Overal zijn de
De pralines van Leonidas worden gemaakt in België.
Leonidas is nu eigendom van de Grieks-Belgische families Kestekidou en Kestekoglou, die samen plaats 610 innemen op de lijst van rijkste Belgen. In 2016 werd directeur Dimitrios Kestekoglou genoemd in het kader van de Panama Papers.
Het wereldwijde succes van de Belgische chocolade
Leonidas is al meer dan 100 jaar een groot succes. Dankzij zijn onberispelijke kwaliteit en betaalbare prijzen is het merk uitgegroeid tot een echte wereldtopper.
In 1937 registreert hij het merk Leonidas bij de stad Brussel. Hij vernoemt het naar zijn oom en kiest als logo voor de Griekse strijder Leonidas, om zijn oom te eren.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Belgische chocolade staat bekend om het gebruik van hoogwaardige cacaobonen. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit verschillende regio's over de hele wereld, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt gekozen. Het gebruik van hoogwaardige cacaobonen zorgt voor een unieke smaak en textuur in Belgische chocolade.
Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic. Zet de doos vervolgens in een koele afgesloten ruimte, zoals een kast of rek in de gang of de kelder. Eet je Leonidas-pralines in elk geval binnen enkele weken op en bewaar ze nooit langer dan drie maanden.
In Nederland heeft Leonidas 200 winkels, het merendeel shop-in-shop.
Leonidas franchise produceert nu vanuit twee locaties in Brussel en heeft momenteel meer dan 1.200 onafhankelijke Leonidas franchise winkels in 40 verschillende landen wereldwijd.
Chocolade bewaren in de koelkast
Chocolade blijft op zijn best als je het droog, donker en koel bewaart. Daarom bewaren veel mensen chocolade in de koelkast.
Sommige plekken lijken wellicht geen warme plek, maar kunnen dat wel zijn. Denk aan plekken rondom ovens, huishoudelijke apparaten als vaatwassers en drogers en aan de vloer in het geval van vloerverwarming. De beste temperatuur om chocolade en bonbons te bewaren is tussen de 13 en 18 graden Celsius.
Ook de verse handgemaakte varianten. Wanneer je bonbons tussen 15 en 18 graden en droog opslaat, kun je er tussen de 30 en 40 dagen van genieten. Hiervoor zijn wel speciale bewaaromstandigheden nodig. Chocolade is gevoelig voor zijn omgeving.
Leonidas wil je momenten van puur genot laten beleven. Daarom gebruiken onze Meester-Chocolatiers alleen chocolade op basis van 100% pure cacaoboter.
In 250 gram gaan 16 tot 17 bonbons. Het vermelde gewicht is netto, dus zonder verpakking. U hebt de keuze uit verschillende samenstellingen van puur, melk en wit.
Kun je chocolade bonbons invriezen? Ja, je zou chocolade bonbons in de vriezer kunnen bewaren om de houdbaarheid te verlengen. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit achteruit kan gaan. Door het vocht kan de chocolade namelijk wit uitslaan.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
De vakkundige Dutch Pastry Team jury beoordeelt de bonbons op techniek, structuur en smaak. Maikel Vet van MaDe Chocolaterie heeft de 2de prijs bij de 'Beste Bonbon van Nederland' 2022 gewonnen.
Japanners (2,2 kilo), Nederlanders (2,9 kilo) en Spanjaarden (3,1 kilo) zijn het minst geneigd chocolade te eten.
Overal zijn de pralines van Leonidas te koop. En allemaal komen ze uit de fabriek in Brussel. Geproduceerd met respect voor de vier sleutelwaarden van starter Leonidas: versheid, kwaliteit, keuze en betaalbaar voor iedereen.
Gemiddelde voedingswaarde per 100g : Energie 2158kJ / 516kcal –Vetten 31g – waarvan verzadigde vetzuren 14g – Koolhydraten 51g – waarvan suikers 46g – Vezels 3g - Eiwitten 5g – Zout 0,1g. Op een koele en drooge plaats bewaren tussen 15°C en 18°C.
Deze gekarameliseerde witte chocolade, ook wel 'dulcey' genoemd, is bijzonder lekker en smeuïg.