Appels blijven buiten de koelkast ongeveer 3 tot 7 dagen goed. Bewaart u ze in de koelkast, dan kunt u ze wel zo'n 2 tot 4 weken bewaren. De koele, donkere plek met een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het rijpingsproces van de appel wordt vertraagd. De beste temperatuur is tussen de 0 en 4 graden.
Appels. Appels kun je het beste bewaren in de koelkast op 4 °C. Dan zijn ze wel drie weken langer houdbaarder dan buiten de koelkast. Heb je een gezin dat een kilo appels per dag verorbert, dan is het natuurlijk economischer om ze buiten de koelkast te bewaren.
Appels bewaren kun je het beste zo doen
Het is het beste om appels te bewaren op een donkere, vochtige en koude omgeving (4-5°C is ideaal), zoals de groentelade van je koelkast. Daar blijven je appels vers, sappig en smaakvol. Heb je een garage of een koele kelder dan kun je de appels daar pima bewaren.
Appel en peer
Om het afrijpingsproces te vertragen, bewaar je het fruit het best op een koele, vorstvrije en donkere plaats zoals een garage, schuur of kelder. Zorg ook voor voldoende luchtcirculatie, bijvoorbeeld door de deuren of ramen soms open te zetten, zodat het ethyleen weggevoerd wordt.
De boosdoener: ethyleen
Hoe langer je een appel laat liggen, hoe meer ethyleengas hij namelijk produceert. Dat gas versnelt het rijpingsproces en doet appels dus sneller rotten. Als je je appels in een frisse omgeving zoals de koelkast legt, wordt de uitstoot van het ethyleengas vertraagd.
Om ze vers te houden, wikkel je de appels in een vochtige papieren handdoek of doe je ze in een plastic zak met gaten . Zorg ervoor dat je de appels uit de buurt van andere producten bewaart, want het ethyleengas dat appels afgeven, zorgt ervoor dat andere soorten fruit en groenten sneller rijpen.
Appels zijn iets minder voorspelbaar. Ze houden van de koeling . Appels blijven het langst houdbaar als ze op 31-36 graden Fahrenheit worden bewaard. Dus je wilt ze in het koelste deel van de koelkast bewaren.
Appels blijven bij 32°F meerdere malen langer goed dan bij 70°F. De meeste appelcultivars moeten bij 30 tot 32°F worden bewaard voor optimale bewaring.
Een onverwarmde kelder, wortelkelder, onverwarmde garage of zelfs een koele kamer of kast werkt vaak voor grote hoeveelheden. Laat appels niet bevriezen. Dit beschadigt het vruchtvlees, waardoor appels heel snel rijp worden. Houd appels gescheiden van andere producten.
Appels en peren kun je in stukjes of schijfjes invriezen maar ze verkleuren snel. Was de partjes en leg ze voor je ze invriest 20 minuten in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water. Schil bananen, en snijd ze in stukken of plakjes. Je kunt ze ook heel invriezen.
Het is het beste om appels te bewaren in een donkere, vochtige en koude omgeving (30°F tot 35°F), zoals de groentelade van uw koelkast , die uw appels vers, sappig en smaakvol houdt. Het koelen van uw appels is vooral belangrijk als u in een gebied woont met een zeer warm of vochtig klimaat.
Opslag verlengen
Extra maatregelen zoals het individueel verpakken van appels in kranten of tissuepapier kunnen helpen om ze langer te bewaren, maar zullen een belemmering vormen voor regelmatige inspectie . Als er geen geschikte bewaarcondities beschikbaar zijn, kunnen kleine hoeveelheden appels in plastic zakken in de koelkast worden gedaan om ze een paar weken te bewaren.
Ik bewaar verpakte appels in een kartonnen doos . Het hoeft niet luchtdicht te zijn, maar wel strak genoeg om de luchtcirculatie te belemmeren. Ik heb appels bewaard in een onverwarmde kelder, een voorraadkast, een afgesloten veranda, een onverwarmde zolder, zelfs in een wortelkelder, aardappelen en alles.
