Chocolademelk was iets voor mannelijke krijgers Oorspronkelijk komt de chocoladedrank uit Midden- en Zuid-Amerika, waar hij populair was bij de Maya's, Olmeken en Azteken. Vooral die laatsten waren er dol op.
Tijdens het eten van chocolade, wordt er een stofje genaamd fenylethylamine aangemaakt. Dit is hetzelfde stofje dat vrijkomt in je hersenen wanneer je verliefd wordt. Dit lekkernij verbetert dus je stemming, waardoor jij je bijvoorbeeld ook tijdens de menstruatie jezelf gelukkig voelt.
Reguliere chocolademelk of chocolademelk poeder bevat veelal toevoegingen die eigenlijk niets doen voor onze gezondheid. Soms bevatten deze producten niet meer dan een paar procent cacao of is suiker het hoofdingrediënt.
Studies hebben aangetoond dat het drinken van warme chocolademelk de gezondheid van je hersenen verbetert en dat je denkvermogen er een boost van krijgt. De flavonoïden in het drankje verbeteren de toevoer van bloed en zuurstof naar je hersenen. Hierdoor kun je beter nadenken.
Chocolademelkgeschiedenis. De geschiedenis van de chocolademelk zoals wij deze nu kennen begint in de valleien van Midden Amerika waar de Azteken een drank brouwden van cacaobonen die Xocoatl werd genoemd. De Xocoatl bevatte, volgens de Azteken, de wijsheid van de goeden en ging vermoeidheid tegen.
MELCOLA NIET DE ENIGE ÈCHTE
De naam Melcola was al in gebruik, waardoor de chocolademelk als Chocomel werd geïntroduceerd.
Het drinken van warme chocomelk vergroot je intelligentie en bevordert de gezondheid van je hersenen. Dit heeft te maken met de flavonoïden die er in chocolademelk zitten. Dezelfde stoffen die ook zitten in groente en fruit. Flavonoïden zorgen voor meer zuurstof in je bloed en verbeteren de bloedstroom.
In een beker chocolademelk (halfvol) van 250 ml zit ruim 30 gram suiker. Dat zijn meer dan 7,5 suikerklontjes! Dat is net iets meer dan een glas cola van 250 ml. Hierin zit namelijk 26 gram suiker, wat gelijk staat aan 6,5 suikerklontjes.
En dankzij de natuurlijke hoge hoeveelheid eiwitten en vetten bevat chocolademelk voldoende calorieën om het herstel van spieren en gewrichten te bevorderen . (Gewone melk is overigens net zo voedzaam; het bevat alleen niet de extra koolhydraten en het zout van chocolademelk.)
Chocolademelk bevat, in tegenstelling tot veel sportdranken, eiwitten die nodig zijn voor spierherstel. Het is vloeibaar dus wordt sneller opgenomen dan bijvoorbeeld kipfilet en het zit vol BCAA's (de aminozuren die nodig zijn voor spierherstel) en elektrolyten (zoals natrium en kalium).
In de klassieker gebruik je hiervoor chocolade, een gezondere variant is ongezoet cacaopoeder. Dat is rijk aan antioxidanten en geeft een intense chocoladesmaak zonder toegevoegde suikers. Zoetstof: In plaats van kristalsuiker kun je honing, ahornsiroop of stevia gebruiken voor een zoetje.
nieuws Cacaopoeders zoals Nesquik en Hotcecemel bevatten veel te veel suiker om gezond te kunnen worden genoemd. Ze zijn zeker niet aan te raden als dagelijks ontbijtdrankje voor kinderen. Dat zegt de Duitse consumentenorganisatie Oekotest na een onderzoek op 23 poeders.
Veel chocola en chocolademelk vergroot de kans op obstipatie. Het is verstandig deze producten, net als de vezelarme etenswaren, slechts heel beperkt te geven aan kinderen met obstipatieklachten. Bruinbrood is dus beter dan wit brood. Groenten en fruit bevatten veel vezels en vergemakkelijken de ontlasting.
Volgens experts ervaart u chocoladecravings wanneer uw lichaam bepaalde voedingsstoffen nodig heeft . Bijvoorbeeld, wanneer uw lichaam een tekort heeft aan voedingsstoffen zoals magnesium, stuurt het hunkering naar chocolade aan zodat u verzadigd raakt en de behoefte kunt aanvullen.
Iets met geiten Allereerst is chocola zelf een afrodisiacum, oftewel een middel dat je sex drive verhoogt. Dit geldt alleen voor pure chocolade, omdat het cacaogehalte hierbij het hoogst is.
Ook bevat chocola magnesium, een stof die ervoor zorgt dat krampen minder heftig worden, dus ook kramp in de baarmoeder. Door de schommelingen in hormonen krijg je ook zin in koolhydraten, die ook in chocolade zitten. Dit alles zorgt ervoor dat het heel logisch is dat je zin krijgt in chocola tijdens je ongesteldheid.
De melkeiwitten in chocolademelk hebben in onderzoeken ruimschoots bewezen dat ze een sterke prikkel kunnen leveren voor de eiwitaanmaak. Daarmee zijn ze bij uitstek geschikt om te helpen bij het herstel van spieren na inspanning.
Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat het drinken van chocolademelk het uithoudingsvermogen aanzienlijk vergroot, wat u helpt om langer te blijven sporten. Als gevolg hiervan kan chocolademelk u helpen spiermassa op te bouwen, direct door eiwitten te leveren, en indirect door u in staat te stellen om langer te blijven sporten.
Chocolademelk is een potentiële hersteldrank omdat het de perfecte combinatie van koolhydraten en eiwitten biedt met relatief weinig vet. De koolhydraten in chocolademelk helpen bij het aanvullen van de glycogeenvoorraad, terwijl de eiwitten helpen bij de eiwitsynthese, oftewel het opbouwen van spieren.
Fruitsap is geen goed alternatief voor frisdrank, want beide zijn even slecht voor de lijn en voor de tanden. Fruitsap is wel ietsje gezonder, vooral omdat het vitamine C bevat. Af en toe een glas kan geen kwaad.
Anderzijds bevat ijsthee van nature ook antioxydanten die in een gunstig effect kunnen hebben op de gezondheid. Zelfgemaakte thee bevat gemiddeld dubbel zoveel antioxydanten dan ijsthee. Kortom: ijsthee is minder ongezond dan andere frisdranken, maar te veel ervan is niet goed.
Chocolademelk bevat een optimale verhouding tussen koolhydraten en eiwitten die gunstig zijn voor herstel. Behalve de optimale verhouding koolhydraten en eiwitten bevat het veel vocht en elektrolyten zoals calcium, natrium, kalium en magnesium en veel van het aminozuur leucine.
Chocolademelk levert belangrijke voedingsstoffen — zoals calcium, proteïne en vitamine D — die de gezondheid ten goede kunnen komen . Het bevat echter veel calorieën en toegevoegde suiker, wat kan bijdragen aan gewichtstoename en het risico op bepaalde chronische ziekten kan verhogen.
Smaak was een belangrijke factor. Zoetheid is een smaaksensatie die al vroeg in het leven wordt geconditioneerd, maar melk heeft een natuurlijke zoetheid vanwege het lactosegehalte . Dit zou kunnen betekenen dat de kinderen een voorkeur hadden voor een verhoogde zoete smaak, of dat ze de voorkeur gaven aan de cacaosmaak.
De combinatie van NESQUIK® met al het goede van melk levert belangrijke voedingsstoffen waaronder calcium en vitamine D om hun vitaliteit elke dag te voeden en de normale werking van het immuunsysteem te ondersteunen.