Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Lindt Difference – Wat maakt Lindt-chocolade zo uitzonderlijk? In 1879 revolutioneerde Rodolphe Lindt de chocoladeproductie door een techniek uit te vinden die bekendstaat als “concheren”: de chocolademassa wordt verhit en krachtig geklopt om de romige, fluweelzachte textuur van Lindt-chocolade te produceren .
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
Lindt & Sprüngli Groep
Het traditionele Zwitserse bedrijf met wortels in Zürich is een wereldleider in de premium chocoladecategorie. Tegenwoordig worden kwaliteitschocoladeproducten van Lindt & Sprüngli geproduceerd op 12 eigen productielocaties in Europa (Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk, Oostenrijk) en de VS.
Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Dagelijks worden in onze fabrieken vele miljoenen tabletten tedere Milka Alpenmelkchocolade geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat elke Milka tablet even goed smaakt, wordt de chocolade volgens een uniform recept en in een nauwkeurig gecontroleerd proces geproduceerd.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
Hier worden de zorgvuldig geselecteerde cacaobonen gemengd volgens nauwkeurige recepten. De daadwerkelijke bonenmix is een goed bewaard geheim van de fabrikant, omdat het vakkundig mengen van de smaken van de individuele bonensoorten uit verschillende regio's is wat Lindt chocolade zijn speciale smaak geeft.
De glad smeltende vulling
Het recept voor de Lindor-vulling is een goed bewaard geheim. Het is een vorm van ganache die we voorzichtig in de delicate schelpen gieten voordat we het laten opstijven. Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong .
Het merk Lindt wordt daarentegen geproduceerd door een zeer professionele, grootschalige chocoladefabriek . De technische kwaliteit van hun maal-, meng-, concheer- en temperprocessen lijkt dus zeer goed te zijn. Dat betekent dat Lindt-chocolaatjes een zeer hoge technische kwaliteit hebben met een zeer zachte textuur.
Ja, Lindt wordt over het algemeen beschouwd als een luxe of high-end chocolademerk in Europa . Het staat bekend om zijn premium kwaliteit chocolade en wordt vaak geassocieerd met luxe en verwennerij. Is er een smaakverschil tussen Lindt chocolade geproduceerd in Zwitserland en in de VS? Ja, er is een groot verschil!
Ingrediënten: cacaomassa, cacaoboter, suiker, watervrij MELKvet. Allergenen: Kan HAZELNOTEN, andere NOTEN, MELK en SOJA bevatten.
Het effect hiervan is dat wanneer je voldoende warmte toevoegt om de kristallen af te breken, ze meer warmte absorberen dan normaal gesproken zou gebeuren bij eenvoudige warmteoverdracht. Je ervaart het dan als koud (het is namelijk maar iets lager dan de lichaamstemperatuur).
In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam. Het merk Milka heeft een zeer bekend symbool: de "Milka-koe". Opmerkelijk aan deze koe is de lila kleur en de Alpenkoeienbel rond haar nek.
De klassieke smaak van donkere chocolade heeft een rijke, intense en perfect gebalanceerde smaak. Geniet van de rijke en krachtige smaak van geroosterde cacao terwijl Lindt EXCELLENCE 70% delicaat op uw tong smelt en de tonen van rood fruit en vanille zich ontpoppen.
Lekkerste chocolade ter wereld
Als je een chocolaatje wilt met gezondheidsvoordelen, dan is pure chocolade de beste keuze. Zoekt u echter iets romigs en heerlijks, dan is witte chocolade de beste keuze. Welke soort chocolade je ook kiest, zorg ervoor dat je er met mate van geniet!
Het geheim van Lindts unieke smaak schuilt in de zorgvuldige selectie en blending van premium cacaobonen uit 's werelds meest exclusieve herkomstgebieden . Maar het zijn niet alleen de hoge kwaliteitsnormen die een sleutelrol spelen, onze duurzame toeleveringsketen is net zo belangrijk.
Volgens Mondelez, eigenaar van Toblerone, zijn het de kostendruk die achter de verandering zitten . Vooral cacao is de afgelopen tien jaar flink in prijs gestegen. En het zwakkere pond sinds de stemming van het Verenigd Koninkrijk om de EU te verlaten, betekent dat het nog duurder is geworden om voor dit soort ruwe ingrediënten op de wereldmarkt te betalen.
De pure chocolade van Amedei, Amedei Porcelana , wordt vaak de duurste chocolade ter wereld genoemd. Het heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder “Best bean to bar”, “Best Dark Chocolate Bar” en de “Golden Bean Award” (Academy of Chocolate Awards).
Lindt & Sprüngli AG, beter bekend als Lindt, is een Zwitserse chocoladefabrikant.
Bij Lindt geloven we in het vieren van speciale gelegenheden met iets buitengewoons. Daarom wijden onze Lindt Meester Chocolatiers zich elk jaar weer aan het creëren van heerlijke seizoensgebonden lekkernijen gemaakt van de allerbeste Zwitserse chocolade.
Zijn Lindt-producten koosjer? Alle LINDOR-truffels van Lindt USA zijn nu gecertificeerd als koosjer (zuivel) door Kof-K . Er zijn enkele smaken die altijd worden geïmporteerd en deze zijn niet koosjer gecertificeerd: Amandel.