Belgische chocolade staat bekend om zijn unieke smaakprofielen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, heeft België zich ontwikkeld tot een ware chocoladehoofdstad. De combinatie van hoogwaardige cacaobonen, vakmanschap en passie resulteert in chocolade met een ongeëvenaarde smaak.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Belgische chocolade staat bekend om het gebruik van hoogwaardige cacaobonen. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit verschillende regio's over de hele wereld, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt gekozen. Het gebruik van hoogwaardige cacaobonen zorgt voor een unieke smaak en textuur in Belgische chocolade.
De eerste keer dat België echt de chocolademarkt betrad, was toen ze Congo koloniseerden en een groot overschot aan cacaobonen vonden . Koning Leopold III maakte België toen de nummer één handelaar in cacao en chocolade.
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt . Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
Het beste gedeelte? De beste Belgische pure chocolade is eigenlijk heel voedzaam! Het zit vol vezels en gezonde mineralen zoals ijzer, magnesium, koper, mangaan, kalium, fosfor, zink en selenium . Cacao bevat van nature ook cafeïne, maar dat is niet genoeg om je 's nachts wakker te houden!
Ingrediënten: Belgische chocolade heeft een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken ook vaak gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl Belgen volle melk gebruiken.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De volgende keer dat u Belgische chocolade pakt, is de kans groot dat u iets donkers en bitters pakt met een sterkere bite .
Pierre Marcolini, de beste Belgische chocolade online.
De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land.
België is op cultureel gebied een van de meest dynamische Europese landen. Het land is reeds vanaf de middeleeuwen een centrum van belangrijke artistieke stromingen, maar heeft ook veel gerechten en etenswaren geïntroduceerd in de Europese cultuur.
De bonen die gebruikt worden voor Belgische chocolade zijn van een superieure kwaliteit, onder andere omdat hun herkomst en oogst zorgvuldig geselecteerd worden. Bovendien worden de cacaobonen erg fijn gemalen waardoor Belgische chocolade een zeer fijne structuur heeft (van 15 tot 18 micron).
Belgische pure chocolade heeft een klassieke fudge-achtige aardse smaak en meestal geen zuurheid, fruitigheid of aanhoudende bloemensmaken . De populariteit van de Belgische chocoladesmaak is omdat het troostend en vooruitstrevend is zonder al te veel afleiding.
De enige ingrediënten in Belgische chocolade zijn cacaopoeder, cacaoboter, suiker, vanille en sojalecithine , en in het geval van melk- of witte chocolade zit er ook melkpoeder in. Dit is een ander verschil met Zwitserse chocolade, die vaak mout bevat en als dat zo is, niet glutenvrij is.
Belgische chocolade is chocolade die gemaakt is in België. Het is dus een aanduiding van in welk land de cacao tot chocolade verwerkt is. Niets meer en niets minder.
“Belgische chocolade” is chocolade waarvan het volledige proces van mengen, raffineren en conchereren in België gebeurt. "Bovendien wordt Belgische chocolade fijn gemalen tot 18 micron, onder het gevoel van de smaakpapillen van de tong . Dit voorkomt een korrelige smaak in de mond wanneer de chocolade smelt op de tong.
Het antwoord ligt in de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten . Belgische chocolade wordt gemaakt met alleen de beste cacaobonen. Deze bonen worden tot in de perfectie geroosterd en gemalen tot een gladde pasta. Vervolgens worden ze gecombineerd met pure, verse room om een decadente ganache te creëren.
Een van de dingen die Belgische chocoladerecepten zo uniek maakt, is dat ze, omdat het een kleine winkel is, veel hoogwaardige ingrediënten gebruiken en extra zorg besteden aan elk onderdeel van het proces , in tegenstelling tot de massaproductiechocolade die we allemaal kennen.
Ecuador is de thuisbasis van enkele van de beste cacaobonen ter wereld. Slechts ongeveer 5% van de cacao in de wereld is gelabeld als "Fine Aroma", en Ecuador produceert er bijna 63% van.
De reep van chocolademerk To'ak is met haar 260 dollar - omgerekend 229,29 euro - de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, handelend onder de naam Lindt, is een Zwitsers chocolatier- en zoetwarenbedrijf dat in 1845 werd opgericht en bekend staat om zijn chocoladetruffels en chocoladerepen, naast andere zoetigheden. Het is gevestigd in Kilchberg, waar de hoofdfabriek en het museum zich bevinden.
Melk verzachtte niet alleen de bitterheid van chocolade en verfijnde de smaak ervan , maar het verlaagde ook de productiekosten vanwege het lagere cacaogehalte; melk is een ruim voorhanden zijnde grondstof in Zwitserland.