Het beste bewaar je mandarijnen op een koele donkere plek, rond de 12-15 graden. Mandarijnen zijn dan ongeveer 10 dagen goed. Het invriezen van mandarijnen is geen aanrader. Vaak wordt de mandarijn zacht en komt de smaak te vervallen.
Bewaar ze buiten de koelkast: In tegenstelling tot sommige andere fruitsoorten, mag je mandarijnen niet in de koelkast bewaren als je ze nog niet hebt geschild. Ze blijven goed bij kamertemperatuur. Mandarijnen invriezen is ook geen goed idee. Nadat je ze ontdooit zijn ze slap en smakeloos.
Bewaar mandarijnen liefst buiten de koelkast, op een koele (12-15°C), donkere plaats. Dan zijn ze 5 tot 10 dagen houdbaar. Mandarijn is ideaal om zo uit het vuistje te eten als tussendoortje. Partjes mandarijn kun je ook goed gebruiken in een salade of in een fruitwrap.
Ook citrusvruchten zoals sinaasappels, mandarijnen en citroenen kun je bij warm weer het beste in de koelkast bewaren. Alleen exotisch fruit zoals banaan, ananas, mango en meloen kunnen niet goed tegen de kou. Bewaar dit soort fruit liever op de fruitschaal.
Mandarijnen invriezen
Verdeel de mandarijnen in kleinere stukken (makkelijker om in de blender te doen). Doe de mandarijnstukjes in een enkele laag in een diepvrieszak of -bakje . Dit maakt het later makkelijker om de partjes uit elkaar te halen.
Fruitsoorten die veel ethyleen uitstoten of heel erg vatbaar ervoor zijn kun je dus beter niet naast elkaar bewaren – behalve als je dus wilt dat ze snel rijp worden – zijn: appels, abrikozen, bananen, kiwi's, pruimen, perziken, papaya's, passievruchten en mango's.
Voor volwassenen geldt het advies om minimaal 2 porties fruit per dag te eten. Een sinaasappel geldt als één portie fruit. Van mandarijnen moet je er 2 eten voor één portie. Als je steeds andere fruitsoorten kiest krijg je alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.
Een teveel aan vitamine C zal jouw lichaam via je urine verlaten, maar een teveel aan suiker uit fruitsoorten is niet goed voor je. Probeer daarom niet meer dan twee mandarijnen per dag te eten en vul dit aan met een andere fruitsoort. Zo blijf je variëren met fruitsoorten en voldoe je ook aan de schijf van vijf.
Hoe weet ik of een mandarijn niet goed meer is? De mandarijn is beschimmeld, helemaal uitgedroogd of verliest zijn smaak. Dit bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of zelfs proeven. Satsuma mandarijnen zijn makkelijker te pellen dan sinaasappels, omdat ze losser in hun schil zitten.
Zijn bevroren mandarijnen lekker? Ze smaken geweldig ! De vriezer bewaart de textuur en smaak van de sinaasappels goed, dus je zou niets van die citrusachtige goedheid moeten missen. Hoe eerder je je sinaasappels eet, hoe beter ze zullen smaken, dus ga snacken!
Dus ja, je kunt een hele sinaasappel invriezen —doe hem eerst in een diepvrieszak — maar de kans is groot dat de textuur verpest wordt als hij ontdooit. Bovendien moet je uren wachten tot een keihard bevroren sinaasappel ontdooid is voordat je er iets mee kunt doen.
Je kunt de mandarijnen met of zonder schil invriezen . Mandarijnen, clementines en satsuma's, wat allemaal soorten mandarijnen zijn, kunnen in deze recepten door elkaar worden gebruikt. (Hoewel een citrusvrucht met een dikkere schil, zoals een navelsinaasappel, moeilijker te pellen is als hij eenmaal bevroren is.)
Ze zijn vetvrij en natriumarm, waardoor ze een gezonde snackkeuze zijn. Eén mandarijn, ongeveer 2 ½ inch in diameter, bevat: Calorieën: 47.
Net als veel andere fruitsoorten, zijn ook mandarijnen een goede bron van vezels. Vezels staan vooral bekend om het verbeteren en soepel houden van je stoelgang, maar ze hebben ons nog meer gezondheidsvoordelen te bieden. Bijvoorbeeld: Een gezondere darmflora, doordat de goede bacteriën in je darmen de vezels eten.
Er zijn ook gerapporteerde gezondheidsvoordelen van het eten van mandarijnenschillen . De schil bevat een superflavonoïde, of antioxidant, genaamd tangeretin. Superflavonoïden hebben in onderzoeken veelbelovende resultaten opgeleverd als een effectieve manier om cholesterol te verlagen. Gezonde niveaus van vitamine C in uw lichaam zijn gekoppeld aan een gezonde huid.
Een fruitontbijt laat je bloedsuikerspiegel teveel stijgen
Het eten van suikers, dus ook het eten van fruit, zorgt ervoor dat de hoeveelheid suiker (glucose) in je bloed gaat stijgen. Dat hoort ook zo, want dan kan deze belangrijke bron van energie door het lichaam worden vervoerd naar de cellen die dat nodig hebben.
Fruit lijkt misschien iets lichts dat nog best 's avonds kan, maar Johan helpt je uit die droom: “Fruit is geen aanrader, omdat de suiker erin je opnieuw alerter maakt, terwijl je lichaam juist tot rust moet komen.”
Ga dan voor fruit dat rijk is aan melatonine. Denk hierbij aan zure kersen, bananen, sinaasappels, ananas en frambozen. Bananen zijn naast melatonine ook rijk aan kalium en magnesium. Deze twee mineralen dragen bij aan het voorkomen van slapenloosheid.
Nou, we zijn hier om je onze beste, eerlijke review te geven om je op de hoogte te houden. Het vriesdrogen van de mandarijnen was op zijn zachtst gezegd interessant . Deze sappige vruchten werden superdroog en knapperig nadat we ze hadden gevriesdroogd. Het was bijna alsof je pluisjes at, bij gebrek aan een beter woord.
Het is zo makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is je mandarijnen een nacht in de vriezer te leggen . En ja, je kunt ze eerst schillen als je dat liever hebt. Laat ze dan een paar uur op kamertemperatuur staan, zodat ze een beetje zachter worden.
- Mandarijnen: Een half kopje mandarijnen uit blik levert meer vitamine C (57 procent van de ADH) dan vers geschilde mandarijnen . (Kies voor fruit uit blik met het laagste suikergehalte.)
Ik vries citrusvruchten vaak in en met zoveel variëteiten is hier een generieke 'how to'. Je kunt ze heel laten of in partjes verdelen (verwijder wel het merg). Je kunt ze ook in plakjes snijden of raspen.
Invriezen. Het is het beste om citrusvruchten zonder schil in te vriezen, maar ze kunnen ook in hun geheel of in plakjes worden ingevroren . Vries de schil in als u deze niet direct wilt gebruiken.
Bewaar hele mandarijnen in de groentelade van de koelkast . Of doe mandarijnen in een kom en dek ze losjes af met Glad ® Press'n Seal ® wrap. Bewaar in de koelkast.