Guy Savoy, Parijs Zo kost het menu bij het driesterrenrestaurant van Guy Savoy maar liefst 570 euro. Daarvoor krijg je gelukkig wel oesters, kaviaar, kreeft, coquilles en zwarte truffel.
Prijzen uit eten gaan en een terrasje pakken Frankrijk
De prijzen voor uit eten gaan zijn vergelijkbaar met de prijzen in Nederland. Natuurlijk is dit ook geheel afhankelijk van welk restaurant of eettent je bezoekt.
Saffraan, wagyu beef, truffels en oesters - allemaal houden we ze liever voor een speciale gelegenheid en niet allerminst omdat ze een flinke duit kosten. Maar wat is nu het allerduurste eten? Kaviaar, en welbepaald de Strottarga Bianco van kwekerij Grüll, gaat met deze eer aan de haal.
Er zijn veel opties om uit te kiezen, maar het nationale gerecht van Frankrijk is waarschijnlijk de Boeuf Bourguignon . Het is in en buiten Frankrijk bekend en vertegenwoordigt de schoonheid van de keuken door een eenvoudig stuk vlees te transformeren in een intens gearomatiseerd gerecht, alleen samengesteld met nationale ingrediënten.
Het Amsterdamse Ciel Bleu, eigenaar van twee Michelin-sterren, is het duurste restaurant van Nederland. Het eveneens Amsterdamse La Rive staat op de derde plaats. Bij Ciel Bleu moet men gemiddeld 160,05 euro voor een driegangenmenu betalen en bij La Rive 134,10 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van Diningcity.nl.
Het duurste voedsel ter wereld wordt algemeen beschouwd als Almas-kaviaar , dat wordt gemaakt van de vrouwelijke beluga-steur. Almas-kaviaar heeft meerdere kwaliteiten waaraan het moet voldoen om als authentiek te worden beschouwd. Om als Almas-kaviaar te worden beschouwd, moet het product: Afkomstig zijn van een albino Iraanse beluga-steur.
De “Grand Velas Taco's”: 25.000 dollar
Daarvoor krijg je wel taco's gevuld met langoustines, Kobe-rundvlees, Almas Beluga-kaviaar en zwarte truffelbrie. Dit alles wordt geserveerd in een taco die doordrenkt is met gouden vlokjes.
De Fransen staan bekend om hun culinaire expertise. Frankrijk is het land van heerlijke zachte kazen, versgebakken knapperig brood en volle wijnen. Klassieke Franse gerechten bevatten vaak rijke, smaakvolle sauzen, mals vlees dat langzaam tot in de perfectie is gegaard en zachte, gestoofde groenten .
Er wordt wel warm gegeten maar kleinere porties. Ook besteedt men er minder tijd aan. Wel is het zo, dat de Fransman 's avonds veel later aan tafel gaat dan wij: het eten wordt pas vanaf een uur of 19.30 uur opgediend. Eerder kunt u dus in Franse restaurants 's avonds echt niet terecht.
De Franse keuken heeft zich door de eeuwen heen ontwikkeld en omvat nu enkele van de meest iconische kookmethodes en creaties ter wereld, dankzij de inbreng van beroemde Franse chef-koks, restaurants en de viering van een rijk culinair erfgoed .
Vooral voedselprijzen zijn streng gereguleerd . De loi Egalim uit 2018 dwingt retailers om voedsel te verkopen tegen prijzen die minstens 10% hoger liggen dan de prijzen die ze betaalden, wat ervoor moet zorgen dat producenten eerlijk betaald krijgen.
Ook de ketens passen een verschillende prijzenpolitiek toe. Wie zweert bij Aldi, blijft beter in België, want de Franse Aldi is gemiddeld 6 procent duurder. De Franse Carrefour en Lidl zijn 8 procent goedkoper dan hun Belgische tegenhanger.
Frankrijk is het goedkoopste land, dat komt doordat de brandstofprijzen in Frankrijk laag liggen en dat er alleen tol moet worden betaald op bepaalde wegen. Spanje komt op de tweede plaats. Per kilometer gezien, liggen de tolkosten in Spanje een stuk hoger dan die in Frankrijk.
1. Thailand. Altijd, iedereen en óveral: voor de Thai is eten haast als ademen. De Thaise keuken staat bekend om zijn verse ingrediënten en heerlijke kruidige gerechten met kokos en gember.
Balut wordt veel gegeten in de Filipijnen, Cambodja en Vietnam. Het is een bevrucht ei van een eend of kip met een bijna ontwikkeld embryo. Het wordt veel op straat verkocht en de mensen zijn er gek op. Het ziet er alleen niet zo smakelijk uit.
Rendang, Indonesië
Bron Rendang wordt vaak "het lekkerste gerecht ter wereld" genoemd en wordt bereid door rundvlees te laten sudderen in kokosmelk met een mengsel van de beste kruiden, waaronder kurkuma, knoflook, citroengras, gember, chilipepers en galanga.
1. Sublimotion – Ibiza, Spanje. Het proeverij-menu kost ongeveer zo'n 1500 euro en daarmee mag het Spaanse Sublimotion zichzelf de duurste noemen.
Sublimotion, het duurste restaurant ter wereld, gevestigd in het Hard Rock hotel. Voor gemiddeld 1500 euro per persoon kan je hier drie uur genieten van een unieke ervaring.
Naar jaarlijkse traditie is de lijst met de beste restaurants ter wereld bekend gemaakt. Het Deense restaurant Noma met chef Rene Redzepi pronkt voor het tweede jaar op rij helemaal bovenaan deze prestigieuze lijst.
Heel bekend is natuurlijk de Franse uiensoep, opgedient met een stuk stokbrood en gesmolten kaas. Maar ook een lekkere salade met geitenkaas of een stokbroodje met tapenade is een lekker begin van de maaltijd. Het hoofdgerecht draait bij de Fransen vaak om het vlees.
Frankrijk is beroemd om de heerlijke keuken en heeft veel iconische gerechten en lekkernijen om van te genieten. Een van de bekendste gerechten is natuurlijk de croissant. Andere heerlijke delicatessen zijn de quiche Lorraine, een hartige taart gevuld met spek en kaas.