Côte d'Or L'Original is een chocoladereep van melkchocolade met een rokerige smaak en tonen van vanille.
Côte d'Or BRUT is verkrijgbaar in drie bijzondere smaakvarianten: melkchocolade met hazelnoten en gekarameliseerde amandelen, pure chocolade met pecannoten en cranberries en pure chocolade met met sinaasappel en amandelen.
Na twee jaar onderzoek en een volledig nieuw productieproces, vond Côte d'Or het verrassende evenwicht tussen de bittere smaak van zwarte chocolade en de zoetzure smaak van fruit. De nieuwe fruitsensatie is een ware revolutie in de chocolademarkt en Côte d'Or pakt uit met maar liefst vier smaken.
Côte d'Or l'Original melk. Laat je verleiden door het unieke karakter van onze l'Original melkchocolade. We gebruiken voor deze chocolade een mix van cacaobonen met een intens en rijk aroma. De chocolade breekt krachtig, waarna het heerlijk zacht smelt in de mond.
Sinds 1883 creëert Côte d'Or intense chocolade met een krachtig en ongerept karakter. Côte d'Or dankt zijn onmiskenbare smaak aan een zorgvuldige selectie van kwaliteitsvolle cacaobonen. Samen met Cocoa Life bouwt Côte d'Or aan een duurzame toekomst van cacao.
Côte-d'Or (letterlijk " Gouden Helling ", "Gouden Helling") is een departement in het oosten van Frankrijk. Het is een van de 83 eerste Franse departementen die tijdens de Franse Revolutie zijn ontstaan en een van de acht departementen van de regio Bourgogne-Franche-Comté.
Cote d or chocolade kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België, maar de olifant uit het logo van Cote d or is een ode aan het land waaraan het merk zijn successen te danken heeft. Het Afrikaanse Ghana, dat een groot leefgebied is voor de slurfachtigen, is het land waar veel cacaobonen uit geïmporteerd worden.
Gezondheid
COTE D'OR MIGNONNETTES CHOCOLADE STUKKEN KOFFIE 210 GR is niet geschikt als onderdeel van je dagelijkse voeding. COTE D'OR MIGNONNETTES CHOCOLADE STUKKEN KOFFIE 210 GR kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Sinds 2012, door de overname van Kraft Foods, is het onderdeel van het Amerikaanse bedrijf Mondelēz International.
Côte d'Or, het lovebrand van de Belgen
De chocolade is sinds 1883 altijd de favoriet bij uitstek van de Belgen geweest. 7 op 10 Belgen herkent de unieke smaak blind en 70% van de Belgische huishoudens heeft Côte d'Or in huis.
Het is aantoonbaar uniek onder de departementen omdat het een naam heeft die poëtisch is in plaats van geografisch. Gegeven door de vertegenwoordiger van Dijon (fr:Charles-André-Rémy Arnoult), zou het verwijzen naar het herfstgoud van de flanken van de heuvels in het wijnbouwgebied .
Côte d'Or Repen Assortiment - 56 stuks.
De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land.
Côte d'Or Brut pure chocolade pecannoten & cranberries 46%
De chocolade is lekker. Het zijn flinke happen, maar de smaken zijn goed. Omdat de noten niet helemaal ingekapseld zitten, zijn ze een beetje uitgedroogd. Dat is zonde voor het mondgevoel.
De Côte de d'Or is het hart van de Bourgogne. Côte d'Or betekent letterlijk “van goud”, maar in dit geval is het woord afgeleid van Oriental wat oostelijk betekent; de oostenlijke (gouden…) helling dus.
De chocolades van To'ak. Bekend als de meest exclusieve en tegelijk duurste chocoladerepen ter wereld. Geheel gemaakt in Ecuador. Gelukkig hebben ze voor de mensen als wij die geen honderden euro's klaar hebbe liggen voor een chocoladereep inmiddels ook de 'Signature' lijn.
Friis-Holm Chokolade (Denemarken) was de meest bekroonde met 16 prijzen, waaronder 7 zilveren en 9 bronzen. Andere meervoudig prijswinnaars dit jaar waren: Fu Wan Chocolate (Taiwan) met 11 prijzen, Kasama Chocolate (Canada) 10 prijzen, Fjåk Chocolate (Noorwegen) 10 prijzen. Een van de hoogste scores ging naar Mary Chocolate Co.
Lekkerste chocolade ter wereld
Als je een chocolaatje wilt met gezondheidsvoordelen, dan is pure chocolade de beste keuze. Zoekt u echter iets romigs en heerlijks, dan is witte chocolade de beste keuze. Welke soort chocolade je ook kiest, zorg ervoor dat je er met mate van geniet!
Côte d'Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het ongewijzigde recept (een hoog cacaogehalte en de onberispelijke en standvastige kwaliteit van de bonen), het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.
De productie van vloeibare chocolade blijft in Halle, waardoor het label made in Belgium behouden blijft. De fabriek van Côte d'Or wordt door de huidige eigenaar Mondelez verkocht aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut.
In 1987 werd Côte d'Or overgenomen door het Zwitserse bedrijf Jacobs Suchard, dat later fuseerde met Kraft General Foods. Kraft, de grootste voedingsgroep ter wereld, is met de merken Côte d'Or en Milka in zijn merkenportefeuille de Belgische marktleider en palmt ongeveer een derde van de chocolademarkt in.
De wijnbouwers kozen de naam van de appellatie Bourgogne Côte d'Or als verwijzing naar de oriëntatie van de wijnhellingen .
Vertaling van "dun"." in Frans
mince."
In druk kan in het Frans de "œ" worden gebruikt om aan te geven dat het om één klank gaat, en niet om twee afzonderlijke klinkers "o" en "e", zoals in coëfficiënt. Mede als gevolg van de beperkingen van tekstverwerkers (of hun gebruikers) wordt dit uitgangspunt echter vaak niet standaard gehanteerd.