Komkommers en andere vruchtgroenten, zoals tomaat en paprika, bewaar je het beste in de kelder, berging, of op een koele plaats in de keuken. Daar blijven ze langer goed dan in de koelkast.
Komkommers kun je beter niet in de koelkast bewaren, want ze kunnen niet goed tegen de kou. Ze verliezen snel hun kwaliteit en worden slap. Bewaar ze daarom op een minder koele, donkere plaats: een voorraadkast of kelder. Normaal gesproken blijft een komkommer ongeveer een week goed.
Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.
Wikkel elke komkommer in een papieren handdoek en doe ze samen in een zip-top zak. Bewaar deze zak in de warmste zone van uw koelkast, zoals de deur of de bovenste planken .
Welke groenten bewaar je buiten de koelkast? Wat veel mensen niet weten is dat je komkommers, tomaten, paprika's en andere vruchtgroenten beter niet in de koelkast kunt bewaren. Zo drogen komkommers uit in de koelkast, waardoor de schil beschadigt en de komkommer uitdroogt.
Als ze onder de 50°F worden bewaard, zijn ze vatbaar voor 'koude verwondingen', waaronder waterdoorweekte plekken, putjes en versneld verval . Maar als u er absoluut op staat om uw komkommers te koelen, beperk het dan tot maximaal drie dagen en eet ze zo snel mogelijk op.
In tegenstelling tot wat mensen vaak denken, kun je komkommers beter niet in de koelkast bewaren. De groente kan niet goed tegen kou waardoor hij snel slap wordt. Buiten de koelkast is de komkommer 3 tot 7 dagen houdbaar. In de koelkast slechts 2 dagen.
Papieren handdoeken kunnen helpen vocht te absorberen om producten langer vers te houden. Bewaar komkommers niet in de buurt van tomaten, appels, avocado's of andere soorten producten die ethyleen afgeven . Dit gas kan ervoor zorgen dat komkommers sneller rotten.
Slappe komkommers kunnen weer tot leven worden gewekt door het uiteinde eraf te snijden en ze in een kom met koud water te zetten . Als je overgebleven plakjes komkommer hebt, bewaar ze dan in een afsluitbare bak met een vel keukenpapier om ze knapperig te houden.
Stevige komkommers zijn, buiten de diepvries, een week houdbaar. Komkommer invriezen kan ook. Dat doe je best niet met rauwe komkommer, die zo zijn smaak verliest en pap wordt. Gerechten met komkommer invriezen kan wel.
In een luchtdichte container worden ze snel blootgesteld aan condensatie, wat leidt tot een eerder dan noodzakelijke dood. Daarom blijven komkommers langer goed als je ze, gedroogd en verpakt, in een netzak of iets anders bewaart dat een beetje luchtstroom toelaat .
Doe de verpakte komkommers in een plastic zak .
Luchtstroom is essentieel om komkommers droog te houden en te voorkomen dat condensatie zich ophoopt in de hersluitbare zak. Nadat u de verpakte komkommers in de zak hebt gedaan, sluit u deze slechts half af.
# Komkommer met nog meer smaken
Een komkommer met nog meer smaken dat wil je en zó haal je er nog meer smaak uit. Doe na het pletten en snijden de stukken komkommer in een schaal en strooi er een snuf zout over. Zet een half uur in de koelkast.
Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
Als de komkommers glad aanvoelt en helemaal groen is, is deze rijp om te oogsten Wanneer men de komkommers te groot laat worden, ontwikkelt de plant geen nieuwe vruchten meer! Plant komkommers pas na ca. 4 jaar weer op dezelfde plaats.
Naast salades leent komkommer zich ook uitermate goed voor soep en sap door het hoge vochtgehalte van de groente. Voor deze bereidingen maakt het ook niet zoveel uit of je komkommer iets slapper is geworden. Is het uiteinde van je komkommer rimpelig of zelfs schimmelig? Snij gewoon een stukje van het eind af.
Komkommers drogen uit in de koelkast. De schil beschadigt waardoor ze sneller bederven. Bewaar ze daarom op een koele plaats in de keuken, de kelder of de berging. Laat de komkommer in zijn folie zitten.
Komkommers bestaan voor meer dan 95% uit water en leveren slechts 13 kcal per 100 gram. Het is een gezonde en caloriearme groente. Tijdens het dieet is het toegestaan om onbeperkt komkommers te eten.
Komkommers bevatten nauwelijks koolhydraten of calorieën: een half pond bevat ongeveer 15 calorieën, en dat is evenveel als in 5 pinda's. Als je dus je maag vult met komkommers in plaats van met ander voedsel, dan helpt dat als je wat gewicht wilt verliezen.
Bewaartip voor dit product
Bewaar een aangesneden komkommer in de koelkast. Verpak het stuk komkommer in plastic folie om uitdrogen te voorkomen. Niet geschikt om in te vriezen.
Droog de komkommers grondig, want overtollig water op het oppervlak kan bederf bevorderen . Zodra uw komkommer schoon en droog is, wikkelt u deze in een schone theedoek of papieren handdoek. Dit helpt condensatie en vochtigheid op afstand te houden, waardoor doorweektheid, schimmel en algehele achteruitgang worden voorkomen.
Snijd ze in dunne plakjes, gooi ze met een flinke hoeveelheid zout en doe ze in een zeef in een kom om de druppels op te vangen . Dit trekt water uit de komkommers en maakt ze knapperiger. Het haalt ook de bitterheid uit je komkommer als hij iets te lang aan de plant heeft gezeten.
Wikkel elke hele komkommer in een papieren handdoek en bewaar ze in een afsluitbare zak . Papieren handdoeken doen geweldig werk om overtollig vocht uit de komkommers te verwijderen, waardoor ze langer houdbaar blijven. Plaats de zak in de deur of aan de voorkant van de koelkast, wat doorgaans de warmste plekken in uw koelkast zijn.
Welke groente bewaar je buiten de koelkast? Vruchtgroenten zoals tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado kun je beter buiten de koelkast bewaren. In de koelkast bederven ze sneller door de kou. Groente als komkommer en paprika zijn in de supermarkt vaak verpakt in plastic folie.
Het plastic is een barrière is voor water, zuurstof, aroma's en verontreinigende stoffen en beschermt tegen fysieke schade. Door de komkommer in plastic te verpakken kan de houdbaarheid van 3 dagen naar 13 tot 17 dagen.