China is een van de weinige landen waar levende dieren nog steeds in het geheim worden gegeten. Niet alleen apenhersenen maar ook levende kikkers, vissen en slangen worden hier gegeten. De dieren worden net voor het eten gedood. Ondanks deze 'bereiding' betekent dit dat de zenuwen tijdens het eten nog steeds bewegen.
Alle wilde dieren die onder staatsbescherming vallen en in het wild worden bejaagd, mogen niet worden gegeten . Er zijn slechts negen soorten door de staat beschermde dieren die gegeten mogen worden als ze in gevangenschap zijn gefokt, waaronder inheemse soorten zoals sikaherten, edelherten en Indiase stierkikkers.
Vanwege lactose-intolerantie consumeren Chinezen geen grote hoeveelheden zuivelproducten . In plaats daarvan vervangen Chinezen deze door sojamelk en tofu, die ook grote hoeveelheden eiwitten en calcium bevatten. Groenten, fruit en vlees zijn meestal vers.
honden, katten, vleermuizen, kakkerlakken, sprinkhanen en nog veel meer. eigenlijk eten ze gwn alles wat leeft en beweegt.
Balut wordt veel gegeten in de Filipijnen, Cambodja en Vietnam. Het is een bevrucht ei van een eend of kip met een bijna ontwikkeld embryo. Het wordt veel op straat verkocht en de mensen zijn er gek op. Het ziet er alleen niet zo smakelijk uit.
Surströmming staat wereldwijd bekend als een van de smerigste gerechten. Dit komt voornamelijk door de opvallende geur die vrijkomt wanneer een blik hiervan wordt geopend.
Maar Myanmar is de koploper hierin, verder wordt er ook in Cambodja, Noordoost-China, Zuid-Korea, Indonesië, de Filipijnen en Vietnam hond en kat gegeten. In deze landen wordt honden- en kattenvlees gezien als een echte delicatesse en is het vrij normaal om honden en katten te eten.
De meeste mensen krimpen ineen van afschuw als ze eraan moeten denken: het eten van hondenvlees. Helemaal als het om je eigen trouwe viervoeter gaat. Maar illegaal, dat is het in ons land niet, vertelt Dik Nagtegaal van de Dierenbescherming. 'Voor zover wij weten is het eten ervan niet verboden.
Het beroemdste dier van China is natuurlijk de reuzenpanda. Verder zijn er onder andere olifanten, tijgers, apen, paarden, herten, kamelen en ook diverse vogelsoorten te vinden in China.
Het traditionele brood in China is mantou . Het wordt gemaakt door deeg van tarwemeel te stomen of te frituren. In Noord-China en Noord-centraal China wordt mantou vaak gegeten als alternatief basisvoedsel voor rijst.
Laag in verzadigd vet en cholesterol
Dit is een belangrijk voordeel bij het behouden van een gezond hart en het verminderen van het risico op hart- en vaatziekten. Daarnaast bevat de Chinese keuken vaak magere eiwitbronnen zoals vis, tofu en gevogelte, die heerlijke en hart-gezonde keuzes zijn.
Wat zijn bekende Chinese gerechten? Pekingeend is misschien wel het bekendste Chinese gerecht.
De ezelburger (Chinees: 驴肉火烧; pinyin: lǘròu huǒshāo) is een soort broodje dat veel wordt gegeten in Baoding en Hejian, provincie Hebei, China . Daar wordt het beschouwd als een lokale specialiteit, maar het is ook te vinden in andere delen van China, met name in het noordoosten van China.
Veel wereldgodsdiensten hebben richtlijnen rondom eten. De islam heeft halal, het jodendom heeft koosjer, hindoes eten geen rundvlees en sommige boeddhisten onthouden zich van vlees. Maar in China identificeert 90% van de mensen zichzelf als niet-religieus en de maatschappij als geheel heeft niet dezelfde soort taboes rondom wat wel en niet gegeten mag worden.
De Chinese spiritualiteit kent vier heilige dieren: de tijger, de schildpad, de draak en de feniks. Net zoals wij vaak de leeuw als de koning van het dierenrijk zien, is dit voor de Chinezen de tijger. De tijger staat dan ook symbool voor kracht en mannelijkheid en wordt in het hele land vereerd.
Katten en honden mogen wel gehouden worden in het zitgedeelte van een horecabedrijf, zolang er in die ruimte geen levensmiddelen bewerkt, gehanteerd of opgeslagen worden en/of er sprake is van een open keuken. In de keuken en opslagruimten mag een huisdier niet komen.
Daarom moet je goed weten welke voedingsmiddelen schadelijk kunnen zijn voor je hond. Over het algemeen geldt: wat mensen voor zichzelf koken, mogen honden ook in gekookte vorm hebben. Wat de mens rauw kan eten, kunnen honden ook rauw eten.
Door de geschiedenis heen kregen de meeste honden een bepaalde hoeveelheid vlees, vet en dierlijke organen, samen met granen, zuivel, fruit en groenten . Er was echter geen standaardidee van wat huisdiervoeding was.
De smaak van hondenvlees wordt vergeleken met rundvlees en geitenvlees. In tegenstelling tot kattenvlees is het vlees van honden donker van kleur en best vettig.
In Peru worden cavia's niet gezien als huisdier, maar ze worden gefokt om te eten. Het wordt gezien als een ware delicatesse. In de meeste gevallen wordt het dier in z'n geheel gebakken of gefrituurd en direct uit de pan op het bord gelegd en geserveerd.
De smaakzin van een kat is dus matig ontwikkeld. Met deze smaakpapillen kan een kat bitter, zuur en een beetje zout proeven, maar geen zoet. Door middel van het orgaan van Jacobson, tussen de mond- en de neusholte van de kat, kan hij de geur van zijn eten 'proeven'.
De doerian is het bekendst om zijn penetrante geur, vandaar ook de naam stinkfruit. Hoe rijper de vrucht, des te sterker de geur. Het vruchtvlees bestaat uit een soort grote mandarijnenpartjes, maar dan zonder velletje en met een oranjebruine pit in elk partje.
THOLEN - Surströmming. Het meeste smerig ruikende gerecht ter wereld, als we de kenners mogen geloven. Het betreft een Zweedse delicatesse dat gefermenteerde haring in blik betreft. Vis eten voor gevorderden.
tonijn oogbollen
Voor de mensen die al moeite hebben met het eten van een rauwe octopus of andere vis is dit gerecht al helemaal niks want in delen van Japan kan u verse tonijn oogbollen kopen. Eerste worden de oogbollen gekookt om vervolgens met peper en zout op smaak gebracht te worden.