Maar na 3 minuten stomen in de magnetron komen ze eruit met bruine rotte plekken in de steel net onder de roosjes. Je hebt ze VERBRAND. Dat is een brandplek. Het dunne deel van de steel gaart te snel en verbrandt.
Snijd de stronk van de broccoli, haal het kontje eraf en snijd de steel in plakjes. Verdeel de kroon van de broccoli in roosjes. Vul een stoompan met een laagje water en plaats de stoommand in de pan. Breng het water aan de kook en stoom de broccoli in 5 tot 6 minuten beetgaar.
Hoe langer je de groenten kookt, hoe meer vitamines je verliest. Bij stomen daarentegen gaart het eten door de damp van kokend water, met als grote voordeel dat de smaak en vitamines en mineralen beter intact blijven dan als je het kookt.
En gooi de stronk niet weg, maar snijd in plakjes en verwerk in je recept; deze zit bomvol voedingsstoffen. Hoe moet je broccoli wassen? Broccoli wassen is zo gedaan. Even afspoelen onder stromend koud water en tadaa: je kunt de broccoli klaarmaken.
Broccoli koken: 3-4 minuten. Broccoli wokken: 4-6 minuten. Broccoli stomen: 5-6 minuten. Broccoli stoven: 8-15 minuten.
Ontdooi bevroren broccoli niet in de koelkast of op het aanrecht . De stukken worden te zompig. Ook al is het niet nodig, als je de broccoli echt wilt ontdooien, doe het dan in een grote kom, bedek het met heet water en laat het 2-3 minuten staan. Laat het uitlekken en dep het droog met een keukenhanddoek of keukenpapier.
Stoom – Breng wat water aan de kook in je pan en leg je bevroren Tenderstem ® erbovenop in een stoompan. Stoom gedurende 2-4 minuten . De Tenderstem ® broccoli zou heldergroen en zacht moeten worden als hij klaar is. Als je geen stoompan hebt, kun je een vergiet gebruiken en het deksel van je pan erop leggen.
Er zijn een paar manieren om broccoli goed te wassen, en het hangt allemaal af van uw voorkeur en hoeveel tijd u hebt. Als u in de knel zit, is het wassen van broccoli onder koud, stromend water de snelste methode, maar als u het grondig wilt schoonmaken, is een azijnoplossing of weken in water misschien uw beste optie .
In de meeste gevallen is geel geworden broccoli nog steeds veilig om te eten, zolang er geen andere tekenen van bederf aanwezig zijn, zoals schimmel, rotte geur of slijmerigheid. De verkleuring op zichzelf is geen teken van bederf, maar eerder een kwestie van het er al dan niet aantrekkelijk uitzien.
Bij aankoop moeten de bloemetjes een groene tot blauwgroene kleur hebben. Eens de broccoli gele roosjes begint te krijgen, is hij niet vers meer.
Terwijl gekookte broccoli vaak zompig is, is gestoomde broccoli kenmerkend knapperig-mals . Bovendien lekken sommige voedingsstoffen in het kokende water als je broccoli kookt. Daar hoef je je bij stomen geen zorgen over te maken. Je gestoomde broccoli is een geweldige bouwsteen voor het voorbereiden van maaltijden, omdat het als een leeg canvas is.
Roerbakken en roerbakken/koken, de twee populairste methoden voor de meeste zelfgemaakte gerechten in China, zorgen voor een groot verlies aan chlorofyl, oplosbare eiwitten, oplosbare suikers, vitamine C en glucosinolaten. De stoommethode lijkt echter het beste te zijn als het gaat om het behouden van de voedingsstoffen bij het koken van broccoli .
Om goed te kunnen stomen is het belangrijk dat de deksel op de pan zit. Nog een laatste tip: stoom de groenten niet te lang. Hoe korter je stoomt, hoe meer voedingsstoffen er behouden blijven.
Prik na 3 minuten koken met je vork in een dikker stuk broccoli, bijvoorbeeld de stronk. Gaat de vork er makkelijk in? Dan is de broccoli gaar.
Werking van een Stoommandje
Het mandje zelf bevat het voedsel en wordt boven het kookwater geplaatst, maar mag het water niet raken. Wanneer het water kookt, stijgt de hete stoom op en circuleert door het mandje, waardoor het voedsel gelijkmatig gaar wordt.
De steel verkleurt het snelst, dus hieraan kun je het eerst zien of de broccoli vers is. Is de onderkant van de steel, het afgesneden deel, al iets aan het verkleuren van fris groen naar gelig of bruin, dan is de broccoli niet vers. Kies altijd een broccoli met een mooie, frisgroen gekleurde stronk.
Het ziet er misschien slap, verkleurd of gerimpeld uit, allemaal tekenen dat broccoli aan het bederven is. Je wilt ook geen afwijkende kleuren zien. Broccoli hoort groen te zijn, dus het is een slecht teken als de roosjes geel of bruin worden . Als er zichtbare schimmelplekken zijn, of als de broccoli er papperig uitziet, is het absoluut tijd om de bos weg te gooien.
Antwoord. Broccoli die geel wordt, is niet meer zo vers en zal langzaam voedingsstoffen verliezen. Probeer het te gebruiken als het vers en nog groen is. Om het vers te houden, bewaar het in een plastic zak in de koelkast en gebruik het binnen 3-5 dagen.
Week de broccoli, met de kop naar beneden, direct voor het koken in koud, gezouten water (1 theelepel zout op 8 kopjes water) gedurende 5 minuten. Eventuele beestjes drijven naar boven, waar u ze kunt redden of ze een zoute dood kunt laten sterven . (LET OP: Als u ze in zout water laat weken en ze vervolgens bewaart, worden ze rubberachtig en verwelken.
Snijd vervolgens roosjes van de broccoli en snijd de stronk in stukjes. Hoe kan je een broccoli schoonmaken? Spoel de broccoli kort onder de kraan en laat het uitlekken voordat je ze in de pan legt. Maak de roosjes heel klein, dan kun je de kooktijd ook iets verkorten.
Volgens Shannon Stover, MS, RD, docent voedselveiligheid bij Michigan State University Extension, is het echter niet aan te raden om voorgewassen producten thuis te wassen , omdat deze gewoonte verschillende risico's met zich mee kan brengen.
Maak in plaats daarvan een paar papieren handdoeken nat met water en wring ze uit. Bedek de gesneden broccoli met de natte papieren handdoeken en ga verder met het koken van de broccoli op dezelfde manier, maar voeg 30 seconden toe aan de kooktijd . Het vocht van de papieren handdoeken zal genoeg stoom creëren om de broccoli grondig te koken.
Broccoli — roosjes en stengels — moeten worden geblancheerd om effectief te kunnen invriezen . Als u het rauw invriest, krijgt u bittere, saaie groene, verschrompelde stengels. Blancheren behoudt de heldergroene kleur en de smakelijke smaak. U kunt het drie minuten blancheren in kokend water of vijf minuten stomen.
Hoe u gekookte broccoli kunt bewaren. Bewaar gekookte broccoli in een ondiepe, luchtdichte container of wikkel het stevig in folie voordat u het in de koelkast bewaart. Goed bewaard, blijft gekookte broccoli 3 tot 5 dagen houdbaar.