Niet in de koelkast
Fruit zoals bananen, meloenen, citrusfruit, sinaasappels en mandarijnen zijn een warm klimaat gewend en leg je daarom op de fruitschaal. ,,Ook vruchtgroenten, zoals tomaten, kunnen niet tegen de kou”, weet De Lange. ,,Bij temperaturen onder de 7 graden treedt er koudebederf op.
Fruitsoorten die veel ethyleen uitstoten of heel erg vatbaar ervoor zijn kun je dus beter niet naast elkaar bewaren – behalve als je dus wilt dat ze snel rijp worden – zijn: appels, abrikozen, bananen, kiwi's, pruimen, perziken, papaya's, passievruchten en mango's.
Door het fruit te besprenkelen met wat citroen-, limoen- of sinaasappelsap. De enzymen in het fruit die voor de verkleuring zorgen, werken namelijk minder goed in zuur. Ook vitamine C gaat verkleuring tegen.
Gecontroleerde atmosfeer is de sleutel om appels het hele jaar door te bewaren: het zout Na de oogst kunnen appels maandenlang worden bewaard in opslagruimtes met gecontroleerde atmosfeer, waar de temperatuur, zuurstof-, koolstofdioxide- en vochtigheidsniveaus zo worden aangepast dat ze in winterslaap gaan.
Doe de appels in bakjes en druk het fruit aan, laat 13 mm ruimte over. Sluit af en vries in . Droog verpakken: Volg de instructies voor het suikerpak, maar laat de suiker weg. Behandelde appelschijfjes kunnen ook eerst op een schaal worden ingevroren en vervolgens in bakjes worden verpakt zodra ze bevroren zijn.
Uw gesneden en in plakjes gesneden appels moeten worden bewaard in hersluitbare zakken of luchtdichte containers , en vervolgens drie tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard. Als u ze niet behandelt, worden de gesneden oppervlakken van de appels al snel bruin na het snijden. Neem voor het koelen een paar minuten extra de tijd om te voorkomen dat de appels bruin worden.
Kleine hoeveelheden kunnen in een koelkast worden bewaard. Voor appels is de ideale bewaartemperatuur 4-5°C en voor peren is dit 0-1°C. Een goed onderkomen is een donkere, niet te droge kelder die gelucht kan worden via een raam aan de noordkant. Een gelijkmatige temperatuur van 2 - 4°C is meestal goed.
Experts zijn het erover eens dat de koelkast DE beste plek is om appels te bewaren , omdat het de ideale omstandigheden biedt voor appels omdat ze een zeer koude en vochtige opslag nodig hebben. Sterker nog, appels die in de koelkast worden bewaard, blijven tot wel 10 keer langer vers dan fruit dat op kamertemperatuur wordt bewaard.
Sommige appelcultivars verschrompelen tijdens koude opslag, wat afhankelijk is van de cultivar . Een van de meest voorkomende cultivars waarbij dit een probleem is, is golden of yellow delicious vanwege een dunnere laag natuurlijke was op het appeloppervlak, de cuticula.
Factoren die bijdragen aan opslagaanbevelingen
Neem bijvoorbeeld appels. Een verse, hele appel is veilig om ongeveer een week op kamertemperatuur te bewaren, maar als je hem eenmaal hebt gesneden, moet je hem in de koelkast bewaren, tenzij je er een taart van bakt . Dan kun je hem tot twee dagen op kamertemperatuur bewaren.
Appels blijven buiten de koelkast ongeveer 3 tot 7 dagen goed. Bewaart u ze in de koelkast, dan kunt u ze wel zo'n 2 tot 4 weken bewaren. De koele, donkere plek met een hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat het rijpingsproces van de appel wordt vertraagd. De beste temperatuur is tussen de 0 en 4 graden.
Laat fruit rijpen bij kamertemperatuur. Zodra ze rijp zijn, koelen . Appels, kersen, grapefruit, druiven, sinaasappels, ananas, aardbeien, mandarijnen en watermeloen worden rijp ontvangen en moeten gekoeld worden bewaard.