De komkommer wordt gekweekt in een warme kas en moet getransporteerd worden van de producent naar de winkel. Door de komkommer in plastic te verpakken komt er minder vocht vrij en wordt de zuurstof gereguleerd. Zo blijft de komkommer verser en sappiger. Kortom langer houdbaar.
Omdat de biologische komkommers iets minder vaak worden gekocht, kan de plastic verpakking helpen om ze langer houdbaar te houden, waardoor er minder komkommers weggegooid worden. Vaak weegt het gebruik van plastic op tegen de belasting voor het milieu van het weggooien van de komkommers.
Komkommers zijn een bederfelijk product en kunnen snel gaan rotten als ze niet goed worden bewaard. Ze in plastic verpakken kan helpen om vochtverlies te verminderen en het rottingsproces te vertragen , wat hun houdbaarheid kan verlengen en ze langer vers kan houden.
Plastic om groente en fruit zorgt ervoor dat je de producten langer kunt bewaren. Als het in het plasticfolie gewikkeld is, blijft het langer vers en hoef je het dus minder snel weg te gooien, aldus het Voedingscentrum.
Toch hebben verpakkingen ook grote voordelen: ze voorkomen verspilling en bederf van producten. Veel etenswaren blijven langer houdbaar door de verpakking en de verpakking beschermt producten tegen beschadiging tijdens transport en opslag.
Verpakkingen worden gebruikt voor transport, opslag en verkoop van verse producten. Een verpakking kan gebruikt worden voor een enkel product, zoals bijv. versgesneden sla, of om een bulkproduct bij elkaar te houden, zoals bijv. kartonnen dozen op een pallet.
Bescherming. Het primaire doel van verpakkingen is om de inhoud te beschermen tegen schade die kan optreden tijdens transport, verwerking en opslag . Verpakkingen houden het product intact gedurende de gehele logistieke keten van fabrikant tot eindgebruiker.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Kunststof verpakkingen hebben een revolutie teweeggebracht in de voedingsindustrie: ze zijn goedkoop, licht en aanpasbaar, ze verlengen de levensduur van producten, maken het transport van geïmporteerde voedingsmiddelen eenvoudiger, dragen bij aan de hygiëne en behouden de voedingswaarde .
De paprika die ademt
En dat is voor een reden. Deze plastic verpakking zorgt ervoor dat de groente een stuk langer vers blijft. Het zuurstofgehalte blijft erin gelijk en ook is de paprika beschermd tegen deukjes. Bovendien droogt de vruchtgroente een stuk minder sneller uit, waardoor die minder snel bederft.
Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt. Ook tomaten en paprika's drogen uit, wat ten koste gaat van hun smaak en houdbaarheid.
Om te voorkomen dat uw komkommers slijmerig worden, kunt u ze in plastic verpakken of in een afgesloten plastic zak bewaren .
Engelse komkommers — ook bekend als zaadloze, kas-, burpless- of Europese komkommers — zijn lang en recht met minder zaden en dunne schillen , gemiddeld ongeveer een voet lang. Om deze redenen worden ze beschouwd als de crème de la crème van komkommers.
Omdat de producten lang onderweg zijn van de boer naar uw bord, worden ze verpakt in plastic. Dit reguleert de zuurstof die de groenten en het fruit nodig hebben, waardoor ze niet uitdrogen en bederven. Het Voedingscentrum laat op hun site zelfs weten dat verpakte groente tot 3 keer langer meegaat.
Het plastic is een barrière is voor water, zuurstof, aroma's en verontreinigende stoffen en beschermt tegen fysieke schade. Door de komkommer in plastic te verpakken kan de houdbaarheid van 3 dagen naar 13 tot 17 dagen.
Waterminnende komkommers doen het het beste in plastic of keramische containers , waarvan het materiaal vocht vasthoudt. Potten hebben gaten in de bodem nodig voor drainage, en de grootte is van belang.
Plasticfolie kan voorkomen dat voedsel bederft, de houdbaarheid ervan verlengen en de kwaliteit van voedsel behouden . Plasticfolie biedt over het algemeen bescherming voor voedsel tegen drie aspecten: chemisch (gassen, vocht en licht), biologisch (micro-organismen, insecten en dieren) en fysiek (mechanische schade).
Tijd is van essentieel belang en plastic werkt goed om het verval van groenten en fruit te vertragen . Dat betekent dat er minder producten in de vuilnisbak belanden, waar het bijna 60 procent van de methaanuitstoot op stortplaatsen veroorzaakt, volgens een rapport uit 2023 van de Environmental Protection Agency.
Verpakkingen beschermen producten en kunnen zo de houdbaarheid van het voedsel verlengen. Producten kunnen langer veilig bewaard blijven. Een verpakking die het voedsel goed beschermt, kan bederf verminderen en zo ook voedselverspilling voorkomen.
Door te veel temperatuurschommelingen zou er condens op de eischaal kunnen ontstaan, waardoor bacteriën zich gemakkelijker kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal van het ei kunnen dringen. Daarom worden ze in de supermarkt, net zoals tijdens het transport, ook op kamertemperatuur bewaard.
Bewaar tomaten buiten de koelkast, op een droge koele plek. In de koelkast drogen tomaten uit en wordt de smaak aangetast. Het velletje beschadigt waardoor ze sneller bederven.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Branding: Verpakkingen dienen als een tastbare representatie van uw merk. Ze communiceren uw merkidentiteit, waarden en persoonlijkheid aan klanten . Goed ontworpen verpakkingen kunnen een blijvende indruk achterlaten en uw merk onderscheiden van concurrenten.
Bescherming van het product
De primaire functie van verpakking is de bescherming van het product. Verpakkingen beschermen tegen schade tijdens transport en opslag. Ze houden producten veilig van invloeden van buitenaf, zoals vocht, licht, lucht en temperatuurverschillen.
Simpel gezegd heeft de verpakking van een product de grootste impact op de beslissing van een consument als het gaat om kopen . Denk er maar eens over na, uw verpakking communiceert een hoop dingen aan een hoop mensen. Het vertelt hen over het product, wat het kan doen, hoe het gebruikt kan worden, wat de ethos en waarden van uw bedrijf zijn.