Bij Lindt geloven we in het vieren van speciale gelegenheden met iets buitengewoons. Daarom wijden onze Lindt Meester Chocolatiers zich elk jaar weer aan het creëren van heerlijke seizoensgebonden lekkernijen gemaakt van de allerbeste Zwitserse chocolade.
Ondanks de Eerste Wereldoorlog bloeide de Zwitserse chocolade-industrie en Lindt & Sprüngli speelde een belangrijke rol in dit succes.
Toblerone is een Zwitsers chocolademerk dat wordt geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Mondelēz International, tot 2012 bekend als Kraft Foods. Het is bekend door de 'bergachtige' vorm van de chocoladereep, gevormd naar de berg Matterhorn in Zwitserland, en ook door de gele verpakking in prisma-vorm.
De Lindt lindor chocolade bonbons zijn gemaakt van zwitserse pure chocolade. Proef de onweerstaanbaar zacht smeltende pure vulling gemaakt door onze Lindt meester chocolatiers.
Lindt & Sprüngli AG, beter bekend als Lindt, is een Zwitserse chocoladefabrikant.
Lindt is al vanaf 1845 een van de bekendste chocoladefabrikanten van Duitsland. Hier verkopen ze hun chocola en ook nog eens tegen prijzen die goedkoper zijn dan in Nederland. Hier vind je vast een zoet cadeautje voor je geliefde, maar als je zelf wil inslaan kan dat ook.
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam. Het merk Milka heeft een zeer bekend symbool: de "Milka-koe". Opmerkelijk aan deze koe is de lila kleur en de Alpenkoeienbel rond haar nek.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Belgische chocolade staat bekend om het gebruik van hoogwaardige cacaobonen. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit verschillende regio's over de hele wereld, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt gekozen. Het gebruik van hoogwaardige cacaobonen zorgt voor een unieke smaak en textuur in Belgische chocolade.
Nederlandse producenten van chocolade zijn bijvoorbeeld Baronie - De Heer, A. Driessen, Droste, Verkade, Rademaker, Union Edel Chocolade, Van Houten, Venz en Tony's Chocolonely.
Toblerone is een Zwitsers merk, maar wordt intussen al jaren geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf Mondelēz.
Lindt Lindor assorted chocolade bonbons bestellen | Albert Heijn.
Er zijn enkele gerechten en specialiteiten zoals fondue, Älplermagronen of chocolade, die typisch Zwitsers zijn. Van een eigen Zwitserse keuken kun je echter nauwelijks spreken. Er is een keuken met Berner schotel en Berner rösti. Een keuken met Waadtlandse saucisson en lookgroente.
Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
De cacaoboon en het verwerken daarvan bestaan al veel langer, maar chocolade werd pas echt populair toen de Zwitsers in de 19e eeuw technieken bedachten om chocolade te laten glanzen, houdbaar en stevig te maken, en melkchocolade uitvonden.
Jumbo heeft een akkoord gesloten met vier grote voedingsleveranciers, waardoor lege schappen in de winkel langzaam weer gevuld zullen worden. Het gaat onder meer om merken als Milka, Oreo en Douwe Egberts.
Een groot deel van de chocolademerken die jij nu kent komen uit de fabrieken van Nestlé. Van Smarties tot After Eight en van Nuts tot Caramac.
De winnaar
De gedecoreerde figuurtjes van Aldi kwamen het best uit de test, met een score van 20,5/25. De chocolade Sinterklaas van Hema (die van 125 g) kaapte de zilveren medaille weg met 19,5/25 en de derde plaats is voor Carrefour met een mooie 18,25/25.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.