1. Bewaar je kaas in de koelkast. De koelkast is de beste plek hoe je kaas kan bewaren. Zorg ervoor dat de kaas goed is ingepakt om uitdroging en het absorberen van andere geuren te voorkomen.
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Bewaar de kaas (met papier) in een bewaardoos
Door de perfecte afsluiting blijft de kaas langer vers. En door het vochtrooster dat in de kaasdoos zit, ligt de kaas niet in het vocht en kan je het beter bewaren. Bovendien neemt de bewaardoos geen luchtjes aan, ideaal dus om kaas in te bewaren.
Volgens diverse kaasspeciaalzaken kun je harde kazen, zoals Parmezaanse kaas, buiten de koelkast bewaren bij een kamertemperatuur van acht tot vijftien graden. Zachte kazen, zoals brie, kunnen beter in de koelkast bewaard worden.
Regel één: gebruik vooral geen plasticfolie. Kaas moet kunnen ademen, en dat verhindert folie net. Gebruik liever bakpapier of speciaal kaaspapier (dat je in de gespecialiseerde handel kunt kopen). Vouw het papier zo strak mogelijk rond je restje kaas en maak het uiteinde vast met een stukje doorzichtige tape.
De meeste kazen moeten in bakpapier of gewaxt kaaspapier (als u dat kunt vinden) worden gewikkeld in een afgesloten plastic bak met vochtig keukenpapier of een doek om de luchtvochtigheid te reguleren en te voorkomen dat de kazen uitdrogen.
SCHOON: kaas neemt andere smaken op, dus houd de jouwe uit de buurt van aromatische voedingsmiddelen zoals uien of die geweldige curry die je voor de lunch hebt gemaakt. KOUD: de meeste kazen voelen zich prettig tussen 34 en 38 graden. BEKLEED: kaas verliest smaak en vocht wanneer het aan lucht wordt blootgesteld, dus zorg ervoor dat je het bedekt met bakpapier .
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.
Bewaar je kaas in de koelkast
De koelkast is de beste plek hoe je kaas kan bewaren. Zorg ervoor dat de kaas goed is ingepakt om uitdroging en het absorberen van andere geuren te voorkomen.
Gewaxte kaas moet worden bewaard op een koele en droge plaats, idealiter in een kaaskelder of een koelkast met gecontroleerde luchtvochtigheid . Zorg ervoor dat de kaas goed is ingepakt of in kaaspapier wordt bewaard voordat u deze opbergt.
De binnenkant van dit papier bestaat uit vershoudfolie, waardoor het niet uitdroogt. Een kaasdoos of een Tupperware bak zijn ook manieren om het natuurproduct te bewaren, maar bij kaaspapier blijft de kaas het meest smeuïg en smaakvol wat ons betreft.
kaasdoos (meervoud kaasdozen) Alternatieve vorm van kaasdoos (“container voor kaas”) Een apparaat dat vroeger door phreakers werd gebruikt om een vaste telefoonlijn om te zetten in een openbare telefoon .
In tegenstelling tot wat gedacht wordt, kan je kaas wel bewaren in de diepvries. Vooral harde kazen zijn daarvoor geschikt, maar het kan wel ten koste gaan van de smaak. De kaas blijft tot acht maanden goed in de diepvriezer. Zachte kazen vries je best niet in.
Een temperatuur tussen de 5 en 15 graden Celsius is ideaal voor de meeste kazen. Om een hele kaas langer vers te houden, kun je ervoor kiezen om de stukken van de hele kaas te vacumeren. Dit zorgt ervoor dat er geen lucht bij de kaas komt en vertraagt het rijpingsproces, waardoor de kaas langer vers blijft.
Kaas kunt u het beste bewaren in een vel kaaspapier dat u bij de kaasboer meekrijgt. Kaaspapier zorgt ervoor dat de kaas niet uitdroogt en de smaak het beste behoudt. Bewaar kaas niet in plastic want dat zorgt ervoor dat schimmels sneller kunnen groeien.
Wikkel het in papier
Knip gewoon een vierkantje bakpapier af en vouw het om je kaas heen alsof je een cadeautje inpakt. Vermijd huishoudfolie, aluminiumfolie en andere plastic wikkels, want deze kunnen je kaas de verkeerde smaken geven.
Er is ook speciaal, wasbaar kaaspapier verkrijgbaar. Ook vetvrij bakpapier of ademend huishoudfolie zijn goede opties op kaas in te bewaren. Door de verpakte kaas vervolgens in een container met luchtgaten te plaatsen, blijft die nog langer vers.
Misschien heb je het weleens gezien, maar in deze doos blijft vaak veel condens vocht hangen. Iets waar je kaas niet lekkerder en houdbaarder van wordt. Door het vocht en bij weinig schoonmaken van de doos kan de kaas sneller gaan schimmelen.
Tijdslimiet. Als we Bon Appetit mogen geloven, zit je met een stuk kaas dat maximaal vier uur buiten de koelkast is gegarandeerd goed. In dat tijdsbestek hebben bacteriën niet noemenswaardig de kans gehad zich te ontwikkelen. De houdbaarheid na die vier uur is afhankelijk van de kaassoort.
U kunt de kaas ook in bakpapier of slagerpapier wikkelen. Wikkel het vervolgens losjes in een Ziploc-zak . Controleer voordat u de rits sluit of er nog wat lucht in de zak zit, zodat uw kaas voldoende zuurstof en vochtigheid heeft.
Wikkel de kaas in kaaspapier en bewaar hem in een luchtdichte container of zak in de koelkast .
Goudse kazen blijven prima buiten de koelkast . Wanneer de kaas warm, 'zweterig' of zacht is bij levering, legt u de kaas gewoon in de koelkast en u zult zien dat de kaas weer 'hard' wordt (de warmte tijdens het transport zal de kwaliteit en/of de smaak van de kaas niet aantasten).
Voor langere termijn opslag, wikkel ze in bakpapier of vetvrij papier gevolgd door een laag plasticfolie of aluminiumfolie . Net als zachte kaas, wilt u deze soorten bewaren in de groentelade of op een koude plek achterin de koelkast. U kunt deze kazen ook invriezen, zolang ze goed verpakt zijn om vriesbrand te voorkomen.
Voordat u kaas bewaart, moet u het inpakken. Plasticfolie is uit den boze — kaas in plasticfolie wikkelen zorgt er alleen maar voor dat het sneller bederft. Kies in plaats daarvan voor bakpapier of vetvrij papier, waardoor de kaas kan ademen en extra vocht wordt voorkomen .
Bewaren: Kaasdoek is een uitstekende oplossing voor het bewaren van levensmiddelen zoals bladgroenten en harde kazen . Het zorgt ervoor dat vocht kan ontsnappen en dat er lucht in kan, zodat bederf wordt voorkomen. Bovendien dient kaasdoek als beschermlaag tegen insecten voor verse producten.