Pierre Marcolini, de beste Belgische chocolade online.
Belgische chocolade wordt gemaakt van erg fijn gemalen cacaobonen, zodat ze een structuur heeft van vijftien tot achttien micron. Hoog cacaogehalte. Belgische chocolade heeft een hoger cacaogehalte dan de meeste internationale producten. Pure cacaoboter.
Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft een grote verscheidenheid aan topchocolademerken, gemaakt door 's werelds beste chocolatiers . De regio Vlaanderen wordt vaak de hoofdstad van chocolade genoemd. Zeker omdat twee van 's werelds grootste chocoladefabrieken, Callebaut en Puratos, hier gevestigd zijn.
De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land.
Het #1 chocolademerk van België
Als u op zoek bent naar gastronomische chocolade met een echt gedurfde smaak, is er geen betere keuze dan Côte d'Or . Opgericht in 1883, wiens naam Frans is voor Gold Coast, een verwijzing naar de oude naam van wat nu Ghana is, waar veel van 's werelds cacaobonen vandaan komen.
Côte d'Or werd later, in 1987, gekocht door Jacobs Suchard. Jacobs Suchard werd op zijn beurt in 1990 gekocht door Kraft General Foods, dat in 2012 zijn chocolade- en zoetwarenmerken onderbracht in Mondelez International. Mondelez is nu de eigenaar van het merk Côte d'Or.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt . Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
Sinds enkele jaren streven we er bij Leonidas naar om uitsluitend duurzame cacao te gebruiken voor de productie van onze pralines. Dat betekent dat we 100% pure cacaoboter gebruiken, maar ook dat we de boeren in het Zuiden en de planeet respecteren.
De volgende keer dat u Belgische chocolade pakt, is de kans groot dat u iets donkers en bitters pakt met een sterkere bite .
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
Barry Callebaut AG is een Zwitsers-Belgische cacaoverwerker en chocoladefabrikant, met een gemiddelde jaarlijkse productie van 2,3 miljoen ton cacao en chocolade (boekjaar 2021/2022).
De reep van chocolademerk To'ak is met haar 260 dollar - omgerekend 229,29 euro - de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
Belgische chocolade staat bekend om zijn unieke smaakprofielen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, heeft België zich ontwikkeld tot een ware chocoladehoofdstad. De combinatie van hoogwaardige cacaobonen, vakmanschap en passie resulteert in chocolade met een ongeëvenaarde smaak.
Vanaf het begin van de 20e eeuw kon het land grote hoeveelheden cacao importeren uit zijn Afrikaanse kolonie, Belgisch Congo . Tegen de jaren 1900 werd chocolade steeds betaalbaarder voor de Belgische arbeidersklasse.
Zwitserland
Hier koopt u de beste chocolade die u ooit heeft geproefd en begrijpt u meteen waarom Zwitserland op nummer 1 staat.
Côte d'Or is een producent van Belgische chocolade en is momenteel eigendom van Kraft Foods , het op één na grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld na Nestlé, voorheen eigendom van Philip Morris Companies Inc., nu bekend als Altria Group.
De naam verwijst naar de Goudkust, sinds 1957 Ghana, in Afrika, waar cacaobonen vandaan kwamen. De olifant in het logo staat voor de kracht van het merk. Sinds 2012, door de overname van Kraft Foods, is het onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Mondelēz International.
Het huidige cacaotekort is het resultaat van een perfecte storm van milieu- en economische factoren . De verouderende cacaobomen in West-Afrika, waarvan sommige al tientallen jaren vrucht dragen, produceren minder, minder gezonde peulen.