Zelf pindakaas maken is erg eenvoudig. In een blender of hand-mixer, mix je 500 gram geroosterde ongezouten pinda's, met suiker, en misschien een beetje zout. Tijdens het mixing voeg je drop bij drop extra olie toe, totdat je vindt dat de pindakaas de juiste smeuïgheid heeft.
Als het mengsel te droog dreigt te worden, doe er dan een scheutje olie bij, ook een scheutje gember siroop en/of citroensap kan het wat smeuïger maken en de gember is een heerlijke combi met de pinda. Het is niet goedkoper dan in de winkel, maar je weet wat er in zit en het plakt niet zo aan je verhemelte.
Laat de pindakaas smelten. Doe een paar lepels pindakaas in een schaal die je in de magnetronschaal en zet het er steeds 15 seconden in totdat je een saus-achtige substantie hebt.
Als je alleen pindakaas gebruikt, is hitte de sleutel. Pindakaas bevat van nature veel vet, maar dat vet is bijna vast bij kamertemperatuur. Om het zacht te maken, heb je wat hitte nodig. In mijn geval verwarmde ik twee eetlepels in een hittebestendige kom en roerde toen als een gek .
Roer er wat neutrale olie door
Als je helemaal tot de bodem van een pot zit en de notenboter droog en kruimelig is (je hebt hem toch niet ondersteboven bewaard?), kun je hem het beste wat leven geven door er wat olie aan toe te voegen. Doe er gewoon een paar druppels neutrale olie (zoals koolzaadolie of pindakaas) bij en roer tot alles is opgenomen.
Pinda-olie is een hard type of olie en maakt de pindakaas snel droog. (Meer)olie toevoegen. De pinda-olie die vrijkomt bij het malen van de pinda is dus niet genoeg. Je krijgt het smeuïg, bij naar behoefte, een beetje olie erdoor te mengen met een lepel of een mes.
Twee eenvoudige manieren om pindakaas te verdunnen
De National Peanut Board raadt aan om een beetje water toe te voegen voor wat extra vocht . Voeg het water langzaam toe en zorg ervoor dat u het niet overdrijft — te veel water kan de pindakaas dun maken. Een andere optie is om pindakaas te verwarmen om het vetgehalte vloeibaar te maken.
Je kunt proberen om de oude pindakaas op een bakplaat te leggen en deze voorzichtig te verwarmen in een oven op een lage temperatuur, rond de 250°F (120°C), gedurende een paar minuten . Dit kan helpen om het wat zachter te maken en wat van de oorspronkelijke textuur te herstellen.
neem een goed botermes en meng de grove PB erdoorheen voordat je het probeert te smeren. En smeer dan langzaam met de geribbelde kant van het mes de PB erop . Meestal gebruik je met deze methode meer PB, maar je krijgt ook geen gaten. De andere optie is om boter of margarine te smeren voor de PB en dat zou ook moeten helpen.
Zodra je pindakaas in de pan is afgemeten, zet je de pan op het fornuis en zet je de brander laag. Verwarm de pindakaas geleidelijk om te voorkomen dat het een verbrande smaak krijgt. Roer voortdurend. Roer voorzichtig met een lepel terwijl de pindakaas langzaam opwarmt.
Laagje olie
Bij het maken van pindakaas smelten deze vetten en worden ze dus vloeibaar. De harde stukjes pinda drijven eerst nog een tijdje in dit vet, maar zakken daarna naar beneden. Dit gebeurt dus vooral bij 100% pindakaas, omdat hier verder niets anders aan wordt toegevoegd dan pinda's.
In 100% pindakaas zit geen palmvet. Palmvet staat vanwege de impact op het milieu in een kwaad daglicht. Omdat er geen palmvet in 100% pindkaas zit, is hij duurzamer. Daardoor ontstaat wel vaak een laagje olie bovenop de 100% pindakaas in het potje.
Is je pindasaus te dun? Voeg dan wat extra pindakaas toe. Juist te dik? Verdun 'm dan met water.
Kook de pinda's minstens drie uur . Haal na drie uur een pinda eruit en proef het. Als het niet zacht genoeg is, blijf dan koken tot de gewenste zachtheid is bereikt.
Het enige wat je hoeft te doen is de pot pindakaas ondersteboven in de koelkast te bewaren . Als je klaar bent om te smeren of scheppen, draai je de pot om, open je hem en schep je hem op. Roeren is niet nodig!
Zeker weten! Zorg er alleen voor dat u SKIPPY ® Peanut Butter in een magnetronbestendige container doet . SKIPPY ® Peanut Butter potten kunnen echter niet in de magnetron of oven.
Je kunt je harde pindakaasresten in de nieuwe pot stoppen
Als je de oude, harde pindakaas uit de pot schraapt, en bovenin de nieuwe pot stopt, zorgt die olie ervoor dat de harde restjes weer zacht worden.
Als je nou alleen olie, pinda's, beetje zout, beetje suiker door elkaar doet, dan krijg je dit. Die pindakaas is hartstikke vloeibaar.
Roer er wat olie door
De makkelijkste manier om uitgedroogde pindakaas te redden is door wat olie in de mix te roeren. Epicurious raadt aan om een neutrale olie te gebruiken zoals canola- of pindaolie die geen nieuwe smaken aan je spread toevoegt.
Dus ik zocht op Google naar Salvaging Undercooked Peanut Brittle en volgde Tiffany's behulpzame instructies om de stukjes terug in de pan te gooien, het vuur hoger te zetten en te roeren, roeren, roeren tot het kookt en wacht met het gieten in de pan tot het 300 graden is .
Waarom is mijn pindakaas bros taai / plakkerig / niet hard geworden? Dit is een temperatuurprobleem . Zorg ervoor dat de snoepthermometer precies 300ºF / 149ºC bereikt, wat de harde scheurfase is, voordat u het op de bakplaat giet.
Wat maakt het broos? De suiker wordt gekookt tot 300ºF (149ºC) - hard crack stadium ; wat, wanneer het is ingesteld, hard zou zijn als een lolly.
De onderstebovenmethode: bewaar een pot natuurlijke pindakaas ondersteboven gedurende één tot drie dagen en schud hem vervolgens 20 seconden voordat u hem opent .
Begin met iets minder dan gelijke delen warm water op notenboter en voeg meer water toe indien nodig , totdat de saus de gewenste consistentie heeft. Je wilt hem dunner om te besprenkelen en dikker om te dippen.
Wanneer je klaar bent om te smeren, draai je de pot weer rechtop (waardoor de olie zich gelijkmatig verdeelt) en open je langzaam het deksel . Game, veranderd. Herhaal de flip om de paar dagen als je vaak pindakaas eet. De omgekeerde truc werkt op alle soorten natuurlijke notenboter, inclusief amandel- en cashewnotenboter.