Pompoensoep kun je, eenmaal afgekoeld (i.v.m. bacteriën), ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren. Bewaar soep in een afgesloten bakje. Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer.
Kun je pompoensoep invriezen? Pompoensoep kun je tot 3 maanden bewaren in de vriezer. Laat de soep afkoelen en doe hem daarna in luchtdichte doosjes. Kies voor het gemak doosjes ter grootte van een portie en laat wat ruimte vrij, zodat de soep bij het bevriezen kan uitzetten.
Groenten zoals pompoen, knollen en wortelen kun je perfect invriezen zonder ze vooraf te bereiden of blancheren. Let er wel op dat je de pompoen in hapklare blokjes snijdt. Bovendien zijn ze daarna niet meer voor elk gerechtje geschikt. De blokjes nemen namelijk extra water op tijdens het bevriezen.
Bewaartip voor dit product. Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast.
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen en 3 maanden bewaren in de vriezer. Zorg ervoor dat er een laagje lucht overblijft in het bakje, zodat de soep bij het vriezen kan uitzetten zonder dat je diepvriesbakje barst. De pompoensoep warm je weer op door het al roerend op laag vuur aan de kook te brengen.
Andere groenten kunnen heel goed worden ingevroren en werken het beste als ze eerst worden geblancheerd. Om te blancheren dompelt u de groente gewoon 2 minuten in kokend water, haalt u ze eruit en houdt u ze onder koud water om het kookproces onmiddellijk te stoppen. Pompoenen zijn een geweldig voorbeeld van een groente die perfect is om in te vriezen .
Pompoenpuree kan prachtig worden ingevroren zonder dat de textuur of smaak verandert na het ontdooien . Doe de restjes in een luchtdichte diepvrieszak of, als u het vooraf wilt verdelen, schep ½ kopje bolletjes in een muffinvorm of 1 eetlepel hoopjes in een ijsblokjesvorm.
De beste manier om pompoen veilig te bewaren is door het in te vriezen . Als u op zoek bent naar een houdbare optie, dan is het inmaken van pompoenblokjes in druk aanbevolen.
Soep ontdooien in een warmwaterbadje
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
En vergeet de varianten met veel groente, granen en pasta niet; die kunnen snel papperig worden. Goed, een beetje ontmoedigend, die vriezer. Gelukkig werkt-ie juist heel goed voor gepureerde groentesoepen, bouillon en soepen met veel vlees of bonen.
Ongeacht waar u uw soep in bewaart, vergeet niet om uw soep altijd te laten afkoelen voordat u deze in de vriezer zet . Een gloeiendhete bak soep kan gemakkelijk voedselbacteriën ontwikkelen vanwege de tijd die het kost om af te koelen en in te vriezen. Het kan ook de temperatuur van de andere voedingsmiddelen in uw vriezer aantasten.
Als je iets invriest in je vriezer thuis, vriest het heel langzaam in (d.w.z. mush city). Om die reden kun je soep wel opnieuw invriezen , maar vlees niet zozeer. Hij merkt ook op dat invriezen de groei van bacteriën stopt, maar bestaande bacteriën niet doodt.
Er zijn verschillende manieren om pompoensoep dikker te maken. De makkelijkste manier is om de soep te laten inkoken door wat van de vloeistof te laten verdampen. Je kunt ook een papje van bloem of maizena en water gebruiken, een theelepel of twee van een van beide verdikkingsmiddelen toevoegen aan een kleine kom en 2 tot 3 theelepels soep erdoor roeren om een papje te maken .
Vermijd zure (of zoete) soep
Melkproducten zoals kruidenkaas of room maken de soep ook zuurder, dus gebruik deze met mate. Soep die te traag wordt afgekoeld, wordt ook sneller zuur. Je koelt de soep als je ze wilt bewaren dus best zo snel mogelijk af!
Omdat, zoals de meeste diepvriesvriendelijke voedingsmiddelen, als je het eenmaal hebt ontdooid, het opnieuw invriezen de smaak en textuur zal aantasten . Er zijn zoveel manieren om overgebleven pompoenpuree te gebruiken, dus je kunt ook naar wens mixen en matchen! De makkelijkste manier om puree te bewaren is in plastic opbergzakken.
De makkelijkste manier om dit te doen is om de puree een nacht in de koelkast te laten ontdooien . Als je de pompoen in een ijsblokjesvorm hebt ingevroren, zouden die porties binnen een paar uur of minder moeten ontdooien. Als je haast hebt, kun je bevroren pompoen in de magnetron op de ontdooistand laten ontdooien.
Wat je niet wilt doen als je pompoenpuree maakt? Kook de pompoen in kokend water. Het koken van pompoen en winterpompoen kan het vruchtvlees verzadigen met vocht en het zompig en smaakloos maken . De beste manier om pompoenen te koken voor puree is om ze te roosteren of te stomen.
Snijd rauwe pompoen en bewaar in een gelabelde afsluitbare diepvrieszak of -container . Als je pompoenpuree hebt, kun je deze invriezen in ijsblokjesvormpjes en vervolgens overbrengen in een diepvrieszak of -container.
Voedende pompoensoep
Pompoenen zijn momenteel weer overal verkrijgbaar en het is één van de groenten die onze spijsverteringsenergie versterkt en het lichaam helpt te ontgiften en te reinigen. Deze kruidige zoete pompoensoep kan zowel warm als koud gegeten worden.
Je kunt bijna alles invriezen.
De beste groenten om te overwegen zijn maïs, erwten, broccoli, bloemkool, wortelen, sperziebonen, pompoen en wintergroenten zoals spinazie, boerenkool, snijbiet en snijbiet .
Pompoen bevat veel vitamine C, en dat is dan weer goed om je immuunsysteem in shape te houden. Regelmatig een kommetje pompoensoep verwarmt en voedt je dus niet alleen, het helpt je ook gezond de herfst en winter door te komen.
Voedsel mag niet langer dan twee uur op kamertemperatuur blijven .
Deze pompoensoorten hebben namelijk het grote voordeel dat hun schil oplost tijdens het garen waardoor je ze niet hoeft te schillen. Pompoen combineert uitstekend met pastinaak, wortelen en andere wintergroenten, maar ook Aziatische aroma's zoals citroengras, gember, chili en kokos(melk).