvriesfruit bevat ongeveer evenveel voedingsstoffen als vers fruit. In fruit zit onder andere vitamine C, vitamine A, foliumzuur, kalium, ijzer en calcium. De hoeveelheden voedingsstoffen zijn bij elke soort anders, maar zelfs binnen dezelfde fruitsoort kunnen verschillen bestaan.
Hoeveel groente en fruit per dag? Het advies is om elke dag 250 gram groente en 200 gram fruit te eten. Niet in één groente zitten alle voedingsstoffen uit groente die je nodig hebt. En datzelfde geldt voor fruit.
De perzik zuivert je lichaam dankzij de vele vezels en het hoge gehalte aan kalium. Dat is goed voor het afscheiden van afvalstoffen door de nieren. Een perzik wordt daarom ook wel detoxfruit genoemd. En ook niet onbelangrijk op het werk: kalium is goed om je zenuwprikkelgeleiding onder controle te houden.
Als u maagproblemen hebt, kan een snack van perziken uit blik een goed idee zijn . Ze hebben een zachte textuur, bevatten minder vezels dan vers fruit en zijn gemakkelijk te verteren. Als onderdeel van wat een "gastro-intestinaal zacht dieet" wordt genoemd, kunnen perziken uit blik helpen om een van streek zijnde maag te kalmeren en diarree en gasvorming te verlichten.
Maar vergeet ook niet de perziken, peren, ananas en meer uit blik! U weet misschien niet dat veel ingeblikt fruit zoals perziken geplukt worden op het hoogtepunt van rijpheid en binnen een paar uur van het veld naar het blik gaan. Dit betekent dat ze rijp zijn tot hun volledige voedingswaarde en smaak aan de plant voordat ze in uw supermarkt belanden.
Onderzoek uitgevoerd door Oregon State University bevestigt dat de voedingswaarde van perziken uit blik gelijk is aan die van verse perziken . In een meerjarig onderzoek vergeleken onderzoekers de voedingsstoffen in verse freestone perziken en verse cling perziken met die in cling perziken uit blik.
Het eten van perziken kan je helpen om obstipatie te voorkomen. Dit komt doordat ze rijk zijn aan vezels. De vezels nemen vocht op in je spijsverteringssysteem en helpen daardoor om je ontlasting soepel te houden en meer volume te geven. Dit bevordert de beweeglijkheid van je darmen en een regelmatige stoelgang.
Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam. Met 43 calorieën en slechts 4,9 gram suiker met daarbij 5 gram aan voedingsvezels is de braam erg gezond! Hij bevat vitamine A, D, B12 en calcium en ijzer. Ook magnesium is present.
Perziken uit blik zijn niet alleen lekker en voedzaam , maar ook makkelijk te gebruiken omdat ze voorgesneden en gewassen zijn. Kies bij het selecteren van perziken uit blik voor perziken die ongezoet zijn of in water of 100 procent vruchtensap zijn ingeblikt.
Een blik van 15-1/4 ounce gesneden perziken bevat ongeveer 10 ounces fruit en 2/3 kopje siroop, wat ongeveer 200 calorieën toevoegt. Een portie van een half kopje bevat maar liefst 25 gram koolhydraten en 21 gram suiker , waardoor het meer een decadent dessert is dan een lichte snack.
Laat u niet misleiden door de slechte reputatie van ingeblikt fruit
Bevroren fruit behoudt ook zijn vitaminen, dus je verliest geen smaak of voedingsstoffen, ongeacht welke je kiest voor je perzikcrumble . De enige details die je echt moet onthouden met perziken uit blik zijn de uitlek- en kooktijden.
Wat is de minst gezonde fruit? Hoewel fruit over het algemeen als gezond wordt beschouwd, kunnen fruitsoorten met een hoog suikergehalte, zoals druiven en lychees, bij overmatige consumptie minder voordelig zijn voor je gezondheid. Het sleutelwoord hier is: balans. Geniet van druiven en lychees maar overdrijf niet.
Alle vers fruit is gezond.
Daarom staan ze in de donkergroene zone van de voedingsdriehoek. Kies volop uit volgende soorten: Citrusvruchten: sinaasappel, pompelmoes*, mandarijn, citroen, limoen … Pitvruchten: appel, peer …
Verse en ingeblikte perziken hadden vergelijkbare niveaus van vitamine E. Vitamine C-niveaus bleken bijna 4x hoger in ingeblikte dan in verse perziken. Folaatniveaus bleken 10x hoger in ingeblikte dan in verse perziken.
Volwassenen krijgen het advies om 2 porties fruit per dag te eten (200 gram).
Wanneer u uw fruit invriest, kunt u optimaal profiteren van uw aankoop. Bovendien hebt u altijd perziken bij de hand om te bakken. Het invriezen van uw perziken kost minder tijd, energie en apparatuur dan ze inmaken . Zorg er alleen voor dat u wat vrije tijd en ruimte in uw vriezer hebt.
Volgens de Britse NHS tellen verse, bevroren, ingeblikte of gedroogde groenten en fruit bijvoorbeeld allemaal mee voor uw vijf stuks fruit en groente per dag. "U moet fruit en groente eten, of ze nu vers, bevroren of ingeblikt zijn, of gedroogd of gefermenteerd; elk van deze vormen is voedzaam ," zegt Barrett.
Groene bonen zijn een sterspeler in de wereld van ingeblikte groenten omdat ze een niet-zetmeelrijke groente zijn (minder dan 5 g koolhydraten per portie). Ze behouden ook veel van hun smaak en textuur tijdens het inblikken. Ze bevatten ongeveer 2 g vezels per portie. Groene bonen bevatten ook vitamine C, A en B.
Volgens de USDA's Dietary Guidelines, zouden volwassenen minstens 2 porties fruit per dag moeten eten. En fruit uit blik kan absoluut net zo gezond zijn (of zelfs gezonder) dan zijn verse tegenhanger .
De zoete, fruitige smaak van perziken hielp de zoutheid van vlees en groenten uit blik met veel natrium te verminderen en gaf het gevoel van "vers" eten — iets waar militairen naar verlangden toen ze in het veld waren. Om al deze redenen waren perziken uit blik een gewaardeerd onderdeel van militaire rantsoenen.
Hoewel er geen enkele voedingsbron is die direct tot gewichtsverlies kan leiden, zijn voedingsmiddelen zoals perziken rijk aan voedingsstoffen en bevatten ze weinig calorieën. Volgens het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) kunnen perziken een rol spelen bij het afvallen of op gewicht blijven, wanneer u ze verkiest boven voedingsmiddelen met meer calorieën .