Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Melkchocolade is de meest populaire chocola soort.
De jaarlijkse wereldwijde omzet van Snickers bedraagt meer dan 380 miljoen dollar en het wordt algemeen beschouwd als de bestverkochte chocoladereep ter wereld.
Snickers is de bestverkopende chocoladereep in de Verenigde Staten en wordt geproduceerd door Mars, Inc. Deze klassieke chocoladereep is gemaakt met nougat, karamel en pinda's en is sinds de introductie in 1930 een favoriet onder Amerikanen. M&M's zijn kleine, met snoep omhulde chocolaatjes die worden geproduceerd door Mars, Inc.
Het zal je misschien niet verbazen dat Snickers Amerika's favoriete chocolade is. Het veroverde de harten van meer dan 48 miljoen Amerikanen met zijn onweerstaanbare mix van nougat, karamel, pinda's en melkchocolade.
Reese's Peanut Butter Cups zijn het bestverkochte snoepmerk in de Verenigde Staten. Ze bestaan uit witte fudge-, melk- of pure chocoladecups gevuld met pindakaas.
De reep van chocolademerk To'ak is met een prijs van 230 euro de duurste ter wereld. De makers selecteren zeldzame cacaobonen uit Ecuador met de hand om deze reep, die 85 procent pure cacao bevat, samen te stellen. Daarna volgt een ambachtelijk productieproces dat in totaal 36 stappen omvat.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Chocolade is het snoep dat het meeste gegeten wordt in de wereld. In Nederland eten we ongeveer vijf kilo chocolade per persoon per jaar. En er zijn nog landen waar dit getal hoger is. Er zijn meerdere redenen waarom chocolade zo populair is.
De chocoladeletters 'M', 'P' en 'S' zijn het meest populair.
1. MARS. Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Met zijn lichtbruine kleur, romige textuur en zoete smaak wordt melkchocolade algemeen beschouwd als het populairste type chocolade. Het wordt gemaakt door chocoladelikeur (cacaobestanddelen en cacaoboter) te combineren met suiker en melk.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Het gevaarte weegt 4410 kilo. De reep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat zeventig procent cacao. De reep is 5,6 meter lang, 2,75 meter breed en 25 centimeter dik. De reep werd gemaakt ter ere van de tiende verjaardag van de fabriek.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
Zwitserland, het land waar NESTLÉ chocolade oorspronkelijk vandaan komt, staat op nummer 1 met 11,4 kg chocolade per persoon per jaar. Maar de nummers 2 en 3 komen daar vlak achteraan, in Duitsland en Engeland wordt genoten van ruim 9 kg chocolade per persoon per jaar.
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Wist jij dat Brussels Airport het grootste verkooppunt van chocolade is ter wereld? Er wordt zo'n 1,5 kg chocolade verkocht per minuut, zo'n 2 ton per dag en meer dan 800 ton per jaar.
De Engelse fabrikant Fry staat te boek als de eerste die de eerste chocoladereep geproduceerd heeft. Fry mengde cacaopoeder samen met cacaoboter en suiker, dit resulteerde in de eerste chocoladereep in 1847, die verkocht werd onder de naam 'chocolat delicieux a manger'.
Eet je een hele reep chocola dan krijg je een dusdanige hoeveelheid suiker (en calorieën) binnen dat je een bloedsuikerdip kunt verwachten, kort nadat je de chocola op hebt. Het resultaat hiervan kan zijn dat je trek hebt in meer calorierijke en zoete voedingsmiddelen.
De chocoladetruffel, in de vorm van een diamant, kan niet vergeleken worden met een 'gewone' praline. De bonbon is gemaakt met exclusieve ingrediënten als saffraan, witte truffel, vanille uit Madagaskar, zwarte chocolade van Valrhona, goudvlokken en een mysterieus geheim ingrediënt. Voor de lieve prijs van 7.728 euro.
Welke chocoladereep kwam er het eerst? De Fry's Cream Stick was een zachte, zoete, witte crème bedekt met chocolade en was de eerste geïndustrialiseerde en algemeen verkrijgbare chocoladereep, uitgebracht in 1853. Het werd Fry's Chocolate Cream in 1866 en kreeg zijn huidige vorm van een dunne, gebogen reep in 1875.
Dit zijn de populairste snoepjes in Amerika. Butter cups, chocolaatjes gevuld met pindakaas. Ze zijn al bijna honderd jaar oud en je hebt ze in zo'n honderd varianten met verschillende vulling, met verschillende chocola in verschillende maten.
Het eerste commercieel verkochte snoepgoed in de VS: de Gibraltar
Dit was een hard snoepje, vergelijkbaar met een ouderwetse after dinner mint, dat wit was en in de smaken citroen en pepermunt kwam. Mevrouw Mary Spencer maakte deze snoepjes en verkocht ze aanvankelijk vanuit een emmer op de trappen van de First Church in Salem.